Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
16 Şubat 2022 Çarşamba - 10:34

AKP, Reis’in atadığı rektörü dövüyor

Dursun Gündoğdu yazdı

AKP, Reis’in atadığı rektörü dövüyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ben böylesini ilk defa görüyorum.

Ak Parti Antalya’da, kendi genel başkanlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı, her fırsatta öve öve bitiremediği Akdeniz Üniversitesi rektörünü dövmeye başladı.

Tabi bu, ‘Dövmek’ dediğim mecazi anlamda…

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın atama işini eline yüzüne bulaştıran, şaibeli bu bürokratı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in liderliğinde koltuğa oturtanlar, üniversiteden gelen atama dosyasında defolu durum ortaya çıkınca saldırıya geçti.

Ak Parti Antalya Örgütü’nde birileri hatalarını örtmek için ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler…

Öyle ki, iş yeni atanan müdürün şaibesini ortaya çıkaran Akdeniz Üniversitesi’ndeki bürokratların amiri Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı yıpratmaya kadar geldi.

Onlar herhalde, rektör devletin soyulmasına sessiz kalsın, şaibeyi ortaya çıkarmasın ki, beyefendi de makamına rahat otursun istiyorlardı.

AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Korkuteli’de teneffüste seksek oynadığı çocukluk arkadaşını bu koltuğa atatma uğruna elinden geleni yaptı.

Ortaya çıkan şaibeyi de, Antalya’da parti olarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte el ele vererek örtmeye çalıştılar.

Atadıkları adamın, üniversitede görevliyken, bitmeyen inşaatın parasını müteahhide ödemesini, inşaatın duvarlarının yapıldıktan hemen sonra çökmesini, inşaatın kusurlarını örtmek için devletin kasasından binlerce lira artı para çıkmasını, bu atamada dahli olanlar normal karşılıyorlardı.

Müdürün 700-800 bin liralık bu şaibesini görmemeye çalışanlar, eşinin de şaibeli bir şekilde öğretim görevlisi olarak atanma durumu ortaya çıkınca ne yapacaklarını şaşırdılar.

Şaibe ailenin her yerinden fışkırıyordu…

Birileri bu ayıpları kamuoyu nezdinde kapatmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bile karşılarına alacak tavırlar içine girdiler.

Antalya’da yerel yandaş medyaya talimat verildi, milli eğitime olan bu atamanın ne kadar şahane olduğu yazıldı, çizildi.

Şaibeden dosyası bulunan müdür, göklere çıkarıldı.

Ne bulunmaz Hint kumaşı olduğu anlatıldı.

Yerel gazetecilerin yazdıkları bu iki şaibeyi de örtmeye yetmeyince, bu kez birileri de, iktidara yakın Yeni Şafak’ın eski Genel Yayın Müdürü İbrahim Karagül’ü devreye soktu.

İki yıl önce Reis’in çevresinden aforoz edilen Karagül, kendi haber sitesinden, bu köşenin müdavimlerinin daha önce okuyup hatim ettiği, Akdeniz Üniversitesi’nin eski defterlerini karıştırmaya başladı.

O da yetmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ’Her ay 10 bin dolar avanta alan milletvekili’ suçlamasına maruz kalan, şu sıralar Külliye’nin hazzetmediği isimlerden eski AKP Milletvekili Metin Külünk’e bu haber sosyal medyada paylaştırıldı.

Rektörü yıpratmayı amaçlayan bu hareketler tutar mı?..

Birileri, milli eğitime yapılan bu atamayı aklayıp paklayabilir mi?..

Bekleyip göreceğiz.

Ama, tarihe geçen şu oldu;

Bir parti, son seçimde büyükşehiri, ilçe belediyelerini kaybetmiş bir il başkanının önderliğinde, kendi genel başkanlarının atadığı bir rektörün yoluna, ‘İstemezük’ parkelerini döşemeye başladı.

Ne uğruna?..

Adı şaibeli işle anılan birinin müdür olarak atanması uğruna…

Peki, rektörü yemeye güçleri yeter mi?..

Sanmam…

Erdoğan’ın gerçeği öğrenmesi halinde, kimi ‘Ham’ yapacağı da belli olmaz.

 
Cinayet denklemi 17 yıl sonra çözüldü
 
Raylar üzerinde 15 yılda 21 kuş türü görüntüledi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yiyin birbirinizi 19 Şubat 2022 Cumartesi 08:15

Akdeniz üniversitesinde 9 sene çalıştım, hayatımın en kahır dolu mutsuz yıllarını geçirdim, kadrom verilmedi, sürekli mobbing gördüm vs. İsrafi Kurçepe’ye , Mustafa Ünal’a çok beddua ettim. Birbirinizi yiyin bence çünkü buna müstahaksınız. İçeride bu kadar insanlığını unutup entrika çeviren bir yapı görmedim. Değişmez ve asla düzelmez o üniversite.

Yorumu oyla      0      0  
Akdenizli... 17 Şubat 2022 Perşembe 16:11

Baslik maalesef uygun olmamis. Sizin cok iyi bir takipciniz olarak elestirmek istiyorum. Yazi icerigi hakkinda olumsuz bir elestirim yok. Basliga bakinca sanki rektor hanim yanlis yolda imaji olusuyor. Aksine, rektor hanim a disaridan-yerelde istediklerini yaptirmak icin baski yapiliyor ve rektor direniyor gibi gorunuyor. Universitenin yipranmasi kimsenin isine yaramaz ama hic umursanmiyor. Ulusal ve uluslararasi itibarin oneminin dikkatlice korunmasi gerekiyor.

Yorumu oyla      0      0  
taş 17 Şubat 2022 Perşembe 08:22

Deveye sormuşlar neden boynun eğri,oda nerem doğru ki demiş.Bu gün memleketin haline bakınca neden bu durumdayız açık açık ortada değil mi,hem siyasi kadrolar hem de kamu kadrolarına bakınca etkili yetkili yerlerde görevlendirilenlerin çoğunluğu hak etmeden oralara gelenlerden oluşunca anlatılanlarda normal,uzun senelerden beri iş çığırından çıkmış vaziyette,bir yerlere gelmek için sırtınızı şu veya bu şekilde bir yerlere dayamanız gerekmektedir.Ülkenin parsel parsel satıldığını kendileri söylediler,her makama nerede ise cemaat mensubu diye doldurduklarını itiraf ettiler,gün geldi o cemaat dedikleri terör yapılanması bu milletin başına bombalar attılar.Şöyle düşününce bu adamlar buralara herhalde zorla gelmediler,birilerinin imzalarıyla etkili yerlere geldiler.O nedenle değişen bir şey yok dün FETÖ denen sümüklü sürüsü etkiliydi,bu günde şu veya bu şekilde birilerinin adamları iş başında,değişen bir şey yok,eski tas eski hamam.

Yorumu oyla      0      0  
Memur 16 Şubat 2022 Çarşamba 16:36

Sayın Rektör geldi geleli üniversiteye huzur geldi Rektörün hangi yanlışı var.Murat Turanı kurtcepe getirmiş miş, ya Mustafa Ünalı yani önceki Rektörü başhekim yapan kim.Hatta Kurtcepe Murat Turanı görevden alıp Mustafa Ünalı başhekim yapmıştı. TEK ÖZELLİĞİ TAŞIN tanıdığı yani yazarın deyimiyle sek sek arkadaşı olan kişiyi genel sekreter ,Milli Eğitim Müdürü yapmak ne kadar etik hemde hakkında onca dedikodu varken. Antalyaya yazık ettikleri gibi Ak partiyede yazık ediyorlar. Secimlerde Ak parti 3.parti olursa şaşırmayın.

Yorumu oyla      0      0  
Defterci 16 Şubat 2022 Çarşamba 11:44

Rektor konusu epey karmaşık görünüyor. Şu acikki rektör yonetemiyor. Üniversite tıkandı. Hatali bir atama oldu, bakarsiniz Reis bir gecede yeni rektör atar. İl başkanı için de geçerli ayni durum.Siz de eleştirel yaklaşımınızı terk ettiniz. Size de yasak koymuştu rektör.

Yorumu oyla      0      0  
murat 16 Şubat 2022 Çarşamba 11:35

Liyakat sahibi olmadan yapılan bu görevlendirmeyi kınıyorum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÜN'ÜN KARİKATÜRLERİ... Müdür beyin eşinin atanması da şaibeli
Bahadır Yıldırım çizdi
Antalya'da FETÖ operasyonu: 28 gözaltı
ANTALYA ve Aydın'da FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, ...
Kemer Belediye Başkanı, bugün yine CHP’li oldu
Sık sık parti değiştirmesiyle kafaları karıştırmaya devam eden Kemer Belediye ...
 
Muratpaşa'da Kırcami birliği
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, yarın Kırcami gündemiyle toplanacak ...
Cami avlusundaki cinayete 18 yıl hapis talebi
ANTALYA'da, cami avlusunda yer tartışmasında Bekir Veziroğlu'nu öldüren ...
Turizmde Rusya- Ukrayna endişesi
RUSYA ve Ukrayna'dan gelen turistin yüzde 50'sini ağırlayan Antalya'da, ...
 
Kamyon, kırmızı ışıkta bekleyen kamyonete çarptı: 3 yaralı
ANTALYA'da freni boşalan kamyon, kırmızı ışıkta bekleyen kamyonete çarptı. ...
Konyaaltı'nda kadınlar istihdam yaratacak
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, kadını istihdam yaratacak duruma ...
Kepez Kitap Fuarı, 'oku' temasıyla açılıyor
KEPEZ Belediyesi'nin bu yıl 4'ncüsünü düzenleyeceği Kepez Kitap Fuarı, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva