Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
30 Kasım 2021 Salı - 15:39

AKP'li vekil Çokal'a CHP'li başkandan ağır suçlamalar

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in hedefinde AKP Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal vardı. Cengiz, Antalya eski İl Sağlık Müdür Dr. Ünal Hülür’ün Çokal tarafından görevden aldırdığına ilişkin iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

AKP li vekil Çokal a CHP li başkandan ağır suçlamalar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hülür’ün,  gördüğü baskılardan dolayı istifa ettiği iddialarını İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur’dan sonra  gündeme getiren Cengiz,  “Devleti, kendilerine ve yandaşlarına çıkar için kullanan bu rezil zihniyete boyun eğmediği için Ünal Hülür’e millet adına teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya’da 7 yıldır İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Ünal Hülür, geçtiğimiz günlerde görevinden aniden istifa etmiş, yerine Şırnak İl Sağlık Müdürü atanmıştı. Hülür’ün istifasının ardında yatan sebep olarak; kendisi de bir doktor olan AKP’li Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın il sağlık müdüründen kanun dışı isteklerde bulunduğu ileri sürülmüş ve AKP’nin baskılarına dayanamayıp istifa ettiği iddia edilmişti.

 İddialara göre AKP’li vekil Çokal, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür’den, bir hastanenin yemek servisini ihaleye açmadan kendi yakınına vermesini istemişti.  Müdür Hülür’ün ise bu isteğe hastanelerin yemek hizmetlerini ancak ihale ile verebileceklerini ifade ederek olumsuz yanıt verdiği siyasi kulislere yansımıştı. Devamında AKP Genel Merkezine kadar uzanan süreçte baskılara dayanamayan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür istifa ettiği ileri sürülmüştü. İddialar üzerine konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun devletin bürokratlarına yaptığı çağrıyı hatırlatarak, “Bilindiği üzere Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, devlet memurları ve bürokratlara çağrıda bulunarak ‘Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, durun. Bu illegal sistemden elinizi çekin’ demişti. Bu çağrının ardından bürokraside birtakım hareketlenmeler gerçekleşmişti. Eğer iddialar doğruysa; iktidarın değişmesine çok az kaldığını, iktidar değiştiğinde soruşturmaların başlayacağını ve bu çağrının ardından şerefiyle görevini yapan hiçbir bürokratın ‘Emir aldık, yapmak zorunda kaldık’ diyemeyeceğini ifade eden Genel Başkanımızın söylemleri Antalya’da yerine ulaşmış ve birileri daha bu kanunsuzluğa, usulsüzlüğe ve yandaşa kıyağa dur demiştir” dedi.

“HÜLÜR’ÜN DURUŞU ÖRNEK OLSUN”

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür’ü duruşundan dolayı tebrik eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, baskı altındaki diğer bürokratların da bir an önce bu kanunsuz ve mafyatik düzenin içinden çıkmaları gerektiğini ifade etti. Başkan Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Antalya’da, 7 yıldır işini devlet bürokrasisi ciddiyetiyle yaptığı bilinen saygın isimlerden biri olan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’ün istifası bu çağrıya olumlu bir geri dönüş niteliğindedir. Halen AKP, küçük ortak MHP ve ittifak yandaşlarının baskı ve zorlamalarına karşı direnç gösteremeyen bürokratlara da örnek olmasını diliyorum. İstifa eden müdür Ünal Hülür’e, devletin onurlu ve şerefli bir memuru olduğu, kanun dışı düzene dur dediği için millet adına teşekkür ediyorum. Gene Başkanımızın çağrısının ardından Türkiye’nin dört tarafında buna benzer olayların yaşanması; hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğine olan inancın, hem de bunca zaman bürokratların kanun dışı işlere zorlandığının açık göstergesidir”

“ÇOKAL’IN AKP’YE GEÇİŞİ ANLAM KAZANDI”

İddiaların odağındaki AKP’li milletvekili Tuba Vural Çokal hakkında da görüşlerini bildiren Başkan Nuri Cengiz, “Antalya’da yaşanan istifa olayının perde arkasındaki iddiaların odağında yer alan AKP’li vekil Tuba Vural Çokal, bilindiği üzere ittifak ortağımız İYİ Parti’den milletvekili seçilmiş ancak kısa bir süre sonra partisinden istifa ederek AKP saflarına katılmıştı. Böylece bu değişim de anlam kazanmış oldu. Devletin imkanlarını kullanıp, memurlarına hukuk dışı baskılar uygulayarak kendisine ve yandaşlarına çıkar sağlamaya çalışan rezil bir zihniyetin; milletin çıkarları ve devletin bekası için mücadele edenlerin yanında yeri yoktur” şeklinde konuştu.

 

 
Başak Cengiz'in katili ile Müslüme'nin dedesi aynı cezaevinde
 
CHP'den Tütüncü'ye; 'Dokuma'yı sen kurtarmadın'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sağlıkçı 1 Aralık 2021 Çarşamba 08:44

Yanılıyorsunuz, Ünal Bey uzun vade plan yapmış, her nasılsa muhalefet kendisinin avukatı olmuş. Ünal bey, bir taşla iki değil üç kuş vurma peşinde. 1-Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara af miladına süresi içinde başvuru yapmış oldu 2-Olur da muhalefet iktidara gelirse hakkındaki dosyaları açılmamak üzere kapattı 3-Yine olur da muhalefet iktidara gelirse yeniden İl Sağlık Müdürü olma peşinde. (Muhalefet iktidara gelirse onu tekrar müdür yapmasından hiç şüpheniz olmasın) Bu olasılık için işi şansa da bırakmamış, Sağlık Bakanlığı İP veya CHP den hangisinde kalırsa Ünal beyin işi garanti

Yorumu oyla      0      0  
taş 1 Aralık 2021 Çarşamba 02:21

Yedi yıldır müdür orada nasıl kalmış,bırakın müdürün savunulacak bir tarafı yok,ancak vekil olan Çokal gündeme gelince İyi Parti'den neden ayrıldığı hala bilinmeyen bir durum.

Yorumu oyla      0      0  
Haydaa 30 Kasım 2021 Salı 22:02

İstifa eden müdür Ünal Hülür’e, devletin onurlu ve şerefli bir memuru olduğu, kanun dışı düzene dur dediği için millet adına teşekkür ediyorum.... bu ne la??? Şaka gibi...

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 30 Kasım 2021 Salı 20:38

Ya ne Bürokratmışta bizim haberimiz yokmuş yakında CHP den veya iyi partiden Milletvekili yaparlar.Madem bu kadar onurlu niçin istifa etmiş direnseymiş te görevden alsalarmiş. Antalya''da görevlendirmelere devlet Hastenelirindeki e atamalara bir baksalar acaba AKP''li Sendikanın dışında atanan biri var mıymış bu bürokrat O zaman ne yapıyormuş. 1 tane farklı sendikadan atanan üst kademe var mı acaba Antalya Atatürk Devlet Hastanesinde veya diğer yerlerde Yazıklar olsun size savunacak başka kimseyi bulamadınız mı

Yorumu oyla      0      0  
Millet İttifakı 30 Kasım 2021 Salı 19:17

İyi partiye gönül vermiş bir seçmen olarak sizi kınıyorum. Akp ye vuracağım diye yaptıklarından akp nin bile savunamaz hala geldiği müdüre destek çıkıyorsunuz. Hakkında savcılıkta dahi yolsuzluk dosyaları olan bir müdürü savunmak size mi kaldı? Bu gidişle sizin cumhurbaşkanı adayınız abdullah gül ya da bülent arınç olur.

Yorumu oyla      0      0  
Güldüm 30 Kasım 2021 Salı 17:54

Çok onurludur kendisi.... ;))))

Yorumu oyla      0      0  
Yaşasın menfaat 30 Kasım 2021 Salı 17:50

Ünal hülür konjonktüre göre iyi bir chpli aynı zamanda iyi bir iyipartilidir. Duruma göre her an hdpli bile olabilir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye 170 dönüme buğday ekti
SERİK Belediyesi tarafından buğday ekimi yapılan arazi 170 dönüme ulaştı. ...
Gençler iklim krizine karşı seslerini duyurdu
AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Desteği ile Antalya Ticaret ve ...
İstanbul uçakları Antalya’ya indi
İSTANBUL’a inmesi planlanan 20’si dış hat, toplam 26 yolcu uçağı, bu kentte ...
 
Üvey kardeşini altın borcunu ödemediği için öldürmüş
ANTALYA'da evinin bahçesinde cesedi bulunan Ali Osman Yalçın'ın (71), ...
Yılbaşında sanatçılı programlara yoğun ilgi
BU yıl cuma akşamına denk gelen yılbaşında Kıbrıs ve Antalya'dakiler başta ...
Cinsel istismardan 621 yıla mahkum edilen öğretmene 15 yıl hapis daha
ANTALYA'da 26 ilkokul öğrencisine cinsel istismar suçundan 621 yıl hapse ...
 
Yeni sanayide çalışmalar hızla devam ediyor
KEMER Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Kuzdere mahallesindeki ...
Kepez Belediyesi 42 konut ve ticari arsayı satışa çıkardı
Kepez Belediyesi konut ve ticari 42 arsayı ihaleyle satışa çıkarıyor.
Kaymakam Çimşit öğrencilerle kitap okudu
KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit, AHENK Projesi kapsamında Zeynep-Mustafa ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva