Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 09:32

83 bin çalışanı 35 milyar doları var

Erkan, ABD’nin en büyük kredi kuruluşlarından Greystone’un CEO'su oldu.

83 bin çalışanı 35 milyar doları var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye’de pek tanınmasa da ABD dahil küresel piyasaların yakından tanıdığı bir isim; Hafize Gaye Erkan. 2014’te kendisiyle ilgili yaptığım ilk haberde ABD’nin zor durumdaki bankalarından First Republic Bank’ın yönetimine geçtiğinde finans dünyasının yakından takip ettiği bir isim haline geldi.

Dünya'dan Kerim Ülker'in yazısına göre 8 yıl önce First Republic Bank’ın kıdemli başkan yardımcısı görevinin yanı sıra Yatırım Bölümü Başkanı ve Risk Yönetimi Eş Başkanı koltuklarını devralmıştı. ABD’li bankanın o dönemki aktifleri 50 milyar dolardı.

Batma riskiyle karşı karışa kalan bankanın dümenine geçti, kurtardı, hatta büyüttü. CEO’luk ve Başkanlık görevine kadar yükseldi. 8 yıllık görevi sonunda, First Republic Bank’ın aktifleri yaklaşık 150 milyar dolara, iştiraklerle birlikte bu rakam 250 milyar dolara vardı. Erkan, şimdilerde iki önemli şirketin kaptan köşküne atandı.

83 BİN ÇALIŞANI, 35 MİLYAR DOLAR VARLIĞI VAR

Erkan’ın ilk üstlendiği görev, dünyanın en büyük sigorta brokerlik şirketi Marsh McLennan’ın yönetim kurulu üyeliği. 1905 yılında kurulan Business Insurance’a göre dünyanın en büyük sigorta brokerleri arasında ilk sırada yer alan Marsh McLennan’ın Yönetim Kurulu Başkanı H. Edward Hanway, bu atamayla ilgili olarak “Gaye, yatırımlar, risk yönetimi, büyüme pazarları ve dijital inovasyon konularında derin bir uzmanlığa sahip. Onu yönetim kuruluna davet etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.      

Marsh, Guy Carpenter, Mercer ve Oliver Wyman gibi 4 önemli şirketi bulunan, 2018 Fortune 500 sıralamasında 212’nci şirket olan Marsh McLennan’ın 83 bin çalışanı, 35 milyar dolar aktifi bulunuyor.                

Hafize Gaye Erkan’a ikinci görevi ise dünyaca ünlü ekonomi yayını Bloomberg International geçtiğimiz hafta duyurdu. Bloomberg’in canlı yayın konuğu olarak katılan Erkan ve ABD’nin en büyük kredi kuruluşlarından Greystone’un kurucusu Steve Rosenberg, şirketteki yeni görevlendirmeyi duyurdu. Rosenberg, Erkan’ın Greystone’da CEO’luk görevine getirildiğini duyurdu.                   

Rosenberg atama ile ilgili olarak, “Hem organik hem de satın almalar yoluyla stratejik büyüme fırsatlarını takip ederken, gelecek nesil yatırım ve inovasyonu yönlendirmek için Gaye›yi firmamıza davet etmekten heyecan duyuyorum. Finansal hizmetlerde yirmi yıla yayılan başarılı bir geçmişe sahip ilham verici ve vizyon sahibi bir liderdir.

Greystone’u yeni bir büyüme aşamasına yönlendirmek için onunla ortak olmaktan heyecan duyuyorum. Hep birlikte hedefimiz, müşterilerine ve çalışanlarına bağlılığı rakipsiz olan birinci sınıf bir organizasyon oluşturmaya devam etmektir” açıklamasında bulundu. ABD’nin en büyük özel ticari gayrimenkul finansmanı ve yatırım şirketlerinden biri olan Greystone, yılda 18,3 milyar dolardan fazla kredi sağlıyor. Şirket, 84,1 milyar doların üzerinde kredi hizmet portföyüne sahip.

PRINCETON’IN TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

Amerika’nın en etkin 50 ismi arasında ilk sırada yer alan Hafize Gaye Erkan, 40 yaş altı sıralamasında birinci sırada geldi. Üniversite sınavında Türkiye 26’ncısı olarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü rekor bir puanla bitiren Erkan, mezuniyetinin ardından aralarında Stanford, Princeton, Boston, Cornell, California başta olmak üzere 9 üniversiteden burs teklifi aldı, tercihini Princeton’dan yana kullandı.

Böylece her yıl sadece 2 kişiye verilen “Onursal doktora” bursu karşılığında kendisine bir ev, ayda 3 bin 200 dolar cep harçlığı ve dünyada bilimi destekleyen saygın kurumlardan ABD Ulusal Bilim Vakfı’ndan araştırmaları için sınırsız bütçe imkânına sahip oldu.

Doktora tercihini finans mühendisliğinden yana kullanan Erkan, 2 yıl süren ve 12 dersten oluşan doktora programını bir yılda tamamladı. 250 yıllık geçmişi olan ve dünyaya yön veren birçok ünlü ismi mezun eden Princeton tarihinde doktorayı bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olan Erkan, 10 yıl Goldmans Sachs’ta Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanı oldu.

 
Kadir Şeker yarın yeniden hakim karşısına çıkacak
 
Ünlü şef Mehmet Gürs'ün yasak aşkı resmileşiyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 5 Temmuz 2022 Salı 02:49

Hay,Maşallah.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadir Şeker yarın yeniden hakim karşısına çıkacak
KONYA'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı ...
15 yılda 1 milyon melez patates tohumu elde edildi
NİĞDE Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde her yıl birçok patates ...
Minibüsün lastiklerine ateş açıldı: 1 ölü, 12 yaralı
VAN'ın İran sınırındaki Saray ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, ...
 
Üzerine şirket kurulan İbrahim D.'nin cebinden otobüs parası çıkmadı
ANKARA merkezli 29 ilde gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonunda ...
Resul Akkaya'yı arama çalışmalarına ara verildi
Ordu'da girdiği denizde akıntıya kapılarak kaybolan Resul Akkaya (23) ...
Silahlı kavga: 4'ü ağır, 9 yaralı
SİLİVRİ'de çıkan silahlı kavgada 4'ü ağır, 9 kişi yaralandı. Yaralılar ...
 
Aşırı hız 5 genci hayattan kopardı
KONYA'da aşırı hız nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, ...
Susturma korkutma hapsetme yasası
Turgut GÜNGÖR
İstanbul Ev Eşyası Depolama Şirketleri
Lider taşıma ve eşya depolama çalışmaları yapan Depo İstanbul firmasına ulaşarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva