100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
15 Aralık 2020 Salı - 09:02

ABD'li çift: Pandemi sürecini Alanya'da geçireceğiz

ABD’de yaşayan Jemal Ali (64) ve Jemile Yusuf (54) çifti, koronavirüs salgınının ülkelerinde de yayılmasıyla birlikte bu dönemi Türkiye'de geçirmek için Antalya'nın Alanya ilçesindeki evlerine geldi. ABD’ye dönmeyi düşünmeyen çift, “Türkiye daha güvenli ve kurallar daha sıkı" dedi.

ABD li çift: Pandemi sürecini Alanya da geçireceğiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Washington Eyaleti'ne bağlı Seattle kentinde yaşayan, aslen Eritreli olan ABD vatandaşı Jemal Ali ve eşi Jemile Yusuf, İstanbul ve Yalova Çınarcık'taki evlerinin ardından yaklaşık 3 yıl önce Alanya'dan da bir ev satın aldı. Yıl boyunca dünyanın birçok ülkesine giderek emekliliğin tadını çıkaran çift, belirli aralıklarla da Türkiye'ye gelerek tatil yapıp, ülkeyi gezdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ABD'de de yayılmaya başlamasıyla birlikte çift bu yıl temmuz ayında Türkiye'ye geldi ancak ülkelerine dönmedi. ABD'de salgının etkisini azaltmasını bekleyen çift, Türkiye'nin aldığı koronavirüs önlemlerinden de memnun olduklarını söyledi.

'KENDİMİZİ DAHA GÜVENDE HİSSETTİK'

Alanya'da bulundukları dönemde koronavirüsü de atlattıklarını anlatan Jemal Ali, alınan tedbirlere, hastalık sürecinde kendileriyle ilgilenen doktorlara, hastalıkla ilgili ülkedeki tedavi sürecine hayran kaldıklarını kaydetti. Jemal Ali, "Biz Türkiye'ye gidip geliyorduk. ABD'ye gittiğimiz süreçte durum kötüye gittiği için 4 ay orada kapalı kaldık. Türkiye'ye gelemedik. ABD ile Türkiye arasında koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbirler konusunda farklar var. ABD'de herkes özgür, istediği gibi davranabiliyor. Ama Türkiye'de koronavirüs süreci daha kesin kurallara bağlı olduğu için burada kendimizi daha güvende hissettik. Biz buraya geldiğimizde maalesef eşimle birlikte koronavirüs sürecini de yaşadık. Doktorların ve sağlık çalışanlarının bize gösterdiği ilgi ve alaka yaşadığımız bu süreç bizi çok şaşırttı ve hoşumuza da gitti. Koronavirüs olduktan sonra 3 tane doktor evimize geldi, kontrollerimizi yaptı. Muhtar geldi bizi kontrol etti yani olayın arkasını mutlaka takip ediyorlar. Sonrasında iyileştik, kendimize geldik. Şu anda da gayet iyiyiz. Buraları dolaşıyoruz, Türkiye'yi geziyoruz. Seviyoruz burada yaşamayı" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ DAHA ÖNCE BÖYLE BİLMİYORDUK'

Alanya'yı çok sevdiklerini söyleyen Jemile Yusuf, Türkiye'yi, Alanya'yı keşfetme süreçlerini anlatırken, şunları söyledi:

"Buranın havası çok güzel. Çok arkadaş canlısı bir şehir. Burada ABD'den, Afrika'dan, Avrupa'dan her türlü insan bulabiliyoruz. Çok güzel bir şehir. Biz Türkiye'yi daha önce böyle bilmiyorduk. Bir arkadaşımız bize 'gelin buraları bir görün' dedi. Biz de geldik ve çok şaşırdık, çok hoşumuza gitti. Burada kalmaya karar verdik. Burası bizim için harika bir yer. Burada dünyanın her ülkesinden insanlar var. Emeklilik hayatını yaşamak için ideal bir yer. Biz aslında başlangıçta Güney Amerika'da kalıp emekliliğimizi yaşamayı düşünüyorduk ama Türkiye'ye geldik. Arkadaşlarımız da buraya geldi."

'SAĞLIK SİSTEMİNDEN ÇOK ETKİLENDİKLERİNİ BİLİYORUZ'

Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu da koronavirüs sürecinde Alanya'da evi olan birçok turistin ülkesine dönmek yerine bu dönemi burada geçirdiğini söyledi. Uslu, ABD vatandaşlarının da Alanya'da çok olduğunu aktarırken, şunları kaydetti:

"Pandemi boyunca yurt dışından birçok misafirimiz Türkiye'ye geldi ve burada yaşamayı tercih etti. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nden azımsanmayacak derecede Amerikalı pandemi sürecini Türkiye'de geçirdi. Özellikle Afrika kökenli dostlarımız, İran kökenli dostlarımız, Kanada'dan, ABD'den gelerek pandemi dönemini geçirdiler. Kendileri Türkiye'de yaşadıkları bütün olayları bize anlatıyorlar. Özellikle sağlık sisteminden çok etkilendiklerini biliyoruz. Türkiye'de filyasyon olayı ve insanların koronavirüsü ne kadar ciddiye aldığıyla ilgili çok şaşırdıklarını söylüyorlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde insanlar yaşamı bir özgürlük olarak görüyor ve kimsenin kendisine bir şey yaptırmasını istemiyor. Bu yüzden maske takmayan çok insan var. Buraya gelen dostlarımızın bazıları koronavirüs geçirmiş. Bu dönemde doktorlar ve sağlık ekipleriyle yaşadıkları çok hoşlarına gitmiş, çok etkilenmişler. Şu anda birçok müşterimizle görüşüyor, onları yeni alınan kararlarla ilgili haberdar ediyoruz. Yabancı dostlarımız Türkiye'de yaşamaktan oldukça memnun."

AMERIKA BIRLESIK DEVLETLERI'NDE (ABD) YASAYAN JEMAL ALI (64) VE JEMILE YUSUF (54) CIFTI, DUNYAYI SARAN KORONAVIRUS SALGINININ ULKELERINDE DE YAYILMASIYLA BIRLIKTE BU DONEMI TURKIYE'DE GECIRMEK ICIN ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDEKI EVLERINE GELDI. EMLAK PROFESYONELLERI DERNEGI (THE TURKISH PROPERTY PROFESSIONALS-TTPP) BASKANI DR. YAKUP USLU (SAGDA), KORONAVIRUS SURECINDE ALANYA'DA EVI OLAN BIRCOK TURISTIN ULKESINE DONMEK YERINE BU DONEMI BURADA GECIRDIGINI SOYLEDI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

AMERIKA BIRLESIK DEVLETLERI'NDE (ABD) YASAYAN JEMAL ALI (64) VE JEMILE YUSUF (54) CIFTI, DUNYAYI SARAN KORONAVIRUS SALGINININ ULKELERINDE DE YAYILMASIYLA BIRLIKTE BU DONEMI TURKIYE'DE GECIRMEK ICIN ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDEKI EVLERINE GELDI. (FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

 
Denizde akıntıya kapıldı, hipotermiye girmek üzereyken kurtarıldı
 
500 milyon kişi maskeli tatil yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizde akıntıya kapıldı, hipotermiye girmek üzereyken kurtarıldı
ANTALYA'da sağanağa rağmen Konyaaltı Sahili'nde yüzen ve akıntıya kapılan ...
Apartman girişinde bulundu, hastanede öldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Ahmet G. oturdukları apartmanın girişinde ...
Çaya düşen belediye işçisi yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, belediye işçisi Veli Uyar (37) düştüğü Oba Çayı'nda yaşamını yitirdi.
 
Dövüldüğünü öne süren kadın, görme yetisini kaybetti
ANTALYA'da tarım işçisi Altın Erdoğan (60), iddiaya göre, 15 kişilik araca ...
Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalara karşı selfie
ANTALYA'da yağış ve şiddetli fırtınayla birlikte dünyaca ünlü Konyaaltı ...
Başkan Uysal, şiddetli yağışın etkili olduğu Ermenek'te
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, kent merkezinde sağanağın en fazla ...
 
Uluslararası Alanya Oryantiring Festivali sona erdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen 6. Uluslararası Alanya Oryantiring ...
Eğirdir'de uyuşturucu operasyonu
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde jandarmanın uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
Döşemealtı'nda kısıtlamaya uymayan 8 kişiye ceza
DÖŞEMEALTI'nda, Covid-19 önlemleri kapsamında geçen hafta sonu sokağa ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva