Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
Antalya'da kamyon sürücüsü kazada can verdi
Antalya'da kamyon sürücüsü kazada can verdi
Antalya'da bayram öncesi marketlere fiyat denetimi
Antalya'da bayram öncesi marketlere fiyat denetimi
Konyaaltı'nda 'Gün Batımı' konserleri
Konyaaltı'nda 'Gün Batımı' konserleri
2 Kasım 2013 Cumartesi - 10:42

AK Parti’nin aday adayları belli oldu

AKP’de aday adaylığı için süre doldu. Vergi rekortmeni ünlü işadamı Cihan Bulut, Muratpaşa belediye Başkan aday adayı oldu.

AK Parti’nin aday adayları belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

En büyük sürpriz ise Alanya’da yaşandı. Yıllardır ANAP’tan belediye başkanı seçilen daha sonra AKP’ye geçen Hasan Sipahioğlu, müracaat etmedi.
AK Parti’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı sayısı 4’e çıktı. Muharrem Certel ve Yaşar Tabur’un ardından İsmail Durukan ve Sami Baysal, son dakikada aday adaylığına müracaat etti. Muratpaşa’da Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Cihan Bulut aday adayı olarak çıkarken Ak Parti’de sürprizi ise Alanya yaptı. Tüm Ak Partili beledi ye başkanların yeniden aday adayı olduğu partide Alanya Belediye Başkanı Hasan Siphaioğlu aday adaylık için müracaat etmedi.

AK Parti’de belediye başkan adaylıkları için tanınan süre 1 Kasım mesai saatinin bitimi itibariyle doldu. Belediye meclis üyelikleri için başvuru süresi 1 Aralık’a kadar uzatıldı.

BÜYÜKŞEHİR’E 4 İSİM

AK Parti’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 4 isim aday adaylık başvurusunda bulundu. Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muharrem Certel, müracaat dosyasının ilk teslim eden isim olurken onu partinin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Tabur takip etti. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının son dakikacıları İsmail Durukan ve Sami Baysal oldu.

CİHAN BULUT SON DAKİKADA

Muratpaşa’da 3 isim partinin 30 Mart 2014 seçimlerinde belediye başkan adayı olabilmek için başvuruda bulundu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Cihan Bulut, müracaat süresinin dolmasına saatler kala dosyasını İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan’a teslim etti.

Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer alan Yörükoğlu Süt ve Ürünleri’nin Genel Müdürü Bulut, 2009 seçimlerinde partisinden Muratpaşa Belediye Başkan aday adayı olmuştu. O gün aday adaylık dosyasını eşi Mukaddes Bulut ve dedesi Ali Yörükoğlu’yla birlikte gelerek teslim eden Cihan Bulut, bu kez farklı bir yol tercih etti, ilçe başkanlığına dosyasını tek başına bırakıp ayrıldı. AK Parti Muratpaşa’da Bulut haricinde Fikret Akbaş ve Doruk Soydan da adaylık için müracaat eden isimler oldu.

TÜTÜNCÜ’YE TEK RAKİP

AK Parti’nin Kepez’deki belediye başkan aday adaylarını ise İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, mevcut Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Osman Ülker olarak açıkladı. Kepez’de belediye meclisi üyeliği için 85 isim ise aday adaylık dosyasının ilçe başkanlığına teslim etti.
KONYAALTI’NA ÜÇ İSİM


Konyaaltı’nda ise üç isim müracaatların son gününde AK Parti Konyaaltı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı. AK Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan aday adayları Cafer Hadimoğlu, Osman Göster, Cengiz Tozlu oldu.

ESKİ BAŞKANLAR KARŞI KARŞIYA

Döşemealtı’nda ise 2009 seçimlerinin rakipleri yine karşı karşıya geldi. Aday gösterilmediği için CHP’ye katılan ve belediye başkanı seçilerek eski partisine, AK Parti’ye geri dönenen Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve AK Parti’nin 2009 tercihi Yeşilbayır eski Belediye Başkanı Hasan Akalın aday adayı oldu. 5 ismin aday adaylığını açıkladığı Döşemealtı’nda diğer isimler Mustafa Say ve Kadir Sarı, Cemil Türker oldu.

AKSU’YA REKOR TALEP

Aksu ise 8 aday adayıyla rekor kırdı. AK Parti’nin aday adayları arasında iki eski belediye başkanı da var. Aksu’yu oluşturan eski beldelerden Çalkaya’nın eski belediye başkanı Süleyman Yılmaz ve aynı statüde bulunan Yurtpınar eski Belediye Başkanı Ali Akcan 2014’te AK Parti’nin Aksu Belediye Başkan adayı olmak için müracaat eden isimler arasında yer aldı. Aksu’da ayrıca Ferdi Akkaya, Zeki Acun, Emin Bal, Hakkı Coşkun, Halil Şahin, Zeki Koyun da belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimler oldu.

ALANYA’DA SÜRPRİZ

AK Parti’de aday adaylık sürecinin sürprizi ise Alanya’dan geldi. Antalya’nın AK Partili belediye başkanları Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Tursun, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya aday adaylık müracaatı yaparken Alanya Belediye Başkanı Hasan Siphaioğlu müracaat etmedi. Alanya’da Mustafa Başak ve Kuddisi Müftüoğlu partinin Alanya Belediye Başkan aday adayları oldu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
ANTBİS için yeni süreç
 
Büfeciye bıçaklı gasp
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özcan özturk 4 Kasım 2013 Pazartesi 11:08

hayırlı olsun allah utandırmsaın.kesın aday olursun.cok calışman gerekıyor kendını ve projelerını ıyı anlatman gerekıyor.ekıbını cok ıyı secmen gerekıyor.basarılar

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANTBİS için yeni süreç
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 40 bisikletli filoyla başlayacağı kent ...
Antalya konut satışında 4'üncü
TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2013 yılının üçüncü çeyreğine (temmuz, ...
Gazipaşa'da kaza: 2 yaralı
ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde motosikletle bir kamyonetin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.
 
Beymelek çiçek açacak
ANTALYA-Demre Karayolu'nun Beymelek Beldesi'nden geçen kısmında Beymelek ...
Başkandan AVM'lere tepki
DEMRE Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özen, ilçede sayıları artan ...
MYO'dan fakülteye
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda (MYO), dikey geçiş ...
 
Kalp hastalarına tavsiye edilen bitki: Alıç
MEYVELERİ sevilerek tüketilen alıç bitkisi, kalbin dostu olarak da sağlık saçıyor.
‘İson’ kuyruklu yıldızında hayal kırıklığı
YÜZYILIN olayı beklentilerini yaratan ISON kuyruklu yıldızı, güneşe çok ...
Neşeleri yerinde
SIKI dostlar Nilay Şahin ile Nurseli Ateş birlikte eğlenceli bir akşamı paylaştı.
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva