DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
1 Şubat 2019 Cuma - 15:24

AEDAŞ, afette 981 arızaya çözüm üretti

ANTALYA'yı etkisi altına alan şiddetli yağış, fırtına, hortum ve Isparta'yı etkisi altına alan kar yağışı, fırtına nedeniyle toplam 197 elektrik direği yıkılırken, 212 kilometrelik elektrik hattı da hasar gördü. Kriz masası kuran AEDAŞ, tüm izinleri iptal etti, sahadaki ekip sayısını artırdı.

AEDAŞ, afette 981 arızaya çözüm üretti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

4 günde 981 arızaya çözüm üreten AEDAŞ'ın Çağrı Merkezi de rekor çağrıya yanıt verdi. Günde ortalama 5 bin olan arama sayısı 26 Ocak Cumartesi günü 54 bini aştı.

24-27 Ocak tarihleri arasında Antalya'yı ve 26-28 Ocak tarihleri arasında Isparta'yı etkisi altına alan olumsuz hava şartları, elektrik iletim hatlarında da büyük tahribata yol açarken, AEDAŞ kesintisiz enerji için 7/24 sahadaydı. Meteorolojinin hava tahminlerini 4-5 gün önceden alarak iş planlarını buna göre düzenleyen AEDAŞ, 24 Ocak tarihinde Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde şiddetli yağış ve fırtına başlamadan ön hazırlıklarını yaptı. Fırtınanın şiddetini artırması üzerine genel müdürlük binasında yer alan ve kesintileri uzaktan takip ve müdahaleyi mümkün kılan SCADA Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu.

İlk etapta afetin büyük hasar verdiği Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde yeni vardiya düzenleri oluşturularak izinler iptal edildi, ekip sayıları artırıldı. 24-25 Ocak tarihinde Isparta, Burdur ve yüklenici personeli Antalya Merkez ve batı ilçelerine gönderildi. 26-27 Ocak tarihlerinde de Isparta Bölgesi'ne Burdur ve diğer bölgelerden ekip takviyesi yapıldı.

197 ELEKTRİK DİREĞİ YIKILDI, 212 KİLOMETRE HAT HASAR GÖRDÜ

24-27 Ocak tarihleri arasında şiddetli yağış, fırtına ve hortum nedeniyle bölgede 197 elektrik direği yıkılırken, yaklaşık 147 km alçak gerilim, 65 km de orta gerilim hattı hasar gördü. Bu sırada 855'i Antalya, 126'sı ise Isparta'da olmak üzere toplam 981 adet arızaya çözüm üretildi. Söz konusu arızalar 377 bini Antalya, 33 bini ise Isparta'da olmak üzere toplam 410 bin elektrik abonesini etkiledi.

Elektrik kesintilerinde lokasyon belirleme ve trafonun hangi hattan beslendiğini görme olanağı sağlayan SCADA, kesinti yönetim (OMS) ve enerji izleme sistemleri ile gece gündüz olağanüstü bir performansla sahada mücadele veren ekibi ile 7/24 görev yapan AEDAŞ, 27 Ocak itibarıyla bölgede enerjisiz abone bırakmadı.

BİR GÜNDE 54 BİN ÇAĞRI GELDİ

Antalya'da can kaybına yol açan, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan, tarım arazileri, seralar ve binalara, elektrik hatlarına ağır hasar veren fırtına ve hortum nedeniyle AEDAŞ'ın Çağrı Merkezi de rekor çağrıya yanıt verdi. Günde ortalama 5 bin çağrı alınırken 26 Ocak Cumartesi günü gelen çağrı sayısı 54 bini aştı. Bu çağrıların 35 bini sesli yanıt sistemi ile 19 bini de müşteri ile direkt görüşerek karşılandı.

'HIZLA ÇÖZÜM ÜRETTİK'

Bölgedeki tahribatın oldukça yüksek olduğunu dile getiren AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bölgemizi etkisi altına alan fırtına ve hortum ağaçları söktü, otomobilleri hatta uçakları sürükledi. Böyle bir ortamda halkımızın enerji sorunu yaşamaması için bizler de gece gündüz görev başındaydık. Bugüne kadar teknolojiye yaptığımız yatırımlar ve aldığımız önlemler sayesinde arızalara hızla çözüm ürettik ve 27 Ocak itibarıyla enerjisiz hiçbir bölgemiz kalmadı" dedi.

ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR MESAJI

Bahadır Müdüroğlu, çalışanlara teşekkür mesajı da gönderdi. Mesajda, “Değerli çalışma arkadaşlarım; Antalya'yı etkisi altına alan sert hava koşulları, şiddetli fırtına ve hortum süresince çok zorlu bir görev üstlendiniz. Sizin sonsuz enerjiniz, 'enerjimiz' oldu. Bu dönemde şehrimizi enerjisiz bırakmamak adına gösterdiğiniz yoğun çaba ve özverili çalışmalarınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hepimize geçmiş olsun" denildi.

ANTALYA'YI ETKISI ALTINA ALAN SIDDETLI YAGIS, FIRTINA, HORTUM VE ISPARTA'YI ETKISI ALTINA ALAN KAR YAGISI, FIRTINA NEDENIYLE TOPLAM 197 ELEKTRIK DIREGI YIKILIRKEN, 212 KILOMETRELIK ELEKTRIK HATTI DA HASAR GORDU. KRIZ MASASI KURAN AEDAS, TUM IZINLERI IPTAL ETTI, SAHADAKI EKIP SAYISINI ARTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'YI ETKISI ALTINA ALAN SIDDETLI YAGIS, FIRTINA, HORTUM VE ISPARTA'YI ETKISI ALTINA ALAN KAR YAGISI, FIRTINA NEDENIYLE TOPLAM 197 ELEKTRIK DIREGI YIKILIRKEN, 212 KILOMETRELIK ELEKTRIK HATTI DA HASAR GORDU. KRIZ MASASI KURAN AEDAS, TUM IZINLERI IPTAL ETTI, SAHADAKI EKIP SAYISINI ARTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 

Etiketler:
 
Türkiye'de yasak ama...
 
'Beni öldürecek yardım edin'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa'nın yardım eli
MURATPAŞA Belediyesi, iki gözü görmemesine rağmen sokak toplayıcılığı ...
Antalya'da çaldığı klima motorlarını taksiyle taşımış
ANTALYA'da, iş yerlerinden 4 klima motoru çalan M.Y, polis tarafından ...
Finike Devlet Hastanesi 'B Sınıfı' oldu
ANTALYA'da C grubu hastane sınıfında yer alan 160 yataklı Finike Devlet ...
 
Antalya'da güneş keyfi
ANTALYA'da geçen hafta yaşanan fırtına ve hortum felaketinin ardından ...
241 parça tarihi eseri satmak isteyen şüpheli tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, Hitit, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ...
Antalya'da otobüsle otomobil çarpıştı...
ANTALYA'da özel halk otobüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü Kadir Kömürcü (36) yaşamını yitirdi.
 
EMITT'te Muratpaşa standına yoğun ilgi
MURATPAŞA Belediyesi'nin 106 ülkeden 7 bin temsilcinin katılımıyla bu ...
Antalya'da okullarda ikinci dönem ne zaman başlayacak ?
2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısı 4 Şubat Pazartesi günü ...
Antalya'da otomobiller çarpıştı: 2 yaralı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 2 otomobilin çarpıştığı kazada, 2 kişi yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva