Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
15 Aralık 2014 Pazartesi - 13:37

ARLEM eş başkanı lebrun: akdeniz'de 2014'te 3 bin 500 sığınmacı boğuldu

AVRUPA Akdeniz Bölgesel Yerel Yönetimler Asamblesi (ARLEM) Eş-Genel Başkanı Michel Lebrun, Akdeniz'de denetim altına alınamayan bir göç hareketi olduğunu anlatırken, "2014'te 3 bin 500 sığınmacı boğularak öldü. Burada bir saygı duruşu yapsak 3 gün saygı duruşu yapmak gerekiyor" dedi.

ARLEM eş başkanı lebrun: akdeniz de 2014 te 3 bin 500 sığınmacı boğuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ARLEM 6'ncı Genel Kurulu, Antalya'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ev sahipliğinde toplandı. Kentin turizm bölgesi Belek'te bulunan Spice Otel'de yapılan genel kurul, Başkan Türel ve ARLEM Eş-Genel Başkanı Michel Lebrun'un konuşmalarıyla açıldı.  Başkan Türel, asamblenin toplandığı Antalya'nın eski isimlerinden birinin Pamfilya olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
 
"Pamfilma; Yani kavimler yurdu demektir. Antalya bugün yalnızca turizmle değil, Antalya'ya yerleşen ve Antalya'da çalışan onbinlerce Avrupalı ve Akdenizli nüfusuyla da bir Pamfilya'dır. Antalya, Avrupalı ve Akdenizli 12 milyon turistin birlikte barış içerisinde tatil yaptığı bir şehirdir. Antalya biraz Lizbon, biraz Barselona, biraz Marsilya, biraz Kazablanka, biraz Hamamet, biraz Selanik, biraz Beyrut'tur, yani Akdeniz'dir."
 
YERELLEŞME VE BELEDİYELERİN ÖZERKLEŞMESİ
 
Toplantının belediye başkanlarıyla işbirliğinin gelişmesi, gerekse şehirler arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin artması için de bir fırsat olması dileğinde bulunan Başkan Türel, şunları söyledi:
 
"Türkiye'de yerelleşme ve belediyelerin özerkleşmesi ve güçlenmesi, son 10 yıldaki demokratikleşme adımları sonucunda mümkün olmuştur. Daha önce belediye meclisi kararlarının atanmış valilerimizin onayına sunulduğu, belediye yetkilerinin ve mali imkanlarının çok zayıf olduğu bir Türkiye vardı. Bu yapı nedeniyle Türkiye'de şehirleşme süreci son yıllara kadar iyi yönetilememiştir. Ama bugün sürdürülebilir gelişme, çevre korunması en önemli hedeflerimiz arasındadır. Demokrasi olmadan kalkınmanın olmayacağını, yerelleşme ve iyi yönetişim olmadan da demokrasinin ve kalkınmanın olmayacağını artık hepimiz biliyoruz."
 
BARIŞ VE İSTİKRAR ADASI TÜRKİYE
 
Başkan Türel, yerel yönetimlerin demokratikleşme ve insan hakları konularında ortaya koyacağı performansın ülkelerin demokrasi ve insan hakları konularında katedeceği gelişmeler açısından fevkalede önemli olduğunu vurguladı. Böylesi bir ilişki içinde bugün dünyanın çok önemli sıkıntılar görüldüğünü, bunlar arasında en önemlisinin Türkiye'nin komşu ülkeler içinde yaşanan gelişmeler olduğunu belirten Türel, şöyle dedi:
 
"Ne mutlu bize ki, Türkiye bu ateş çemberi içinde bir demokrasi, barış, istikrar adası haline gelmek suretiyle sadece kendi ülkesindeki sorunları değil, çevresindeki ülkelerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını da karşılama hususunda çok önemli katkılar ortaya koymaktadır."
 
Türkiye'nin insani yardımlara ayırdığı bütçeyle dünya ikincisi konumunda olduğunu ifade eden Türel, güç durumdaki insanlara din, dil, ırk, mezhep gibi ayrımcılıklar gözetmeden her türlü desteği vermenin insani sorumluluk olduğunu söyledi. Türel, bu noktada ARLEM'in görevinin son derece büyük olduğunu belirtti. Türel, bölgedeki sorunların kalıcı biçimde çözümlenmesi ve Akdeniz'in 'huzur, güven, barış ve refah denizi' haline gelmesi için tüm uluslararası toplumun el ele vermesine ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.
 
AKDENİZ'DE ŞİDDET SARMALI
 
Genel kurulun açılışında konuşan Michel Lebrun ise Akdeniz ülkelerinde yaşanan siyasi istikrarsızlığın yarattığı sürekli şiddet ortamına dikkat çekti, bölgede denetim altında olmayan bir göç hareketi yaşandığını söyledi. ARLEM'in sürdürülebilir sosyo-ekonomik çözümler yaratacak bir kuruluş olduğunu dile getiren Lebrun, "Ne yazık ki savaş ve istikrarsızlık Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanıyor. Biz bir diyalog kapasitesine sahibiz. Bizim büyük şevkle ortak dileklerimizi iyi yönetişim ve refah konusunda çalışmalarımıza devam ettireceğiz" dedi.
 
ARLEM NEDİR?
 
ARLEM, Akdeniz İçin Birlik (AİB) ortaklığına bölgesel boyut kazandırmak ve Avrupa-Akdeniz işbirliğinde bölgesel ve yerel yönetimlerin rollerini güçlendirmek üzere Avrupa Birliği (AB) bünyesinde 2010 yılında kuruldu. AB ve Akdeniz bölgesinden 80 yerel ve bölgesel temsilciden oluşan ARLEM'de AB ve Akdeniz katılımcıları eş başkanları ile eşit olarak temsil ediliyor.
 
ARLEM'in Türkiye'den katılımcıları arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi bulunuyor.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)
ARLEM 6'NCI GENEL KURULU, ANTALYA'DA, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN EV SAHIPLIGINDE TOPLANDI. KENTIN TURIZM BOLGESI BELEK'TE BULUNAN SPICE OTEL'DE YAPILAN GENEL KURUL, BASKAN TUREL VE ARLEM ES-GENEL BASKANI MICHEL LEBRUN'UN KONUSMALARIYLA ACILDI.(fOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

 
Akbank otel ve tatil köyü satıyor
 
Dösiad üsküp'te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbank otel ve tatil köyü satıyor
Akbank, Antalya Belek'te yer alan 169.683 metrekare arsa alanı üzerinde ...
İhracatçıdan mermer itirafı: dilim dilim dağ görüntüsünden memnun değiliz
BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, mermer ...
Kayalara çarpan yatı sahil güvenlik kurtardı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde kayalara çarpan yat, Sahil Güvenlik Komutanlığı ...
 
Kaş'ta yeni deniz feneri tepkisi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki yat limanına yapılan deniz feneri tepkiye ...
Manken dj kariyerine hız verdi
ANTALYA'da yaşayan Rus asıllı manken Anna Yurlova, DJ'lik kariyerine hız ...
Gövdesi gitti, kökü kaldı
ANTALYA'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından koruma altında ...
 
Antalya'da 5 günlük hava durumu
Antalya'da bugün (Pazartesi) ve yarın (Salı) güneşli bir hava hakim olacak. ...
'Beni üvey kardeşim vurdurdu' dedi can verdi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 40 ...
ANTALYA'DA ALEVİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ
ALEVİ Kültür Dernekleri Antalya Şubesi'nin olağanüstü genel kurul toplantısında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva