Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
24 Şubat 2017 Cuma - 10:57

AKP 27 Şubat'ta sahada

TÜRKİYE'nin siyasi tarihinde dönüm noktalarından biri olacak anayasa değişikliğine yönelik referandum için TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin Antalya'daki il başkanlıklarını heyecan sardı. Partilerin yöneticileri, stratejileriyle vatandaşların oylarını etkilemeye çalışacak.

AKP 27 Şubat ta sahada
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek 18 maddelik anayasa değişikliğine yönelik referanduma kilitlendi. Partilerin genel merkezleri referandumdaki tavırlarını açıklamasının ardından Antalya'da da partilerin il başkanlıklarında hareketlenme başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 25 Şubat Cumartesi günü Ankara'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı bir toplantıyla kampanyada nasıl bir yol izleyeceklerini belirleneceğini söyledi. Antalya olarak önce kendi teşkilatlarındaki yöneticilere değişiklikleri anlattıklarını belirten Sümer, bu konuda milletvekili Mustafa Köse'nin doğu ilçelerinde, Atay Uslu'nun ise batı ilçelerinde teşkilatları bilgilendirdiğini aktardı.

AK PARTİ 27 ŞUBAT'TA SAHADA

İl ve ilçe hatiplerinin eğitimden geçtiğini dile getiren Rıza Sümer, şöyle devam etti:

“Çalışmalarımız devam ederken bir yandan da muhalefetin eteklerindeki taşları dökmesini bekliyoruz. Neden 'hayır' dediklerini inceliyoruz. Şu anda gözlem safhasındayız. 27 Şubat Pazartesi günü itibariyle sahada olacağız. 1 Kasım seçimlerinin başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu seçimlerdeki gibi yüz yüze, bire bir seçmenle görüşeceğiz. Sandık bazlı bir çalışma yürüteceğiz. İki broşürümüz var. Bu broşürler vatandaşın sorularına cevap veriyor. Her maddenin ne anlama geldiği anlatılıyor. Bu anayasa değişikliği Türkiye'nin ihtiyacı, değişiklikten sonra Türkiye ekonomik olarak adeta zıplayacak. Artık belirsizlik, istikrarsızlık ortadan kalkacak. Kaosların yaşanmaması için ülkenin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bizden önceki siyasi partiler de başkanlık sisteminin olması gerektiğini söylemiş ama maça çıkmamış. Biz şimdi maça çıktık ve daha iyi olacağını düşünüyoruz."

'MHP BELİRLEYİCİ OLACAK' 

İl Başkanı Rıza Sümer, genel merkezin istemesi durumunda bu referandumda MHP ile ortak çalışabileceklerini belirterek, MHP'nin bundan sonraki bütün seçimlerin belirleyicisi olacağını söyledi. Sümer, “Ak Parti olarak bugüne kadar aldığımız en yüksek oy oranı yüzde 49. Yeni sistemle bu oy oranı ile Cumhurbaşkanı'nı belirleyemeyiz. CHP'nin oy oranı yüzde 25 civarında. Onun da tek başına gelme imkanı yok. MHP bu nedenle belirleyici olacaktır, kiminle bir araya gelirse o iktidar olacaktır. Biz MHP ile çalışırız, sorun olmaz. Ancak ikimiz de farklı siyasi partileriz. İki partinin de parti programı farklı. Ama Türkiye için her zaman ortak noktada buluşuruz. Ülkenin menfaati için ortak hareket etmekten çekinmeyiz" dedi. 

HDP'NİN SLOGANI: ORTAK VATAN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Eş Başkanı İhsan Nergiz de Türkiye'nin zorunlu bir referandum atmosferine girdiğini kaydetti. Birçok kişinin beklemediği ve kabullenmediği bir süreçle karşılaştıklarını vurgulayan Nergiz, “Biz demokratik cumhuriyet, ortak vatan şiarıyla bu kampanyayı başlatacağız. 96 yıllık cumhuriyete son veriliyor, yeni bir rejim oluşturuluyor. Sokakta halk tedirgin, bundan sonra neyin yaşanacağını bilmiyor. Bir kişiyi seçiyorsunuz, bu kişi partinin genel başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı. Demokrasiden bahsedilen bir ülkede bunu kabul edecek kadar saf değiliz" diye konuştu.

HDP 24 ŞUBAT'TA SAHADA

Antalya'da referandum koordinasyon kurulu oluşturduklarını anlatan Nergiz, ilçelerde dahil mutfak çalışmalarını bitirdiklerini söyledi. 24 Şubat Cuma günü sahaya ineceklerine dikkati çeken İhsan Nergiz, “Bu anayasa değişikliklerinden rahatsız olan her kim olursa olsun biz onları kucaklayacağız. Bu ülkenin kaderi ve geleceği bir kişiye bağlanmasın diye bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Evleri tek tek gezeceğiz, esnafı dolaşacağız. Kimseyle didişmeden ve tartışmadan hayır için çalışacağız. En çok AKP'nin tabanına yöneleceğiz. Çünkü AKP'nin tabanı kandırılıyor. Seni başkan yaptırmayacağız sloganı bizim için esastır" şeklinde konuştu.

'CHP İLE ORTAK ÇALIŞMA YOK'

HDP İl Eş Başkanı Songül Şavklı da Haziran kampanyasındaki gibi çalışacaklarını söyledi. 'Hayır' diyenlerin terörist, günah keçisi ilan edildiğini ileri süren Şavklı, “Biz adil ve demokrasi koşullarında olaysız bir seçim kampanyası istiyoruz. Hükümet açılışlar adı altında mitingler yaparken, biz sokakta bir basın açıklaması bile yapamıyoruz. CHP ile ortak çalışmayız. Bizim hayır nedenlerimiz CHP'nin nedenlerin farklı" dedi.

'LİDERİN RÜYASI BİZİM RÜYAMIZ'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ise parti olarak evet kararı aldıklarını ancak, hayır oyu verecekleri de saygıyla karşıladıklarını söyledi. Hayır diyenleri de ötekileştirmediklerini açıklayan Aksoy, şöyle konuştu:

“Bizim MHP İl Başkanlığı olarak liderimizin sözü sözümüz, yolu yolumuz, duruşu duruşumuz, liderin görmüş olduğu rüyası bizim rüyamızdır. Bu anayasa değişikliği Türk milleti adına yapılan bir çalışmadır. MHP içinde muhalif bir algı süreci yaşıyoruz. Genel Başkan'a karşıt görüş içinde olan arkadaşlarımız meseleye hayır diyor. Ancak biz biliriz ki MHP'nin 47 yıllık tarihinde genel merkez ne karar almışsa parti yöneticileri o kararları uygulamıştır. Milletin bekası, devletin devamlılığı, Cumhuriyet ve Türklük için 'evet' diyoruz."

MHP'DE START 26 ŞUBAT

Mustafa Aksoy, Antalya'da 26 Şubat Pazar günü yapacakları toplantıyla kampanyayı başlatacaklarını belirten Aksoy, saha çalışmasına hazır olduklarını vurguladı. Aksoy, “MHP, başka bir partinin payandası değildir. Üzerine vazife olmayan birçok parti ve kişi, MHP'yi AKP ile birlikte olmakla eleştiriyor. Biz AKP'nin MHP aleyhine söylediklerini bir rafta tutuyoruz. Ülkenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra geldiği noktayı görmezden gelemeyiz. Devletin bekası sorun olduğunda MHP bütün gövdesini taşın altına koyar. Antalya İl Teşkilatı olarak ayrıştıran değil, toplumu bütünleştiren bir siyasi anlayışımız olmuştur. Memleket, Antalya, kardeşlik için 'evet' diyoruz. Antalya'da da evet çıkacaktır. İlçelerde salon toplantıları düzenleyeceğiz. Teknolojiyi kullanarak niçin evet diyeceğimizi anlatacağız" dedi.

CHP HENÜZ NETLEŞTİRMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem ise yürütecekleri kampanyası konusunda henüz Genel Merkez ile görüşmediği için açıklamayı daha sonra yapacağını kaydetti.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
FETÖ'de Antalya'da son durum
 
Evinin tuvaletinde enjektörlü ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı Sayan'dan kötü haber
CHP yöneticiliğinden ayrılarak AKP'de siyaset yapan Savcı Sayan kalp krizi geçirdi.
Yüksekdağ artık vekil değil
TBMM HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın vekilliğini düşürdü
Mustafa Köse Anayasayı anlattı
AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı tarafından referandum ve cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP'den Başkan Gül'e ziyaret
CHP İl Başkan Yardımcısı Tamer Arı ve beraberindeki heyet Kemer Belediye ...
Antalya'da STK temsilcileriyle buluştu
Başbakan Binali Yıldırım, Antalya Valiliği'nin ev sahipliğinde Mimar Sinan ...
Aktay'da o konuda emin değil
Başkanlık sistemiyle ilgili konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti ...
 
Teşkilat başkanını kızdıran görüntü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Adapazarı'nda konuşma sırası ...
Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı
Ankara Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu FETÖ’nün firari ...
Rıza Sümer değişen Anayasa'yı anlattı
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva