Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
28 Mart 2018 Çarşamba - 12:11

ATB'de son meclis

ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB), yaklaşık 5 yıllık görev sürecini tamamlayan meclisi son toplantısını yaptı. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan veda ederken, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır tüm üyelere teşekkür etti. ATB'nin 2 Nisan'daki seçiminde Ali Çandır tek aday olarak seçime girecek.

ATB de son meclis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATB'nin son meclisinde konuşan Ali Çandır, yaklaşık beş yıldır özveriyle görev yapan meslek komiteleri, meclis ve yönetim kurulu olarak bu dönemi alınlarının akıyla tamamlandıklarını söyledi. Görevde bulundukları sürede başta üyeleri olmak üzere sektör ve kent sorunlarını gündeme getirdiklerini belirten Çandır, “Çözümler üreterek bunları talebe dönüştürdük. Bu taleplerimizi başta üst kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere ilgili yerel ve merkezi yönetimlere ilettik ve kararlılıkla takipçisi olduk" dedi.

10 TEMEL ÖNERİNİN 6'SI HAYATA GEÇTİ

Bu süreçte kararlılıkla takipçisi oldukları 10 temel öneri ve taleplerinin ilk 6'sına, ulusala da yaygınlaştırarak çözüm üretildiğini dile getiren Çandır, “Bunlar uygun maliyetli ilave finansman kolaylığı. Vergi ve sosyal güvenlik yükümlülüklerini ötelenmesi. Asgari ücret artışının sektörümüze yüklediği aşırı maliyetin hafifletilmesi. Hazine arazilerinin tarımsal amaçlı yatırım tahsisinin sağlanması. Tarımsal üretim ve ticarette kümelenmenin teşvik edilmesi. İş dünyası için birikmiş KDV iadesinin yapılması. Bunları gerçeklere uygun ve doğru bir biçimde karar vericilerimize ilettik ve devletimiz nezdinde karşılık bulması ve uygulamaya alınmasından son derece memnunuz" dedi.

TARIMA ÖZGÜ SOSYAL GÜVENLİK MODELİ

Ali Çandır, sonuç alınanların yanısıra diğer 4 temel öneriden tarıma özgü sosyal güvenlik modeliyle tarımsal yatırım-teşvik politikalarında Antalya lehine düzenlemeleri kapsayan önerilere sonuç alma aşamasında olduklarını söyledi. Geçici vergi mevzuatının kaldırılmasıyla tarımda gerçekçi veri derleme konularındaki öneri ve taleplerin de kararlılıkla takipçisi olacaklarını belirten Çandır, komiteler ve üyelerden gelen güncel nitelikli çok sayıdaki talebi de ilgili kurumlara ilettiklerini ve takipçisi olduklarını anlattı.

YÖREX VE ZEYTİNPARK

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek YÖREX ile Antalya'ya yeni bir marka kazandırdıklarını da ifade eden Çandır, YÖREX'i uluslararası boyuta taşımaya çalıştıklarını, yöresel ürünlerin coğrafi işaret zırhıyla korunması ve bu ürünlerin ticari birer değere dönüşmesine öncülük eden bir kurum olduklarını açıkladı. Antalya kent merkezinin en büyük yeşil alanı Zeytinpark'ı projelendirerek de halkın hizmetine sunulduğunu söyleyen Çandır, Antalya Tarım Konseyi'ni etkin ve kurumsal bir hale getirdiklerini kaydetti.

YENİ DÖNEMİN İLK PROJESİ CANLI HAYVAN BORSASI

Uzun süredir gündemde olan, bölge canlı hayvan ve et ticaretine katkı verecek canlı hayvan borsası konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalıştıklarını belirten Ali Çandır, “Canlı Hayvan Borsası'yla ilgili şirket kurma ve alan projelendirme faaliyetlerini tamamladık. Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek ilk proje olarak hazır hale getirdik. Diğer taraftan Rusya krizi başta olmak üzere gerçekleşen olayların bize yansımalarını gündeme getirmek, tartışarak çözümler üretmek amacıyla çok sayıda toplantı düzenledik, rapor hazırladık. Böylece borsamız kendi içine kapalı bir gündem yaşamak yerine sektörleri ilgilendiren olaylarla gündem yaratan bir kurum oldu" dedi.

MECLİS BAŞKANI KAYAN'DAN VEDA

ATB'nin iki dönemdir meclis başkanlığını üstlenen Hüseyin Cahit Kayan ise son toplantıda meclis üyelerine veda etti. Yeni dönem için aday olmayacağını açıklayan Hüseyin Cahit Kayan, “Son iki dönemdir sizlerin takdirlerinizle bu onurlu göreve seçildim. Her iki dönemde de 98 yıllık kurumumuzun değerlerine ve geleneklerine büyük özen göstererek görev yapmaya ve sizleri temsil etmeye çalıştım. Geride bıraktığım 9 yılda birlikte görev yaptığım tüm meclis üyelerimize, destekleri ve çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum. Son 2 dönemimi meclis üyelerimizin güveni ve teveccühleri ile meclis başkanı olarak sürdürdüm. Ayrıca 5 Şubat 1985'te üye olarak girdiğim borsamızda, meslek komitesi üyesi, meclis üyesi ve yönetim kurulu muhasip üyesi gibi tüm kademelerde aynı heyecan, duygu ve sorumluluk içerisinde görev aldım" diye konuştu.

ANTALYA TICARET BORSASI'NIN (ATB), YAKLASIK 5 YILLIK GOREV SURECINI TAMAMLAYAN MECLISI SON TOPLANTISINI YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Almanya'da Patara sergisi açıldı
 
53 üniversite Antalya'da kendini tanıtacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'da Patara sergisi açıldı
AKDENİZ Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. ...
'Bahara Merhaba' konseri büyüledi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), müzikseverleri 'Bahara Merhaba/Çello ...
Fayans ustası roman yazdı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde fayans ustası Ferman Güler (47), 'Ne iş olsa ...
 
DHT, Vatan Kurtaran Şaban'ı sahneledi
DÖŞEMEALTI Belediyesi Halk Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Vatan ...
Alanya'da FETÖ'den 10 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' ...
Konyaaltı Sahili ihalesi yapılmadan dedikodusu yürüdü; Fiyonklu paketle isime teslim…
Turgay ALp yazdı
 
Antalya'da kadına şiddete topyekun seferberlik
ANTALYA Valiliği'nce kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik topyekun ...
Gazipaşa'da çam keseböceğiyle mücadele
ANTALYA Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Demirliçeşme Orman Deposu'nda ...
3. Etap Raylı Sistem Projesi ihale edildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Varsak- Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva