Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
7 Eylül 2020 Pazartesi - 15:02

ATAV'ın çağrısına büyük ödül

ANTALYA Tanıtım Vakfı'nın (ATAV), Antalya'dan yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin geri gönderilmesi için geçen yıl başlattığı 'Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir' projesi, 'Ace of MICE Awards 2020'de 'en iyi sosyal sorumluluk projesi' kategorisinde jüri ödülü aldı.

ATAV ın çağrısına büyük ödül
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATAV'ın tarih ve kültür bilincini güçlendirmek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'den yurt dışına kaçırılan eserlerin iadesini sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalara katkı vermek amacıyla sürdürdüğü 'Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir' projesi, Ace of MICE Awards Etkinlik ve Toplantı Ödülleri Töreni'nde 'en iyi sosyal sorumluluk projesi' kategorisinde jüri ödülünün sahibi oldu. Antalya'ya iki ayrı ödül verilen törende, ATAV çatısı altında yer alan Antalya Kongre Bürosu üyesi Türkiye'nin en büyük toplantı salonuna sahip 15 bin kişilik Nest Kongre ve Fuar Merkezi de '2019 Yılı En İyi MICE Yatırımı' seçildi. 

ULUSLARARASI PROJE

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 18 dalda ödül verilen törende ödülü, Ace of MICE Awards Jüri Başkanı Renay Onur'dan aldı. Gül Ege, "Antalya Tanıtım Vakfı, ilki dijital, ikincisi noter huzurunda yapılan oylamayla uluslararası bir projeyle bu ödüle layık görüldü. Bu proje, geçmiş dönem valimiz sayın Münir Karaloğlu'nun desteği ve Antalya Havalimanı işletmecisi Fraport TAV'ın sponsorluğu ile hayata geçti" dedi. 

CHANGE.ORG VE QR KODLA İMZA TOPLANIYOR

Tüm dünya vatandaşlarının izinsiz tarihi eser değişimine 'dur' demesi gerektiğine işaret eden Gül Ege, "Tarihi bilincin artması adına Antalya'dan sivil toplumun algıyı yönetmesiyle dijital dünyanın gereklerine uygun olarak change.org üzerinden bir kampanya başlattık. Aynı zamanda QR kodlarla imza kampanyasına yönlendirerek, yaklaşık bir buçuk yıldır dünyanın çeşitli yerlerinden birçok insanın oyunu topluyoruz" diye konuştu.

İMZALAR UNESCO'YLA PAYLAŞILACAK

Antalya'dan kaçırılmış eserlerin iadesi için yürütülen kampanyada atılan imzaları, izinsiz el değişimine karşı mücadele veren UNESCO'yla paylaşacaklarını belirten Ege, "Eserlerin iadesi talebimizi tüm dünyaya duyurmayı planlıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın da yürütmüş olduğu çalışmalara sivil toplum kanalından bir destek olması son derece önemli" dedi. 

PROJE SESİNİ DAHA ÇOK DUYURACAK

'Eserler ait olduğu yerde güzeldir' projesinin aldığı bu ödülle sesini daha çok duyuracağını dile getiren Gül Ege, "Projenin ödül alması, birçok kurum ve mecra için de önem arz ediyor. Ayrıca Antalya'nın destinasyon olarak iki ayrı ödülle dönmesi gurur verici. 8 yıldır dünyaca ünlü markaları ve etkinlik profesyonellerini ağırlayan ACE of MICE Awards'ı düzenleyen Turizm Medya Grubu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

2019'DA BAŞLADI

ATAV, 13 yıldır düzenli olarak hazırladığı 'Memleketim Antalya' takviminde 2018 yılı için 'Toprağına Beklenenler ve Kavuşanlar' temasını seçerek, Antalya'dan yurt dışına kaçırılan ve iadesi sağlanan eserleri sergilemişti. 2018 yılı temasından yola çıkılarak 2019 yılında Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali önüne Fraport TAV Antalya Havalimanı sponsorluğunda, İngiliz arkeolog Charles Fellows tarafından 1841 yılında Ksanthos'dan kaçırılan ve bugün British Museum'da sergilenen Nereidler Anıtı'nın üçte iki ölçülerinde replikası yerleştirilerek, 'Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir' projesi hayata geçirildi. 

İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Proje kapsamında change.org'da başlayan kampanyada, projeyi tanıtan web sitesi de oluşturuldu. Prof. Dr. Nevzat Çevik'in hazırladığı ve projeyi anlatan broşürler, üzerinde imza kampanyasına yönlendiren QR kodunun bulunduğu kartpostallar hazırlandı. Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2 Terminali'nde pasaport kontrol noktasına kadar duvarlarda eserlerin iadesini isteyen panolar konularak konuya dikkat çekildi. Change.org'da sürdürülen kampanyada imza sayısının 100 bine ulaşmasının ardından, imzalar UNESCO'yla paylaşılacak. 

HANGİ ESERLER GERİ İSTENİYOR

Proje kapsamında, çeşitli ülkelerin müzelerinde sergilenen Nereidler Anıtı, Harpy Anıtı, Payava Lahdi, Ksanthos F-G-H Anıtı, Trysa Heroonu, Sion Definesi, Myra Kaya mezarlarından bir çocuk kabartması ve Tyke Heykeli'nin iadesi isteniyor. 

ANTALYA TANITIM VAKFI'NIN (ATAV), ANTALYA'DAN YURTDISINA KACIRILAN TARIHI ESERLERIN GERI GONDERILMESI ICIN GECEN YIL BASLATTIGI 'ESERLER AIT OLDUGU YERDE GUZELDIR' PROJESI, MICE (TOPLANTI ENDUSTRISI) 'OSCAR'I KABUL EDILEN ACE OF MICE AWARDS 2020'DE EN IYI SOSYAL SORUMLULUK PROJESI KATEGORISINDE JURI ODULU ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TANITIM VAKFI'NIN (ATAV), ANTALYA'DAN YURTDISINA KACIRILAN TARIHI ESERLERIN GERI GONDERILMESI ICIN GECEN YIL BASLATTIGI 'ESERLER AIT OLDUGU YERDE GUZELDIR' PROJESI, MICE (TOPLANTI ENDUSTRISI) 'OSCAR'I KABUL EDILEN ACE OF MICE AWARDS 2020'DE EN IYI SOSYAL SORUMLULUK PROJESI KATEGORISINDE JURI ODULU ALDI. 15 BIN KISILIK NEST KONGRE VE FUAR MERKEZI'NE ISE EN IYI YATIRIM ODULU VERILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kumar oynayan 112 kişiye, 137 bin 200 lira ceza
 
Araç yandı, sürücü son anda kurtuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patara Antik Kenti'ne ziyaretçi sayısında rekor
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde, bu yılın ağustos ayında, ...
Kaş'ta 33 kaçak göçmen yakalandı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren, Afganistan ...
Dükkanlar el işi sanatçılarına teslim edildi
KEMER Belediyesi tarafından Mustafa Ertuğrul Aker Parkı yanındaki sanat ...
 
Turunç Masa, ağustosta 12 bin 95 başvuru aldı
MURATPAŞA Belediyesi'nin öneri ve şikayetlerini 7/24 esasına göre aldığı ...
ATV sürücüsü kazada yaralandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ATV motosikletin ticari araca çarpması ...
Unutulan sırt çantası korkuttu
ANTALYA'da bir işyeri önünde unutulan sırt çantası korkuya neden oldu. ...
 
Otomobilin birinin çarptığı, diğerinin de üzerinden geçtiği kadın öldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen İngiliz Fezhana ...
Sıcaktan bunalan soğuk suya koştu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan soğuk ve şifalı sular, son günlerde ...
Sahil Güvenlik'ten koronavirüs denetimleri
SAHİL Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı, koronavirüs (covid-19) salgını ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva