TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
11 Eylül 2019 Çarşamba - 15:05

ATB'den zeytinyağı tanıtımı çağrısı

ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) düzenlediği Zeytinyağı Sektörel Analiz Toplantısı, ATB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Bülbül başkanlığında Borsa Toplantı Salonu'nda yapıldı.

ATB den zeytinyağı tanıtımı çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Toplantıya, ATB meslek komitesi üyelerinin yanı sıra Zeytinpark Genel Müdürü Vahdet Narin, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, merkez ve ilçelerde zeytin üretici ile zeytinyağı fabrikası işletmecileri katıldı. Zeytin hasadı öncesinde yapılan toplantıda, zeytin ve zeytinyağının maliyetleri, fiyatı, pazarlanması ile zeytinyağındaki markalaşma çalışmaları gündeme geldi. Katılımcılar, zeytin ve zeytinyağı envanterinin çıkarılması, Antalya zeytinyağlarının tanıtımının yapılmasını istedi.

BORSA ÖNCÜLÜK EDİYOR

ATB Başkan Vekili Halil Bülbül, ATB'nin kentin tarımsal faaliyetlerinin değer bulması için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, üyelerinin her türlü sorununa çözüm için sektörü bir araya getirdiğini kaydetti. Hasat öncesinde zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcilerini bir araya getirdiklerini belirten Bülbül, burada gündeme gelen konular ve önerilerin sektörün geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

ZEYTİNYAĞINDA AFRİN SORUNU

Toplantıda söz alan Büyükakça Zeytinyağ Fabrikası sahibi Zafer Tan, geçen yıl kuraklık ve Akdeniz sineği nedeniyle zeytin kalitesinin düşük olduğunu belirtirken, bu yıl kalitede sıkıntı olmadığını vurguladı. Afrin'den getirilen zeytinyağının iç piyasada fiyatı düşürdüğünü bildiren Zafer Tan, "Üretici para kazanmazsa bu işi bırakır. Gazipaşa'da zeytin bahçeleri avokado bahçesine dönüşüyor. Çünkü avokado, muz, mango daha az maliyetli ve daha iyi para kazandırıyor" dedi.

YÖREX'TE TANITALIM

Ulu Zeytinyağı Fabrikası sahibi Mustafa Fettahoğlu, 3 yıl arka arkaya zeytinde 'var' sezonu yaşandığını bildirdi. Antalya'nın yağ kalitesinde iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Fettahoğlu, ancak zeytin ve zeytinyağı rekoltesinin bilinmediğine dikkati çekti. Fettahoğlu, "Zeytin ve zeytinyağında gerçek bir rekolte rakamına ulaşamıyoruz. Antalya'da ne kadar zeytin ağacı var bilinmiyor. Çeşitlerini de bilmiyoruz. Ne kadarı sofraya ne kadarı yağa gidiyor onu da bilmiyoruz dolayısıyla zeytinyağının miktarını da bilmiyoruz. Antalya artık Ayvalık'tan fazla yağ üretiyor" diye konuştu.

Antalya'nın zeytinyağı varlığıyla bilinmediğine dikkati çeken Fettahoğlu, bu kadar üretimin yoğun olduğu bir kentin zeytinyağı varlığının tanıtılması gerektiğini söyledi. Gıda fuarlarında Antalya zeytinyağının tanıtılmasını öneren Fettahoğlu, Borsa'nın öncülüğünde 23- 27 Ekim'de ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'te Antalya zeytin ve zeytinyağlarından oluşan bir standın açılması istedi. Fettahoğlu, bunun iyi bir tanıtım platformu olduğunu ifade etti.

MASADA ARTIK ANTALYA VAR

Zeytinpark Genel Müdürü Vahdet Narin, zeytin ve zeytinyağı sektörünün ortak hareket etmesi gerektiğini kaydederken, “Zeytinyağı sektörü masasında artık Antalya var. Ya eskisi gibi devam edeceğiz ya da birlikte hareket edip markalaşma yoluna gideceğiz" dedi.

BU YIL KALİTE İYİ

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, geçen yıl zeytinyağı rekoltesi ve kalitesinde Akdeniz sineği nedeniyle sıkıntı olduğunu anımsatırken, bu yıl verim ve rekoltede sıkıntı olmadığını bildirdi.

ANTALYA TICARET BORSASI'NIN (ATB) DUZENLEDIGI ZEYTINYAGI SEKTOREL ANALIZ TOPLANTISI, ATB YONETIM KURULU BASKAN VEKILI HALIL BULBUL BASKANLIGINDA BORSA TOPLANTI SALONU'NDA YAPILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI'NIN (ATB) DUZENLEDIGI ZEYTINYAGI SEKTOREL ANALIZ TOPLANTISI, ATB YONETIM KURULU BASKAN VEKILI HALIL BULBUL BASKANLIGINDA BORSA TOPLANTI SALONU'NDA YAPILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Antalya'da tarihi eser operasyonu
 
CERN'in dev hızlandırıcı projesi Antalya'da tartışıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da tarihi eser operasyonu
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akseki ve Alanya ilçelerinde ...
Fin güzellerin Alanya kampı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, ülkeleri Finlandiya'dan gelip, 5'inci kez ...
Gülsüm anne, felçli eski eşinin de bakımını üstlendi
ANTALYA'da geçirdiği kaza sonrası yatağa bağımlı hale gelen 'Umut' adını ...
 
Kuyumcu kepenkleri kapatınca yakayı ele verdiler
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde girdikleri kuyumcudan altın kolye çalmaya ...
Şampiyonlardan Vali Karaloğlu'na ziyaret
Kick Boks Gençler Avrupa Şampiyonu Zehra Doğan, Makaralı Yay Genç Bayanlar ...
Aida operası Aspendos'ta
DEVLET Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 26. ...
 
Kepez Yakutistan’ı ağırlayacak
Kepez Belediyesi’nin hizmete kazandırdığı Mimar Sinan Kongre Merkezi, ...
Phaselis Festivali'nde Battistessa konseri
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Phaselis Festivali'nin ...
Aile hekimlerinden öğrencilere anlamlı hediye
ANTALYA Aile Hekimleri Derneği (ANTAHED), 2019-2020 eğitim öğretim yılının ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva