Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
10 Mayıs 2017 Çarşamba - 11:15

AGT; Alanında ihracat lideri

​Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki modern tesisinde yaşam alanlarına özel ahşap çözümler sunan, trendleri belirleyen ürünleriyle sektöre yön veren AGT, 2017 ihracat hedefleriyle de iddiasını ortaya koyuyor.

AGT; Alanında ihracat lideri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Profilden parkeye, kapı ve duvar panelinden süpürgeliğe kadar bir yaşam alanı için gerekli tüm ahşap çözümleri sunan AGT, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 400 bin metrekare alana kurulu modern üretim tesisinde gerçekleştirdiği basın buluşmasında Antalya’daki gazetecilerle bir araya geldi.
 
Antalya’da 1984 yılında kurulan ve bugün yaklaşık 1000 kişilik istihdamıyla mobilya bileşenleri sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteren AGT, Türkiye’nin En Büyük 200 Sanayi Kuruluşu arasında yer alıyor. Türkiye genelinde yaygın bayi kanalının yanı sıra 5 kıtada satış noktaları bulunan AGT, başta Doğu Avrupa, Balkanlar, İran ve Rusya olmak üzere 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
 
Her yıl Antalya’yı kaplayacak miktarda MDF üretiliyor
 
AGT, ülkemizde üretilen 6 milyon metreküp MDF’nin % 10’nunu üretiyor. Laminat parkede ise yıl sonu itibariyle 20 milyon m2 üretim kapasitesine ulaşacak olan firma bu alanda dünya toplam pazarının %2’sini üretebilecek.  AGT Entegre MDF Üretim Tesisi, dünyadaki en iyi üretim hatları arasında yer alıyor. Yılda gerçekleştirilen 21 milyon m2 MDF Lam üretimiyle Antalya’nın tüm zemini baştan sona, yılda 8,5 milyon m2 High Gloss Panel üretimiyle Van Gölü 3 kez, yılda 2 milyon m2 Power Gloss üretimiyle Şehitler Köprüsü 100 kez ve yılda 25 milyon m2 parke üretimiyle de yaklaşık 280.000 dairenin zemini AGT parke ile döşenebiliyor.
 
Mükemmel Fabrika Yönetimi ile hedef: 20 milyon TL maliyet azaltmak
 
“Geçtiğimiz yıl şirketimizde TPM (Total Productive Management ) çalışmalarını başladık. Hedefimiz 3 sene içinde mükemmel fabrika seviyesine çıkarak şirketimizin rekabet gücünü artırmak” diyen AGT Genel Müdürü Şirzat Subaşı  “Buradaki nihai hedeflerimiz, sıfır iş kazası, sıfır makina arızası ve sıfır kalite problemi.  Fabrikadaki üretim ve lojistik süreçlerindeki tüm kayıplar belirlendi ve bunlar sınıflandırıldı, çalışmalara başlandı. Öneri sistemi ve TPM çalışmaları ile birlikte yıllık 3,7 milyon TL’lik tasarruf sağlayacak aksiyonlar hayata geçirildi.  2017 yılında bu rakamın 5,2 milyon TL, üç yılda da (2019 yılı sonuna kadar) 20 milyon TL’lik bir maliyet azalması hedefliyoruz. Ancak herşeyden önemlisi sürekli, güvenli ve kayıpsız üretim yapmak için benim makinem/şirketim anlayışını benimsemiş, yaptığı işten, çalıştığı şirketten gurur duyan, işini severek yapan ekiplere sahip olmaktır” diye konuştu.

Cironun yüzde 40’ı ihracattan
 
Yerli mobilya üretimi ve tasarımının yanı sıra yurtdışında aktif pazarlama çalışmaları da yürüten AGT, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 700 milyon TL’nin üzerindeki cirosunun %40’ını ihracattan elde ederek ekonomiye katma değer sağladı. Türkiye genelinde yaygın bayi kanalının yanı sıra 5 kıtada satış noktaları bulunan firma, 2017 yılında da ihracatta aktif pazarlama çalışmalarına devam etti. Dubai, İran, İstanbul showroom ve ofislerinin açılması; Amerika, İngiltere, Kanada başta olmak üzere yaklaşık 30’a yakın ülkede aktif fuar katılımları ve pazarlama faaliyetleri ile sektörde öncü olmanın haklı gururunu yaşıyan AGT, 2017 sonunda ihracat hedeflerini de büyütüyor.

“Dünyada sektörü ve ihtiyaçları düzenli takip ediyor ve değerlendiriyoruz” diyen  AGT Genel Müdürü Şirzat SubaşıYeni pazarlar ve bu pazarlara girme konusunda stratejiler geliştiriyoruz. Yeni pazar yatırımlarıyla ihracat hacmimizi arttırarak, yıl sonunda ciromuzu 900 milyon TL’ye yükseltmeyi hedefliyoruzdedi.










 
 
 
 
 

 
Genç turist, gün boyu parti düzenleyen otelleri tercih ediyor
 
Rafine Lara Bistro açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pizza Hut'a tepki
Açlık grevindeki Filistinli tutsaklarla alay eden sosyal medya paylaşımında ...
Domatesin ateşi düştü
MARKET ve pazarlarda kilogramı 10 liraya kadar çıkan domatesin hal çıkış ...
Enflasyon beklentinin üzerinde
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Türkiye İstatistik Kurumu'nun ...
 
Serik'te karpuz zamanı
​ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde sezonun ilk karpuzları Toptancı Hali'nde ...
Kaliteli Tabelanız Olsun Led Ekranlar
Led ekranlar, bilgisayar monitörü veya televizyon ekranındakine benzer ...
ANFAŞ'ta atak zamanı
ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş'nin (ANFAŞ) yeni yönetim kurulu ...
 
Yeni dünya çıktı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hava sıcaklığının artmasıyla yeni dünya ...
Gültekin Gencer; Birilerini rahatsız ettik
DÖŞEMEALTI Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (DÖSİAD) düzenlediği gecede ...
Vahap Usta Konyaaltı'nda
ANTALYA'nın tanınmış aşçısı Vahap Yüce, kendi adını taşıyan Vahap Usta ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva