Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
8 Haziran 2018 Cuma - 15:29

AEDAŞ, bayram, seçim ve sınavda kesintisiz enerji için alarma geçti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), kesintisiz enerji için alarma geçti. Bu yıl haziran ayına denk gelen Ramazan Bayramı, seçim ve üniversite sınavlarının olduğu günlerde planlı kesintilerini iptal ederek kriz masası oluşturan AEDAŞ, olası arızalara karşı ekiplerini sahada hazır bekletecek.

AEDAŞ, bayram, seçim ve sınavda kesintisiz enerji için alarma geçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya ile Burdur ve Isparta'da 2 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren AEDAŞ, yaz aylarında artan elektrik tüketimine karşı hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl Ramazan Bayramı, seçim ve üniversiteye giriş sınavlarının haziran ayı içine denk gelmesi nedeniyle erken alarma geçen şirket, 2 bin 321 adet trafo merkezi ve 4 bin 177 kilometre orta ve alçak gerilim enerji nakil hattını termal kamera ve kısmı deşarj cihazları ile rutin taramadan geçirerek bakımlarını yaptı. Elektrik şebekesinin yaklaşık yüzde 75-80'i atmosferik şartlara açık havai hatlardan oluşan AEDAŞ, olası arızaların önüne geçmek amacıyla ana fiderlerin bakımını da gerçekleştirdi.

BAYRAM TATİLCİLERİNE KESİNTİSİZ ENERJİ

Yabancı turistlerin yanı sıra özellikle uzun bayram tatillerinde yoğun yerli turist akınına uğrayan bölgede bu dönemlerde artan enerji talebine karşı ek önlemler alındı. Ramazan Bayramı boyunca olası arızalara müdahale etmek üzere AEDAŞ personelini sahada hazır tutacak.

SEÇİM GÜNÜ İÇİN KRİZ MASASI

24 Haziran günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle şimdiden kriz masası oluşturan AEDAŞ, tüm personel, mühendis ve yöneticilerin izinlerini iptal etti. Seçim günü 24 saat esaslı çalışan arıza onarım ve bakım ekiplerinin vardiya düzenlerini yeniden belirleyen şirket, olağanüstü durumlara karşı da ön hazırlıklarını tamamladı.

Araç ve personel takviyeleri gibi konularda ekipler arası gerekli destek ve dayanışmayı gün boyunca sağlayacak bir iş planı oluşturan AEDAŞ, seçim sonuçlanıncaya kadar yatırım, bakım ve onarım kaynaklı planlı elektrik kesintisi yapmayacak. Bu arada olası kesintilere karşı alınan önlemler kapsamında 32 adet TEİAŞ trafo merkezine ve kritik bölgelere arıza onarım personeli yerleştirilecek.

SINAV GÜNÜ NÖBETÇİ EKİPLER DEVREDE

AEDAŞ, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesine yönelik olarak da hazırlıklarını tamamladı. Olası bir arızaya karşı 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında okullara yakın bölgelerde nöbetçi ekipler bulunduracak olan şirket, yine sınav günleri yatırım, bakım ve onarım kaynaklı tüm planlı elektrik kesintilerini de iptal edecek.

EN YÜKSEK TÜKETİM TEMMUZ AYINDA

Yaz döneminde elektrik tüketiminde büyük artış yaşanması nedeniyle, mevcut tüketicilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlere de kesintisiz enerji sağlamak hedefiyle bakım ve onarım çalışmalarının büyük bölümünü önceden tamamladıklarını ifade eden AEDEŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, şöyle dedi:

“Turizmde bu yıl büyük bir canlanma gözleniyor. Geçen yılki verilere baktığımızda en yüksek tüketimin temmuz ayında yaşandığını görüyoruz. Bu yıl haziran ayında da arka arkaya ülkemiz için önemli günler yaşanacak. Biz de haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarına yönelik elektrik tüketiminin yoğun olacağını tahmin ettiğimiz bölgelerdeki trafoları tespit ederek 110 adet trafomuz için güç artışına gittik

. Bağlantı Anlaşma Gücünü artırması gereken müşterilerimizi arayarak konuyla ilgili ön bilgilendirme yaptık. Ayrıca, müşterilerimizi yazılı olarak da bilgilendirdik. Sıcak havalarda klima kullanımının da etkisiyle Alanya, Manavgat, Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde tüketimin arttığından hareketle bu bölgelerde yatırım çalışmalarına öncelik vererek, bakım ve onarım çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Tüm bölge genelinde yaz aylarına yönelik hazırlıklarımızı tamamladık, ekiplerimizi alarm durumuna geçirdik."

 

 

Etiketler:
 
Serik'te çevre dostu proje
 
Türkiye Golf Turu'nun 8'inci ayağı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik'te çevre dostu proje
SERİK Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce 'Dünya Çevre Günü' ...
Antalyalı patron şaşkın
ANTALYA'da taşımacılık şirketi sahibi iş adamı M.O., sokaktan yanına alıp ...
Türel: Vatandaşa dokunan hizmetler yapıyoruz
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, sosyal belediyecilikteki hizmetlerinin ...
 
Serik'te kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Burhan Aydın'ın kullandığı otomobilin çarptığı ...
Aysultan Kadınlar Plajı'nda sezon açıldı
ALANYA ve Gazipaşa sınırında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Aysultan ...
Antalyalı öğrenciler karnelerini uçakta aldılar
TÜRKİYE'nin ilk tematik lise ve proje okulu olan Antalya'nın Aksu ilçesindeki ...
 
Yaz spor okulu tercihinde dikkat edilmesi gerekenler
ANTALYASPOR Kulübü Derneği Spor Okulu Koordinatörü Murat Yılmaz, velilerin ...
Ahşaba yansıyan sanat
ANTALYA'da ahşap işleme sanatçısı Şinasi Polat, ağaç heykel, üç boyutlu ...
'Türküyem' büyüledi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB), 'Türküyem' müzikalinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva