Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
8 Ekim 2021 Cuma - 11:28

ANTGİAD'dan KOBİ'lere örnek yapay zeka modeli

ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Osman Sert, 'Yapay Zekanın KOBİ Ölçeğinde Kullanılması' projesi kapsamında Antalya Bilim Üniversitesi işbirliğiyle bir model oluşturulduğunu ve örnek uygulamanın başlatıldığını söyledi.

ANTGİAD dan KOBİ lere örnek yapay zeka modeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTGİAD Başkanı Osman Sert, Ekonomi Muhabirleri Derneği Antalya Temsilciliği üyesi basın mensuplarını konuk etti. ANTGİAD'ın projeleri ve sosyal sorumluluk çalışmalarını anlatan Osman Sert, ANTGİAD'ın kentin birçok kurumuyla işbirliği içerisinde başlattığı yapay zekanın Antalya'da KOBİ ölçeğinde kullanımı ve Antalya turizminde dijital dönüşüm başlıklı projelerini açıkladı.

ANTGİAD Başkanı Osman Sert, Bilim Üniversitesi'nden Doç. Dr. Şadi Evren Şeker ile birlikte 'Yapay Zekanın KOBİ Ölçeğinde Kullanılması' başlıklı çalışma kapsamında Antalya geneline yayılmasını ve farkındalığı artırmaya çalıştıklarını söyledi. Yapay zekanın KOBİ ölçeğinde kullanımını artırmak için ATSO, OSB gibi kurumlarla görüşerek ve online farkındalık çalışmaları yürüttüklerini anlatan Sert, ardından kullanımına başlandığı ve kendi işletmesinde tüm sonuçlarının görülebileceği bir mordel oluşturulduğunu söyledi.

KOBİ'LER İÇİN YAPAY ZEKA MODELİ

Hangi sezonda hangi ürüne ihtiyaç olduğu, stok gibi konularda geçmiş verilerle makine öğrenme sayesinde, müşterilerin alışkanlıkları da raporlanıp, bir sistem oluşturulduğunu belirten Sert, “Ben bir toptancıyım, bir bayiyim ve farklı ölçülerde lastik almış, yanında başka bir markayı da tercih etmiş gibi, ne kadar çok veri girersek yorumluyor. Benim açımdan da bu kolaylık sağlamaya başladı, içerideki veri arttıkça önümüzdeki süreçte sezondan nasıl etkileneceğim, hangi stok planlaması yapmam gerektiğini makine öğrenmeden faydalanacağım ve bunun şu anda uygulaması başladı. Eğer bir başarı hikayesi yazarsak, 'önceki rakamlar bunlar, yapay zekadan da faydalanarak hem stok maliyetlerimiz düştü, hem satışlarımız arttı, doğru noktaya doğru zamanda ürün satışı yaptık' diyebileceğimiz bir boyuta getireceğiz. Önce programı test ediyoruz. Dolayısıyla bunun Antalya'dan bir başarı hikayesinin yazılması gerekiyor" dedi.

TURİZMDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

ATSO'nun koordinatörlüğünde de turizmde dijital dönüşümü ele aldıkları bir Avrupa Birliği projesi hazırlığının sürdüğünü belirten Sert, “Özellikle tüketici davranışlarını ölçümleyerek işletmelerin verimliliklerini artırmak anlamında, buraya gelen turistin hangi çapraz ilişkilerle neleri tercih ettiğini, daha farkında bir şekilde bu verileri yorumlayacak makine öğrenmeyle birlikte bir model oluşturmak istedik. Aslında bu uçak bileti tercihinden kaldığı otelin tercihine, kullandığı kafe, restorana kadar etki edebilecek bir bilgi ağı. Bunu da kişisel verilerin korunmasını da göze alarak kime ait olduğunu bilmeden sadece verilerin toplamının yorumlanması üzerine odaklandık. AB projesi olması nedeniyle Avrupa'dan da ortaklarımız olacak ve yakın zamanda başvuruyu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

YÜZDE 40'A YAKINI E-TİCARETTE

ANTGİAD'ın 23'ü kadın, 165 üyesi olduğunu ve avukatlık, eczacılık gibi meslekler dışındaki ürün alım-satımı tarzı iş yapanların yüzde 40'a yakının işletmesinde e-ticaret alanında da faaliyet gösterdiğini belirten Sert, “Bu oranın büyük kısmı pandemi öncesi oluşan bir durum. Pandemi sürecinin tetiklediği de var ama genç, dinamik, öngörülü paydaşlarımız olduğundan bunu daha öncesinden planladı birçok arkadaşımız. Pandemi sürecinden önce e-ticareti uygulamaya başlamış olmaktan dolayı daha çok meyvelerini alan taraftayız. Ama pandemiyle birlikte de mutlaka 'evet bu alana girmeliyim' diyen üyelerimiz oldu. Ayrıca Antalya dijital dönüşüm konusunda bilinçli ve farkındalık artmıştı. Yerel dinamiklerimiz güzel çalışmalar yapmıştı. Antalya olarak şanslıyız ama hala yeterli miyiz, profesyonel bakıyor muyuz bence yeterli seviyede değil" dedi.

İKİNCİ KÜTÜPHANE EKŞİLİ'YE YAPILACAK

ANTGİAD'ın sosyal sorumluluk çerçevesinde Kepez Belediyesi işbirliğiyle inşa ettiği Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi'ne bölgedeki gençlerin yoğun ilgi göstermesinden çok mutlu olduklarını dile getiren Sert, Antalyaspor ve Döşemealtı Belediyesi işbirliğiyle Ekşili'de belediyeye ait atıl bir binayı da o bölgedeki gençler için etüt merkezi ve kütüphaneye dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

KONYAALTI'NA GENÇLİK ANITI

ANTGİAD olarak gençliğin gördüğünde kendisini bütünleştirebileceği bir gençlik anıtı fikirleri olduğunu da belirten Osman Sert, “Gençlerimiz onu gördüğünde kendisini bütünleştirsin, fotoğraf çektirsin. Gençliği temsil eden bir anıtı olsun Antalya'nın istiyoruz. Konyaaltı Belediyesi'ne konuyu ilettiğimizde Semih Esen başkan çok sıcak karşıladı. Belediyenin önünde yapılmasını teklif etti. 29 Ekim'den sonra gençleri de işin içine katarak, fikirlerini alarak gençlik anıtımızı da umut ediyorum yapacağız" dedi.

BİRLİKTE HAREKET ETME SORUNU

Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde okuma kültürünün artırılması ve teşvik edilmesine yönelik de bir çalışma hazırlığı içinde olduklarından bahseden Sert, tüm proje ve çalışmalarında ANTGİAD olarak ATSO, OSB, Akdeniz Üniversitesi, Valilik, belediyeler, Bilim Üniversitesi, Antalyaspor gibi sayıca birçok kurumla işbirliği yaptıklarını kaydetti. Sert, “Bunu neden yapıyoruz? Biz Antalya olarak bir yerde eksiğiz, birlikte hareket etme sorunumuz var. Şehrin bütünlüğü anlamında problem yaşıyoruz. Şehir ortak hareket etmiyor. Biz bunları bir gençlik anıtı, kütüphane veya yapay zeka projelerini tek başına da yapabiliriz. Ama bu tür işbirlikleri ve çalışmalar yapıldıkça ve şehir ortak hareket anlamında benimsedikçe zaten ANTGİAD gönüllere yazılacak ve gençlerin ileride daha çok bu derneğin üyesi olmak için gıptayla baktığı bir dernek haline gelecek. Biz de bu çınarı yaşatmak zorundayız" dedi.

ANTALYA GENC IS INSANLARI DERNEGI (ANTGIAD) BASKANI OSMAN SERT, 'YAPAY ZEKANIN KOBI OLCEGINDE KULLANILMASI' PROJESI KAPSAMINDA ANTALYA BILIM UNIVERSITESI ISBIRLIGIYLE BIR MODEL OLUSTURULDUGUNU VE ORNEK UYGULAMANIN BASLATILDIGINI SOYLEDI. SERT, ANTALYA GENELINDE KOBI'LERIN YAPAY ZEKA KULLANIMINI YAYGINLASTIRMAYI HEDEFLEDIKLERINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Alanya'da polis kaçağa göz açtırmadı
 
Müzik Akademisi'nden uluslararası başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da polis kaçağa göz açtırmadı
ALANYA'da polis 34 bin boş makaron, 6 bin 600'ü tütünle doldurulmuş olmak ...
Antalyalı şarkıcıdan balıkçı köyünde klip
ANTALYA sahnelerinin sevilen sesi Mehmet Yenigün, sanat hayatının 20'inci ...
TOKİ yine arazi satıyor
İktidar, kamuya ait taşınmazların satışına da hız verdi. Çevre ve Şehircilik ...
 
Alanya’da çalılık yangını
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde çalılık alanda çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.
Okul servisi sürücülerine eğitim
KORKUTELİ'de okul servis sürücülerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.
Öğrencilerden, şehit mezarlarına ziyaret
KORKUTELİ Alaeddin İlkokulu'nda eğitim gören okul öncesi öğrencileri 'Bayrak ...
 
Antalya'da işadamına tehdit; Ya canın, ya 500 bin dolar
ANTALYA'da kendilerini polis olarak tanıtıp, ölümle tehdit ettikleri Ürdünlü ...
Konyaaltı'nın 2022 bütçesi 280 milyon lira
KONYAALTI Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesi 280 milyon lira olarak belirlendi. ...
Polisten 'En İyi Anne' projesi
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'En İyi Anne' projesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva