Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
12 Mayıs 2021 Çarşamba - 13:09

8 yaşındaki kardeşini öldürdü, 'hatırlamıyorum' dedi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, geçen ağustos ayında kardeşi Seyit Taha Yüksel'i (8), ormanlık alana götürüp 27 bıçak darbesiyle öldürmekten tutuklu Sinan Yüksel'in (19) yargılanmasına başlandı.

8 yaşındaki kardeşini öldürdü,  hatırlamıyorum  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Manavgat'ın Kasaplar Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan Sinan Yüksel geçen yıl 4 Ağustos'ta polis merkezine giderek 8 yaşındaki kardeşini Türkbeleni mevkiindeki ormanlık alanda bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi. Olay yerine giden polis ekipleri Seyit Taha Yüksel'in cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemede küçük çocuğun vücudunda çok sayıda bıçak yarası olduğu tespit edildi. Antalya Adli Tıp Kurumu'na (ATK) götürülen Seyit Taha Yüksel'in cenazesinde yapılan incelemede 9'u öldürücü olmak üzere 27 bıçak yarası olduğu belirlendi. Antalya ATK Morg İhtisas Dairesi'nin raporunda ayrıca Seyit Taha Yüksel'in her iki elinde de savunma yarası şeklinde bıçak yarası olduğu kaydedildi.

Polis merkezinde işlemleri tamamlanan şüpheli Sinan Yüksel, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza hakimi tarafından 'yakın akrabayı kasten öldürmek suçundan' tutuklandı. Sinan Yüksel'in poliste ve savcılıkta verdiği ifadede uyuşturucu kullandığını, kardeşini de ailesinin onu çok sevmesi nedeniyle kıskançlık yüzünden öldürdüğünü söylediği belirtildi.

'ÖNCE SIRTINDAN BIÇAĞI SAPLADIM, SONRA ÖN TARAFINDAN BIÇAKLADIM'

Olayla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, olayın gelişimi anlatılarak, sanık Sinan Yüksel'in, "Biz 3 kardeşiz, ben en büyüğüm. Seyit Taha 9 yaşındadır. Olay günü saat 15.00 sıralarında Seyit Taha'ya 'Bir yere gidelim' dedim. Evden çıkmadan kimliğimle, yeşil saplı bıçağı da yanıma aldım. Türkbeleni'ne doğru kardeşimle gittik. Kardeşime önce sırtından bıçağı sapladım, sonra ön tarafından bıçakladım. Kardeşimi sevmediğim için onu öldürdüm. Daha sonra emniyete gidip teslim oldum. Ben tek başıma hücrede kalmak istiyorum. Bu durumu kendim istedim. Söyleyeceğim başka husus yoktur, pişman değilim" dediği belirtildi. İddianamede ayrıca Sinan Yüksel'in olaydan 15 gün kadar önce parkta tanımadığı birinden 50 liralık metamfetamin adlı uyuşturucu madde alıp kullandığını söylediği anlatıldı. İddianamede, şüpheli Sinan Yüksel hakkında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından psikiyatrik bir hastalığının bulunmadığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verildiği hatırlatılarak, 'kardeşi kasten öldürme' suçundan cezalandırılması istendi.

YARGILAMA BAŞLADI

İddianame Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek olayla ilgili davanın görülmesine başlandı. Davanın ilk duruşmasına sanık Sinan Yüksel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katılırken, salonda avukatı hazır bulundu. Sanık Sinan Yüksel ve ölen kardeşi Seyit Taha Yüksel'in anne ve babaları duruşmaya gelmedi. Mahkeme başkanı, Sinan Yüksel hakkında cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair raporun geldiğini söyledi.

'OLAY GÜNÜNDEN BİR GÜN ÖNCE UYUŞTURUCU KULLANMIŞTIM'

Kimlik tespitinin ardından mahkemede ifade veren sanık Sinan Yüksel, olaydan bir gün önce uyuşturucu madde kullandığını bu nedenle olay gününe dair hiçbir şey hatırlamadığını, cezaevinde 2 defa bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

Mahkeme başkanının poliste ve savcılıkta verdiği ifadelerin farklı olduğunu ve o ifadelerde her şeyi ayrıntılı olarak anlattığını hatırlatması üzerine sanık Sinan Yüksel, teslim olduğu karakolda polislerin kendisini korkuttuklarını öne sürerek, "Olay gününden bir gün önce uyuşturucu kullanmıştım. Evden çıkmadan önce yanıma bıçak aldım, neden aldığımı bilmiyorum. Kardeşimle ormanlık alana gittik. Kendime geldiğimde kardeşim yerde yatıyordu. Hemen karakola gittim. Benim kardeşimi öldürmem için herhangi bir neden yoktu. 7-8 aydır evdeydim, psikolojim bozuk durumdaydı" dedi. Sanık Sinan Yüksel, olay anını ise hatırlamadığını söyledi.

Sinan Yüksel'in avukatı Kenan Erdoğan, müvekkilinin cezaevinde 2 defa intihar girişiminde bulunduğunu belirterek, "Psikolojisi normal değildir. Yeniden rapor alınmasını istiyoruz" talebinde bulundu.

'SAVCI GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI'

Duruşmada savcı esas hakkındaki görüşün hazır olduğunu belirterek, olayla ilgili delillerin toplandığını ve sanığın soruşturma safhasında ayrıntılı itiraflarda bulunduğunu belirterek, 'kardeşe karşı kasten öldürme' ve 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

'BEN BÖYLE BİR İNSAN DEĞİLİM'

Sanık Sinan Yüksel, savcının esas hakkındaki görüşünün ardından, "Çok pişmanım. Ben böyle bir insan değilim. Nasıl böyle bir eylem yaptım, bilmiyorum" dedi. Sanık avukatı Kenan Erdoğan ise esas hakkındaki görüşe karşı savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Duruşma ertelendi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE, GECEN AGUSTOS AYINDA KARDESI SEYIT TAHA YUKSEL'I (FOTODAKI), ORMANLIK ALANA GOTURUP 27 BICAK DARBESIYLE OLDUREN SINAN YUKSEL'IN (19) YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE, GECEN AGUSTOS AYINDA KARDESI SEYIT TAHA YUKSEL'I (8), ORMANLIK ALANA GOTURUP 27 BICAK DARBESIYLE OLDUREN SINAN YUKSEL'IN (19) YARGILANMASINA BASLANDI.(OLAY YERI)(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE, GECEN AGUSTOS AYINDA KARDESI SEYIT TAHA YUKSEL'I (8), ORMANLIK ALANA GOTURUP 27 BICAK DARBESIYLE OLDUREN SINAN YUKSEL'IN (19) YARGILANMASINA BASLANDI.(OLAY YERI)(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE, GECEN AGUSTOS AYINDA KARDESI SEYIT TAHA YUKSEL'I (8), ORMANLIK ALANA GOTURUP 27 BICAK DARBESIYLE OLDUREN SINAN YUKSEL'IN (19) YARGILANMASINA BASLANDI.(OLAY YERI)(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Silah kaçakçılığı operasyonuna 2 gözaltı
 
Rusya’dan İsrail ile Filistin arasında arabuluculuk teklifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silah kaçakçılığı operasyonuna 2 gözaltı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yasadışı silah ticareti operasyonunda 2 ...
Turistlerin boş sahilde deniz keyfi
ANTALYA'da sahiller, Ramazan Bayramı arifesinde 'tam kapanma'dan muaf turistlere kaldı.
Kalıp çakarken 15 metre yüksekten düşen işçi öldü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde inşaatta kalıp çakarken 3'üncü kattan zemine ...
 
Vali Yazıcı'dan Ramazan Bayramı mesajı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Muratpaşalı, çevreci projeden 5,2 milyon lira kazandı
MURATPAŞA Belediyesi'nin yeni yılda para kart özelliği kazanan Çevreci ...
Yaşlı çiftin yanan evinin tadilatı için kampanya
ANTALYA'da Sayyara (79) ve Osman Nuri Dikici'nin (89) yaşadığı ev, çıkan ...
 
1 yıldır siparişleri balkondan sarkıtılan sepete dolduruyor
ANTALYA'nın Soğuksu Mahallesi'nde market sahibi Ali Tezcan, 21 yıldır ...
Üç bölgede 'olağanüstü' kuraklık
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün nisan ayı kuraklık ve sıcaklık raporlarındaki ...
Avrupalı gençler Kaş'ta buluştu
BİR AB projesi kapsamında hayvan hakları konusunda çalışmalar yapmak üzere ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva