Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
6 Ocak 2021 Çarşamba - 17:25

AK Parti Burdur'da, 3 isme suç duyurusu

AK PARTİ Burdur Teşkilatı, Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ, Gazeteci Can Ataklı ve CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Burdur da, 3 isme suç duyurusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Özboyacı, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan ve partililer Burdur Adliyesi'ne gelerek üç isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan İl Başkan Vekili Mustafa Özboyacı, "AK Parti Burdur İl Teşkilatını temsilen Fikri Sağlar, Can Ataklı ve İlker Başbuğ hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' başlığını taşıyan 216'ncı maddesine istinaden Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, doğrudan milletin yürüttüğü ve onun temsilcisi olan Büyük Millet Meclisi'nin yönettiği bir istiklâl mücadelesi sonunda kurulduğunu hatırlatan Mustafa Özboyacı, "Temelinde milli iradenin üstünlüğü olan Cumhuriyetimiz, çok partili siyasi sistemle birlikte, bu vasfını siyasi alanda da tam manasıyla hayata geçirmeye başlamıştır. Elbette, en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır" diye konuştu.

Yakın tarihte 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a kadar uzanan acı hatıraların milletin hafızasında canlı olduğunu aktaran Özboyacı, şunları söyledi:

"AK Parti olarak en büyük gururumuz ve mutluluğumuz, bu büyük atılımda milletimizin temsilcisi olarak mücadele safının en önünde yer alıyor olmaktır. Bu örneklerden biri, CHP'nin resmi yayın organı olan bir televizyon kanalında 'başörtülü bir hakimin tarafsız olamayacağını ve adil yargılama yapamayacağını söyleyen eski milletvekili Fikri Sağlar'ın ortaya koyduğu tavırdır. Türkiye'nin artık geride bırakmış olması gereken, büyük acıların çekildiği ve bedellerin ödendiği bir meseleyi yeniden gündeme getiren bu kişi, CHP'nin demokrat yaldızı altındaki faşist yüzünü bir kez daha sergilemiştir. Gazeteci kimliğiyle yaptığı bir sosyal medya paylaşımında ise Can Ataklı, Cumhurbaşkanımızın seçimle gitmeyeceğini, ordunun darbe kabiliyetinin kalmadığını, artık tek ümidin ülkenin halkta öfkeye yol açacak büyük bir felakete uğraması olduğunu söyleyebilecek kadar derin bir sefalete düşmüştür. Darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyet, ülkemiz için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikelidir. Aynı şekilde, Genelkurmay eski başkanlarından İlker Başbuğ'un 27 Mayıs darbesinin, şayet rahmetli Menderes erken seçim kararını ilan etseydi olmayabileceği, böyle bir durumda da iktidarın zaten CHP'ye geçeceği yönündeki açıklamaları, zihinlerin gerisindeki darbe sevdasını açık etmiştir. Sadece bu üç örnek dahi, Türkiye'nin 97 yıllık Cumhuriyet tarihinde elde ettiği milli iradenin üstünlüğü esas alan kazanımları hala hazmedemeyenlerin vesayet ve darbe dönemlerinin özlemiyle yanıp tutuştuğunu göstermeye yeterlidir."

Özboyacı, "Türkiye'nin 81 vilayetindeki AK Parti teşkilatları olarak biz de yapılan bu saldırıları, demokrasinin kalbi milli iradeye, onun taşıyıcısı siyaset kurumuna ve nihayetinde bizatihi demokrasimize, partimize ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı olarak görüyor ve hukukun bize verdiği hakları kullanarak, suç duyurusunda bulunmak suretiyle, milletimize ve tarihe karşı görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Tüm diğer siyasi partileri de demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki vermeye davet ediyoruz" dedi.

AK PARTI BURDUR TESKILATI DARBE IMASI VE BASORTUSU SOYLEMLERI NEDENIYLE ESKI GENELKURMAY BASKANI ILKER BASBUG, GAZETECI CAN ATAKLI VE CHP ESKI MILLETVEKILI FIKRI SAGLAR HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Etiketler:
 
Uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
 
ABD’de ölenlerin sayısı 365 bin 740’a yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucak'ta Covid-19 denetimleri sürüyor
BURDUR' un Bucak ilçesinde Covid-19 tedbirleri denetimleri sürdü.
Esnafın emekliliği için protokol imzalandı
BUCAK Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu, emeklilik yaşı ...
Burdur'da sis etkili oldu
BURDUR'da sabah saatlerinde etkili olan sis, maddi hasarlı ve yaralamalı ...
 
Seyir halindeki otomobil yandı
BURDUR'un Bucak ilçesinde seyir halindeki otomobil motor kısmından alev ...
Araç içerisine sıkışan kediyi itfaiye kurtardı
BURDUR'un Bucak ilçesinde girdiği hafif ticari aracın ön konsol kısmına ...
'Göller Bölgesi, çöller bölgesi olmasın'
JEOLOJİ Mühendisleri Odası Burdur Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ...
 
Kaçak avcılara 47 bin 604 lira ceza
DOĞA Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ...
Bucak'ta kaçak kazıya suçüstü
BURDUR'un Bucak ilçesinde birinci derece sit alanında kaçak kazı yapan ...
Kısıtlamada polisten kaçtı, cezayı yedi
BURDUR'da kısıtlama saatinde polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücüye 13 bin 950 lira ceza yazıldı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva