Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
24 Şubat 2021 Çarşamba - 13:33

ASSİM'den dünyaya açılıyor

MURATPAŞA Belediyesi'nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinin (ASSİM) sunduğu imkanlarla şirketlerini Türkiye çapında marka haline getiren 3 genç girişimcinin kurduğu DigyGlobal, küresel bir marka olma yolunda ilerliyor.

ASSİM den dünyaya açılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Fikrine inanan, şirketini büyütmek isteyen ya da 'Bir yatırımcı bulursam bu iş tamam' diyen girişimcilerin, girişimci adaylarının hayatı, ASSİM ile değişiyor. ASSİM çatısı bulunan şirketlerden biri DigyGlobal, 2017'de kuruldu. Bilgisayar mühendisleri Ferhat Seyrek, Mert Kaya ve elektrik elektronik mühendisi Veli Nazım Akyıldırım ortaklığındaki şirket, turizm sektörüne yönelik akıllı cihazlar, yazılımlar, online sistemler üzerine çalışıyor.

Kaya, geliştirdikleri proje ve yazılımların bugün Akdeniz'den Ege'ye 70'den fazla otelde kullanıldığını söyledi. Bununla birlikte Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'yla (KOSGEB) 2 ayrı proje tamamladıklarını belirten Kaya, “Şimdi de TÜBİTAK'la ortak projemiz devam ediyor" dedi.

HEDEF KÜRESEL PAZAR

Antalya'da turizm sektörüne hizmet veren şirketlerin dinamik AR-GE yapılanmasının eksik olduğunu belirten Kaya, “Turizmde, daha çok, ürün al-sat veya bazı ürünlerin aynısının yapılması üzerinden rekabet var. Biz ise tespit ettiğimiz konularda AR-GE yaparak kendimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Oluşturduğumuz sosyal ağla yeni fikirler üretip onlar üzerinden yeni modeller geliştiriyoruz. Şu anki ana hedefimiz, küresel pazarda büyümek, ailemizi de genişletmek" diye konuştu.

ANINDA ÇÖZÜM

ASSİM'de ofis alanından toplantı salonlarına network paylaşımı ve internet alt yapısına aldıkları hizmetlerden çok faydalı olduğunu kaydeden Kaya, “Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal'ın da gösterdiği yakın ilgi ve desteği de bizim için ayrıca önemli. En ufak bir talebimiz karşısında her türlü çözüm anında gündeme geliyor. Çok memnunuz, teşekkür ederiz" diye konuştu.

ASSİM İNOVASYON MERKEZİ NEDİR?

ASSİM'in inovasyon merkezi bölümünün 2018 yılında kurulduğunu aktaran Merkez Koordinatörü Eda Şahal, 3 faaliyet kategorisi planladıklarını kaydetti. Ön kuluçka, kuluçka programları ve ortak çalışma alanlarını girişimcilerin hizmetine sunduklarını belirten Şahal, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“2019'da ön kuluçka programı başlattık. 120 tane genel iş başvurusu değerlendirerek 11 iş fikrini proje jürimize sunduk. Bunların 7'si kabul görerek programa dahil oldu. Geçen yıl arkadaşlarımızı mezun ettik. 2 genç girişimcimiz kendi şirketlerini kurdu. Bununla birlikte 3 tane kuluçka firmamız var. Projelerine, AR-GE çalışmalarına, inovasyon çalışmalarına devam ediyorlar. İnovasyon merkezimizde sürekli etkinlikler yapıyoruz. Pandemiyle birlikte bunları dijital ortama taşıdık. Bölgemizde bir potansiyel var. Biz de başkanımız Sayın Ümit Uysal öncülüğünde Muratpaşa Belediyesi olarak bu ekosisteme hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz."

MURATPASA BELEDIYESI'NIN YENILIK, BULUS VE GIRISIM DESTEKLEME MERKEZI ABDULLAH SEVIMCOK SIVIL TOPLUM VE INOVASYON MERKEZLERININ (ASSIM) SUNDUGU IMKANLARLA SIRKETLERINI TURKIYE CAPINDA MARKA HALINE GETIREN 3 GENC GIRISIMCININ KURDUGU DIGYGLOBAL, KURESEL BIR MARKA OLMA YOLUNDA ILERLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI'NIN YENILIK, BULUS VE GIRISIM DESTEKLEME MERKEZI ABDULLAH SEVIMCOK SIVIL TOPLUM VE INOVASYON MERKEZLERININ (ASSIM) SUNDUGU IMKANLARLA SIRKETLERINI TURKIYE CAPINDA MARKA HALINE GETIREN 3 GENC GIRISIMCININ KURDUGU DIGYGLOBAL, KURESEL BIR MARKA OLMA YOLUNDA ILERLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI'NIN YENILIK, BULUS VE GIRISIM DESTEKLEME MERKEZI ABDULLAH SEVIMCOK SIVIL TOPLUM VE INOVASYON MERKEZLERININ (ASSIM) SUNDUGU IMKANLARLA SIRKETLERINI TURKIYE CAPINDA MARKA HALINE GETIREN 3 GENC GIRISIMCININ KURDUGU DIGYGLOBAL, KURESEL BIR MARKA OLMA YOLUNDA ILERLIYOR. (EDA SAHAL) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Twitter Rusya, İran ve Ermenistan ile bağlantılı 373 hesabı erişime kapattı
 
ATSO Başkanı Çetin: 20 gün seferberlik ilan edelim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATB Şubat Meclisi toplandı
ANTALYA Ticaret Borsası’nın (ATB) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ...
Manavgatlı öğrenci İngiltere'deki yarışmada dünya birincisi oldu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 5'inci sınıf öğrencisi İpek Çiftçi (11), ...
Kazadan sonra sürücü ve gazetecilere saldırıp, tehdit ettiler
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde trafik kazası sonrasında yaşananlar pes ...
 
Adana'dan gelip, Antalya'da evleri soyan 4 şüpheli yakalandı
ANTALYA'da 3 evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 4 şüpheli ...
'Esaret altındaki yunusların gülüşüne aldanmayın, intiharın eşiğindeler'
TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı Tahsin ...
Antalya Boğaçay'ın yeni misafiri...
İNGİLTERE ve İsveç gibi ülkelerde üreme yapan, Türkiye'de çok nadir görülen ...
 
Antalya'da amatör fotoğrafçı gökyüzünde ilginç nesne fotoğrafladı
ANTALYA'nın Gündoğmuş ilçesinde, yıldız fotoğrafı çekmeye giden Side Fotoğraf ...
Antalya'da anne-kızın çöp evi yandı
ANTALYA'da anne- kızın yaşadığı içi çöp dolu ev, çıkan yangında kül oldu. Evden ...
Alanyalılar sahilde güzel havanın keyfini çıkardı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde güzel havayı fırsat bilen yerli ve yabancı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva