Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
29 Şubat 2020 Cumartesi - 10:10

ASSİM'den girişimcilere destek

MURATPAŞA Belediyesi'nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM), fikrine inanan, şirketini daha da büyütmek isteyen ya da 'Bir yatırımcıyla bu iş tamam' diyen girişimcilerin ve girişimci adaylarının hayatlarını değiştiriyor.

ASSİM den girişimcilere destek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa'nın en büyük sivil toplum kuruluşları yerleşkesini içinde barından yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM; toplumsal, ekonomik, çevresel ve kültürel sorunların çözümü için yenilikçi fikirler sunan, bir iş fikri olan ya da projesine yönelik AR-GE ve inovasyon çalışmaları yürüten girişimci ve girişimci adaylarına desteklerini sürdürüyor.

ENGELLERİ KALDIRIYOR

İş fikirlerinin ve yeni girişimlerin gelişmesini ve toplumsal, ekonomik faydaya dönüşmesine katkı sağlamayı amaçlayan ASSİM, sunduğu imkanlarla girişimcilerin ve girişimci adaylarının önündeki engelleri ortadan kaldırıyor. 5 kuluçka, 2 ön kuluçka ofisleri, ortak çalışma alanı ve toplantı odalarıyla girişimcilere uygun fiziksel alanlar sunan ASSİM, kamu destekleri ve hibe fonlarla ilgili bilgilendirme çalışmaları, oluşturduğu ulusal ve uluslararası girişimcilik programlarına başvuru fırsatları ve ilişki ağları aktiviteleri, yarışmalar, eğitimler, atölyeler, kamplar gibi girişimciliği teşvik edici programlarla da yeni iş fikirlerinin gelişmesi için uygun koşulları oluşturuyor.

120 İŞ FİKRİ İNCELENDİ

ASSİM, geçen yıl iş birliği kurduğu ya da paydaşı olduğu kurum ve kuruluşlarla eğitim, seminer, panel ve atölye çalışmalarından oluşan 23 etkinlik gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Habitat Derneği, Girişim Hareketi, Antalya AIESEC ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) iş birliği protokolleri imzalayan ASSİM, bugüne kadar 120 iş fikri inceledi. Bunların 11'i Girişim Değerleme Kurulu'na davet edilirken 7'si Ön Kuluçka Programı'na alındı. Programa devam eden 6 iş fikri, 6 ay boyunca paylaşımlı ofis kullanarak, eğitim, danışmanlık ve mentorluk ve iş geliştirme hizmeti aldı.

GENÇ ÇİFTİN TEKNOLOJİ ŞİRKETİ

Çalışmalarını ASSİM çatısı altında sürdüren şirketlerden biri olan ENPRO Bilişim, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu Mustafa Ozan Çakır ve eşi ODTÜ İktisat bölümü mezunu Derya Selin Işılay Çakır tarafından kuruldu. Çiftin 2017'de Antalya'ya taşınarak kendi girişimlerini başlatma kararıyla ortaya çıkan şirketin ilk çalışması, Türkiye'de erken yaşlarda kodlama eğitiminin gelişmesi ve yaygınlaşması için yerli bir ürüne olan ihtiyaç üzerine şekillendi.

3 yaş üzeri çocuklara kodlama temellerini öğretmek amacıyla geliştirilen kodlama öğreten oyuncak RoboTurtle bir diğer adıyla Meraklı Tosba'yı projelendiren girişimci çift, TÜBİTAK'ın desteğiyle 2018 yılında ENPRO'yu kurdu. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Antalya Teknokent bünyesinde kurulan girişim, ofis ve ekosistem ihtiyacını karşılamak için çözüm ararken yolu Muratpaşa Belediyesi'yle kesişti. Çift, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal'ın çarşamba günleri gerçekleştirdiği 'randevusuz görüşme saati'nde projelerini Başkan Uysal'la paylaştı.

Genç girişimciler, ASSİM'in açılmasıyla birlikte faaliyetlerini burada sürdürmeye başlarken Derya Çakır, mentorluk ve ofis desteğiyle işlerini daha da geliştirdiklerini anlattı. RoboTurtle projesinde endüstriyelleşme adımlarını atmak üzere olduklarını belirten Çakır, ASSİM'de varolan ekosistem sayesinde yeni iş fikirlerine de yoğunlaştıklarını söyledi. Çakır, RoboTurtle'ın yanı sıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'yla (ATSO) harita tabanlı bir sanal gezi rehberi uygulaması ve telekomünikasyon alanında farklı projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

MURATPASA BELEDIYESI'NIN ABDULLAH SEVIMCOK SIVIL TOPLUM VE INOVASYON MERKEZLERI (ASSIM), FIKRINE INANAN, SIRKETINI DAHA DA BUYUTMEK ISTEYEN YA DA 'BIR YATIRIMCIYLA BU IS TAMAM' DIYEN GIRISIMCILERIN VE GIRISIMCI ADAYLARININ HAYATLARINI DEGISTIRIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI'NIN ABDULLAH SEVIMCOK SIVIL TOPLUM VE INOVASYON MERKEZLERI (ASSIM), FIKRINE INANAN, SIRKETINI DAHA DA BUYUTMEK ISTEYEN YA DA 'BIR YATIRIMCIYLA BU IS TAMAM' DIYEN GIRISIMCILERIN VE GIRISIMCI ADAYLARININ HAYATLARINI DEGISTIRIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
'Şalvarlı ressam', Paris'teki Mona Lisa tablosunu görmek istiyor
 
Aytemiz Alanyaspor - Beşiktaş: 1-2
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp Melisa bulundu, ailesine gitmek istemedi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bir hafta önce kaybolan ortaokul öğrencisi Melisa ...
15 suçtan aranan cezaevi firarisi yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, 15 suçtan aranan cezaevi firarisi hükümlü ...
Mucize çocuk Muratpaşa'nın misafiri
ELAZIĞ depreminin mucize çocuğu 13 yaşındaki Emirhan Ertaş, taraftarı ...
 
İdlib şehitleri için helva dağıtıldı
SURİYE'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 asker ...
Eğitim Bir Sen, müdürlerle bir araya geldi
KORKUTELİ Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Sait Özçelik, ilçedeki okul müdürleri ...
Bar cinayeti sanığı 7 yıl sonra Antalya'da yakalandı
İZMİR'in Bornova ilçesinde, 7 yıl önce bar işletmecisi Erkan Kaya'nın ...
 
Fetih etkinlikleri şenliksiz devam edecek
ANTALYA Valiliği, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında ...
Küfür cinayeti sanığı hakim karşısında
ANTALYA'da kendisine küfrettiği gerekçesiyle komşusu Hasan Dancı'yı tabancayla ...
Türk ve Yunan foto muhabirleri 'kardeş dernek' oldu
TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ile Yunanistan Basın Fotoğrafçıları ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva