MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
22 Eylül 2012 Cumartesi - 21:30

AGC yılın gazetecileri ödül töreni yapıldı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hillside Su Otel'de düzenlenen yılın başarılı gazetecilerinin ödüllendirildiği törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın özgürlüğünün esas olduğunu belirterek “Bugün gazetecilik mesleğini ifa ederken, kitap çıkarırken, karikatür yaparken geniş anlamda bir anlatım özgürlüğünde çok büyük sorun yaşanmıyor" dedi.

AGC yılın gazetecileri ödül töreni yapıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu sözlerinin 'homurdanmalarla' karşılanabileceğini ifade eden Arınç, “100 gazeteci içeride ama suçlara bakınız. Bu suçlardan bir kısmı adi suçlardır. Hepimizin işleyebileceği türden, birisine çarpmış olabiliriz. Bazı kötüler hırsızlık da yapmış olabilir, gasp da işlemiş olabilir" diye konuştu. Arınç, isimlerini vermek istemediğini söylediği bazı gazetelerin örgüt propagandası yaptığını suç işlediğini, tirajları az olsa bile belli çevrelerde etkili olduğunu söyledi. Bu durumda Terörle Mücadele Kanunu'nun devreye girdiğini kaydeden Bülent Arınç, “Bu kanundan şikayet ediyorsak yüksek sesle 'Terörle mücadele kanunu değiştirilmeli veya kaldırılmalı' demek lazım. Hem şikayet etmeyip bu kadar gazeteci içeride demek samimi olmaz" dedi.

Terörle Mücadele Kanunu'ndaki propaganda fiili üzerine yaklaşık 2 yıldır çalıştığını kaydeden Bülent Arınç, propaganda fiilinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları çerçevesinde yeniden yorumlanması gerektiği söyledi. Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gazeteci sıfatını taşıyor ama bir eylemde de bomba atıyor. Bunları konuşmuyoruz. O zaman 'Şu kadar gazeteci içeride' dediğimiz zaman kaçının molotoftan, örgüt evinde yakalanmaktan, silahlara yardım ve yataklık yapmaktan suçlanıp o yüzden içeride olduğunu da adli kayıtlara bakarak bir zahmet ortaya koymakta fayda var. Terörle mücadele bugün için ne kadar önemli bir hale geldi, hepimiz bunun farkındayız."

'ZİL TAKIP OYNAMAK NEYİN NESİ'

İnternet medyası üzerine çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Bülent Arınç, “Sosyal paylaşım sitelerinde Twitter, Facebook denen sınırsız ve sorumsuz bir alan var. Buradaki yorumları okursanız kulaklarınıza kadar kızarırsınız. En son Sırrı Sakık evladını kaybettiği zaman herkesin ağzına geleni yazdığı ve duyurduğu bir sosyal medyanın kime faydası var? Ne kadar ayıp, ne kadar çirkin. Bir insanın evlat acısıyla 'Oh olsun diyerek' adeta zil takarak oynamak neyin nesi" dedi. Bu durumlarda Bilişim Suçlarıyla Mücadele Kanunu'nun işletilebileceğini kaydeden Arınç, “Bize de hakaret edenlerle ilgili savcılıklar soruşturma açıyor. Bize de soruyor. Biz çoğundan vazgeçin diyoruz. Vazgeçiyorlar takibat yapmıyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasının ardından Nuri Dağtekin Özel ödülünü Hürriyet Gazetesi'nden emekli foto muhabiri Sökmen Baykara'ya ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Kurum Özel Ödülü'nü de IC Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'e verdi.



DHA'YA YILIN HABER FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ

Törende haber ve fotoğraf dalında 'yılın gazetecileri' seçilen basın mensuplarına ödülleri verildi. Doğan Haber Ajansı (DHA) Antalya Bürosu muhabiri Soner Kocaer, 'Gazeteci- Hırsız- Polis' fotoğrafıyla 'Yılın Haber Fotoğrafı' dalındaki birincilik ödülünü, Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı'dan aldı. Tören, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

(Arınç-İbrahim Çeçen)

(Sökmen Baykara ödülünü Arınç'tan aldı)

(AGC Başkanı Mevlüt Yeni)

AKAYDIN: HÜZÜNLÜYÜM
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise ödül alan gazetecileri kutladığını ifade etti.
AGC'nin son yıllarda yurt içi ve yurt dışında önemli faaliyetlerde bulunduğunu dile getiren Akaydın, ''Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle hüzünlüyüm. Türkiye son günlerde yaşananlar beni üzüyor. Daha özgür bir basın ortamında konuşmak isterdim. Ama bu güne gölge düşürmemek için karşıt fikirde olduğum siyasetçilerin karşısında bu üslubu kullanmak istemiyorum'' diye konuştu.
 
Ödül alanlar
27. Basın Ödülleri yarışmasında ''Yılın haberi'' dalında Sabah Gazetesi'nden Erdoğan Öztürk, ''Yılın araştırması'' dalında Habertürk Gazetesi'nden Tekin Atay, ''Yılın inceleme yazısı'' dalında Ali Orhan ve Nihat Toklu, ''Yılın güncel yazısı'' dalında Akdeniz Manşet gazetesinden Murat Özgen, ''Yılın spor haberi'' dalında Zaman Gazetesi'nden Cihat Ünal, ''Yılın ekonomi haberi'' dalında Dünya Gazetesi'nden Duygu Şahin Durmaz, ''Yılın turizm haberi'' dalında AB Medya'dan Ersin Aydın, ''Yılın TV haberi'' dalında İhlas Haber Ajansı'ndan Çağdaş Yıldırım, ''Yılın radyocusu'' dalında Radyo Akdeniz'den Aslı Gökdemir Tekeli,
''Nuri Dağtekin Özel Ödülü'' Sökmen Baykara'ya, ''AGC Kurum Özel Ödülü'' ise ICF Airports'a verildi.
19. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda da ''Yılın Haber Fotoğrafı'' dalında Doğan Haber Ajansı'dan Soner Kocaer, ''Yılın Spor Fotoğrafı'' dalında Sabah Gazetesi'nden Öner Şan, ''Yılın Çevre Fotoğrafı'' dalında Sabah Gazetesi'nden Göksel Yapar'a da ödül verildi.19. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürlüğü çalışanları 3 ödül aldı.''Yılın haber fotoğrafı'' dalında ''Beklenen el'' rumuzlu fotoğrafıyla Antalya Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Süleyman Elçin, ''Alt üst caz'' rumuzlu fotoğrafıyla ''Yılın Sanat fotoğrafı'' dalında Sefa Karacan ile ''Turizm'' dalında ''Tarlalar gökkuşağı rengini aldı'' rumuzlu fotoğrafıyla Hüseyin Kanber ödül aldı.

 
Böcek'ten Bakan Yıldırım'a; 'O kardeşiniz benim'
 
Kurtulmuşlu'nun hayali; türbanlı vekil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bırakın balyozu çekici benim işim amelelik’
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da ...
Antalya’da ‘Balyoz davası’ kararları protesto edildi
Antalya'da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi'nin organizasyonuyla, ...
Çarpışan otomobillerden biri yayaya çarptı
Antalya'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında iki otomobil ...
 
Oktoberfest'te Athena coşkusu
TURSET Management tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Oktoberfest'in ...
Minikler 'Kırmızı Parti'de eğlendi
Antalya Koleji Okul Öncesi Öğrencileri, düzenledikleri 'Kırmızı Parti' ...
Geleceğin balerinleri ders başı yaptı
Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nda 2012-2013 eğitim ...
 
Çarşıda sanat dersi
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda sanatsal ...
Muhtarların hastane ziyareti
Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ve beraberindeki ...
Antalya Operası perde açıyor
Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) yeni sanat sezonu için perdelerini ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva