Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
31 Mayıs 2022 Salı - 15:25

ADOPEN ilk 500'de 13 basamak birden yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. ADOPEN, 500 sanayi kuruluşu içinde 13 basamak birden yükselirken, 2 Antalya firması daha listeye girdi.

ADOPEN ilk 500 de 13 basamak birden yükseldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geleneksel olarak her yıl yayınlanan,Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu açıklandı. Firmaların 2021 yılı performanslarını baz alan rapora göre, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan 3’ü Antalya’da bulunuyor.

ADOPEN LİSTENİN EN GEDİKLİSİ

Mustafa Sak’ın sahibi olduğu ADOPEN Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş, her yıl olduğu gibi bu yıl da listede yerini aldı. ADOPEN, üretimden satışlarda 13 sıra, net satışlarda ise 12 sıra birden yükselerek 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 213’ncü olmayı başardı. ADOPEN, aktif toplamda ise 147’nci sıraya oturdu.

SAK'TAN MESAJ VAR

ADOPEN AŞ, yaşanan pandemiye rağmen başarısını arttırdı. Üretimden satışlardaki başarısıyla yıllardır büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ADOPEN AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, “Gururla büyüyoruz, büyümeye devam edeceğiz. Ülkemiz için çalışıyoruz, çalışacağız. Bu başarımızda çalışma arkadaşlarımızın ve iş ortaklarımızın başarısı vardır. Hep söylüyoruz, biz bir aileyiz. Özverili katkıları için çalışma arkadaşlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyor ve gurur duyuyoruz” dedi.

Bu arada, ANKUTSAN ve Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. AŞ’de listeye Antalya’dan giren firmalar oldu. Merkezi Antalya dışında olup, üretimini Antalya OSB’deki tesislerinde sürdüren Namet Gıda San.ve Tic. A.Ş. ve İstanbul Gübre Sanayii A.Ş. ile birlikte Antalya OSB ise Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu’nda 5 firma ile temsil edildi.

İLK TEBRİK BAŞKANLARDAN GELDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, İSO listesine giren firmaları sosyal medya hesabından kutladı.

İSO 500 listesinde yer alan bölge firmalarını kutlayan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ise bin basın açıklamayı yayınladı.

“Pandeminin olumsuz etkileri günden güne azalmış olsa da oldukça zor bir yıldı 2021” diyen Bahar,”Turizm sezonuna pandeminin ilk yılında elde ettiği deneyimler ışığında hazırlanan Türkiye, güvenli turizm atağını, turizm çalışanlarına aşılamada öncelik tanıyarak bir kat daha artırdı. Uygulanansıkı salgın tedbirleri, yabancı misafir sayının ülke genelinde yüzde 88, Antalya’da ise yüzde 164 artmasına neden oldu. 30 milyon yabancı turistin9 milyondan fazlasına ev sahipliği yapan Antalya, en zorlu koşullarda dahi ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiğini bir kez daha göstermiş oldu” dedi.

ANTİKOR ETKİSİ

Turizm sektöründe yaşanan olumlu gelişmelerin, ülke sanayisine de aynı şekilde yansıdığını aktaran Başkan Bahar, “Pandeminin en zorlu dönemlerinde dahi üretime bir an ara vermeyen, hatta 2020 yılını yüzde 15’lik bir kapasite artışı ile kapatan Antalya OSB, pandeminin olumsuz etkilerinin giderek zayıfladığı 2021 yılında da yüzde 20 oranında bir büyüme kaydetti. Antalya OSB sanayicinin özverili ve başarılı çalışmalarının, İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu’na da aynen yansıdığı görülmektedir. Listede yer alan 6 firmamız, Antalya’nın en imkansız denen anlarda bile ülkesinin ve milletinin hizmetinde olduğunun kanıtı misali, gurur kaynağımız olmuşlardır. İmalat sanayinde yaşanan bu olumlu gelişmeler, turizm gelirleri pandemi nedeniyle azalan Antalya ekonomisinde, antikor etkisi yaratmıştır” ifadelerini kullandı. 

HAKLI GURUR

Antalya OSB genelinde başlatılan Mavi OSB-Mavi Antalya uygulamasının, Bölge firmalarındaki vaka sayılarında hızlı bir düşüşe neden olduğunu, alınan önlemler, gösterilen hassasiyet ve sıkı disiplinin, AOSB’de geniş çaplı bir yayılıma engel olduğunu aktaran Bahar, “Münferit pozitif vakalar olsa da üretimin durmasına neden olacak bir olumsuzluk yaşanmadı. Bölge firmalarımız ve personellerimiz için aldığımız özel izinler ile üretim hatlarının 7/24 aktif kalması sağlandı. İnsanlık tarihinin en zorlu dönemlerinde, Antalya OSB genelinde sergilenen bu büyük özveri, bugün açıklanan İSO 500 listesi ile yerini haklı bir gururu bıraktı. Bu başarı, sanayicilerimizin ve çalışanlarımızın eseridir. Tüm sanayicilerimizi, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde yer alan firmalarımız nezdinde kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi. 

 
Devrilen otomobildeki öğretmen hayatını kaybetti
 
İşletmeler Pisuvar ve Lavabo Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektriğe yüzde 86 zam yolda
EPDK aldığı kararla, evlere verilen tarifeler hariç, aylık 80 bin TL ve ...
1 Papua Yeni Gine Kinası, 4,60 Türk Lirası
Türk Lirası birçok para birimi karşısında değer kaybederken, Papua Yeni ...
Bakanlık harekete geçti! 50 bin ton ilave şeker ithal edilecek
Şekerde yapılan stokçuluk arıcılık sektörünü de zora soktu. Ticaret Bakanlığı’nın ...
 
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 6 bin 17 TL oldu
TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) araştırmasına göre; ...
Tahıl ve meyvede üretim artışı, sebzede azalış tahmin edildi
TÜRKİYE'de üretim miktarlarının önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ...
Ev alım satımında yeni dönem
Ev alım satımında tapu dairelerinde gerçekleştirilen devir işlemleri yapılacak ...
 
Akaryakıta büyük zam
Brent petrolün fiyatının artması ve doların yükselişine devam etmesi benzin ...
Konut Fiyat Endeksi martta yüzde 9,3 arttı
KONUT Fiyat Endeksi (KFE), martta bir önceki aya göre yüzde 9,3 oranında ...
Batı Akdeniz ekonomisi için dev adım…
Batı Akdeniz ekonomisinin üç lokomotif kenti Antalya, Burdur ve Isparta’nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva