'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
27 Mayıs 2016 Cuma - 23:09

ANSİAD 'itibar'ı tartıştı

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, dünyada itibar ölçümü yapan Uluslararası İtibar Enstitüsü'ne göre Türkiye'nin 55 ülkenin yer aldığı listede 39'uncu olduğunu belirtti.

ANSİAD  itibar ı tartıştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANSİAD ve İtibar Yönetimi Enstitüsü, kriz koşullarında itibarın önemini vurgulamak ve Antalya'nın itibarını geliştirmek amacıyla düzenlediği 'Krizlerde İtibar Yönetimi' başlıklı panelini Akra Barut Otel'de gerçekleştirdi. Panelin açılışında konuşan ANSİAD Başkanı Erdoğan, kişilerin, kurumların, devletin ve ülkenin itibarının birbirleriyle ilişkili olduğunu söyledi. İtibarı yüksek bir ülkenin şirketlerinin de itibarlı olacağını kaydeden Erdoğan, “İtibar bir işletmenin en önemli sermayesidir, marka gücünün önemli bir parçasıdır. İtibar, bir kurumun ve devletin gücünün en önemli unsurlarından birisidir. İtibar milli servet unsurudur" diye konuştu.

Antalya gibi turizmin hayati anlam taşıdığı bir kentte itibarın apayrı yere sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, hizmet sektöründe itibarın sanayi sektöründen çok daha önemli olduğunun altını çizdi. Turizmde ülke itibarının da önde gelen konulardan biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, dünyada itibar ölçümü yapan Uluslararası İtibar Enstitüsü'nün ölçümlerine göre Türkiye'nin 55 ülkenin yer aldığı listede 39'uncu sırada belirlendiğini söyledi. Türkiye'nin yerinin kötü olmadığını, ancak daha üst sıralarda olunması gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Dünyada demokrasi, eğitim, şeffaflık, güven gibi konularda ilk sıralarda olan ülkeler itibarda da önde oluyor" dedi.

Erdoğan, bununla birlikte ülkelerin ekonomik ve sosyal krizler yaşadığı dönemlerde değerler krizinin de baş gösterdiğini dile getirdi. Kriz dönemlerinde güven ve itibara önem verilmemesinin krizin derinleşmesine ve herkesin yara almasına neden olacağına dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Kriz zamanlarında artan güvensizlik zincirleme olarak herkesi etkiler. Türkiye'de çek konusunda yaşadığımız sıkıntı bu konuda bir örnektir. Son zamanlarda 'filan şirket batıyor, falan şirketin çeki dönmüş' gibi dedikoduların ne kadar zararlı olduğunu çoğumuz gördük. Böyle bir güvensizlik karşısında en güçlü şirket, hatta sektör bile sebepsiz yere zor duruma düşebilmektedir. Dolayısıyla şirketlerin ve sektörlerin her tür dış etkiyi, güvensizliği bertaraf edecek şekilde itibarlarını korumaları gerekmektedir."

Panel öncesi konuşan İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast ise artık şehirlerin de itibar endekslerinde yer almaya başladığını, şehirlerin itibarlarının konuşulduğunu söyledi. Son dönemdeki gelişmelerle şehirlerin dünya ekonomisinde ciddi pay alan ve sınırları büyüyen bir yapıya evirildiğine dikkat çeken Samast, “Artık şehirler daha fazla krizle daha çok ekonomik konularla iç içe olacak. Şehirlerimizin taşıdığı ekonomik ve jeopolitik risklerle birlikte iklim değişikliği gibi, savaşlar gibi krizlerin her an kapıya dayanabilir olduğu gerçeğini görmemiz ve bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Genel Sekter Yardımcısı Ahmet Cilavdaroğlu ise kamu kurumları olarak şehirlerin itibarını yükseltmek konusunda başta imar ve planlama düzenlemeleri ve sonrasında altyapı- üstyapı tesisleriyle çalıştıklarını söyledi. G-20 Liderler Zirvesi, Expo Antalya'nın, kentin marka değerini yükselten çalışmalar olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Cilavdaroğlu, bu çalışmaların kamu kurumlarının kendi aralarında, özel sektörle ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde yapıldığı zaman daha anlamlı olduğunun altını çizdi. Cilavdaroğlu, bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını da dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Oktar, marka uzmanı Bülent Fidan, İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast ve ANSİAD eski başkanı Ali Eroğlu'nun konşmacı olarak yer aldığı 'Krizde İtibar Yönetimi' başlıklı panel gerçekleştirildi.

ANSIAD VE ITIBAR YONETIMI ENSTITUSU, KRIZ KOSULLARINDA ITIBARIN ONEMINI VURGULAMAK VE ANTALYA'NIN ITIBARINI GELISTIRMEK AMACIYLA DUZENLEDIGI 'KRIZLERDE ITIBAR YONETIMI' BASLIKLI PANELINI AKRA BARUT OTEL'DE GERCEKLESTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANSIAD VE ITIBAR YONETIMI ENSTITUSU, KRIZ KOSULLARINDA ITIBARIN ONEMINI VURGULAMAK VE ANTALYA'NIN ITIBARINI GELISTIRMEK AMACIYLA DUZENLEDIGI 'KRIZLERDE ITIBAR YONETIMI' BASLIKLI PANELINI AKRA BARUT OTEL'DE GERCEKLESTIRDI. (ORHAN SAMAST) (FOTO:ANTALYA-DHA)


 

 
Döşemealtı'nda 'geri gönderme merkezi' eylemi
 
İngiltere Antalya'daki bu ölümü konuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım yoksa başkan Şimşek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başkanlığını, Başbakan Binali Yıldırım yürütecek. ...
Dolar 3 TL oldu
Dolar, ABD'de faiz artırımlarının Haziran'da yeniden başlayacağı ve Türkiye'de ...
Çeyrek uçtu
Dolar 2.98'i aşarken, çeyrek altın 200 liradan satılıyor.
 
Dolar 3 TL'ye dayandı
Siyasi risklerin tekrar önplana çıkması ve küresel satış baskısı ardından ...
Dünyaca ünlü Finike Portakalı dalında kaldı
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde yetişen 'Finike Portakalı', dalında kaldı. ...
Prof. Dr. Özdoğan: Kanser başlıca ölüm nedeni
SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına ...
 
Protestolu senet tutarı üç ayda 2.5 milyar liraya ulaştı
Türkiye genelinde protestolu senetlerin toplam tutarı yılın ilk üç aylık ...
200 TL prime 2000 lira maaş!
Çalışanlar, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik geçişi sağlayacak düzenleme ...
Kumluca'da hortum seraları vurdu
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde sabah saatlerinde ortaya çıkan hortum, seralara zarar verdi.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva