Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
27 Nisan 2022 Çarşamba - 13:41

ATB nisan meclisi toplandı

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Nisan ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında çevrimiçi yapıldı.

ATB nisan meclisi toplandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’nın salgının da etkisiyle girdiği sıkıntıyı atlatmaya çalıştığını söyleyen Ali Çandır, Nisan ayında turizm, ticaret ve tarımdaki hareketliliğin umut verici olduğunu kaydetti. Çandır, “Her ne kadar işin maliyet tarafında hala durdurulamayan yükselişler yaşasak da en azından ekonomik hareketlilik, geleceğe yönelik umutlarımızı canlı tutmaktadır" dedi.

Antalya’nın 2020 yılını tarihinde hiç görmediği bir küçülme ile geçirdiğini vurgulayan Çandır, “2021 yılında ise ülkemizin yüzde 11’lik tarihi büyümesine rağmen aynı başarıyı gösteremedi. Dolayısıyla 2022 yılında nispi bir iyileşme beklemekteyiz. Öncü göstergeler de bizleri umutlandırmaktadır. Tabii kentimiz, 2019 yılı performansından hala uzakta bulunmaktadır ama doğru bir odaklanma ile 2019 yılını aşmamız zor olmayacaktır diye düşünmekteyim" diye konuştu.

RUSYA’YA İHRACATTA YÜZDE 61’LİK KAYIP

Antalya ihracatının Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 artışla 193 milyon dolara ulaşırken, toplam ihracatın yüzde 55'ini oluşturan tarım sektörünün ihracatının yüzde 4 artışla 107 milyon dolara ulaştığını belirten Ali Çandır, Ocak- Mart ilk üç aylık ihracatın ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 511 milyon dolara yükseldiğini, 3 aylık dönemdeki tarım ürünleri ihracatının ise yüzde 9 artarak 296 milyon dolara yükseldiğine işaret etti. Çandır, Antalya’nın Rusya’ya ihracatı yüzde 61 azalarak 6.6 milyon dolara, Ukrayna’ya olan ihracatı ise yüzde 64 azalarak 3.5 milyon dolara gerilediğini belirtti.

TARIMA ÖZEL TARİFE TALEBİ

Yaz döneminde gerek üretimde kullanılan suyun tedariki, gerekse üretim için iklimlendirme sonrasında paketleme, hasat sonrası soğutma ve depolama gibi tarımsal işlemlerde kullanılan elektriğin tarım sektörü üzerinde ciddi bir yük oluşturacağına dikkat çeken ATB Başkanı Ali Çandır, “Meslek komitelerimizin talebi ‘tarımsal sulama’ isimli abone grubunun genişletilerek tüm tarımsal işlemleri kapsayacak biçimde ‘tarım’ abone grubu olarak yeniden düzenlenmesi ve sektörümüzün maliyet yükünü hafifletici düşük fiyatlı özel bir tarife oluşturulmasıdır. Henüz olumlu bir dönüş alamadık. Ancak talebimizin takipçisi olacağız" diye konuştu.

BATI AKDENİZ SEBZE AMBARI

Antalya’da yaklaşık 3.5 milyon dekarlık alanda tarım yapıldığını, tarım alanlarının yüzde 29’unun Demre, Elmalı, Finike, Kaş ve Kumluca ilçelerinin yer aldığı Batı Akdeniz’de gerçekleştiğini belirten Başkan Ali Çandır, “Bu 5 ilçemiz, toplam tarım alanlarımızın yüzde 9’una denk gelen örtüaltı tarım alanlarımızın 4’te 1’ine, çiftçi sayımızın 3'te 1'ine, sebze üretimimizin yüzde 33’üne, meyve üretimimizin yüzde 40'ına, örtüaltında ürettiğimiz ilk üç ürünümüze baktığımızda ise domates üretimimizin yüzde 40'ına, biber üretimimizin yarısına ve hıyar üretimimizin yüzde 25'ine yani 16 milyar TL’nin üzerindeki bitkisel üretim değerimizin ise yarısına sahiptir. İşte böyle bir üretim değerine sahip bu beş ilçemizdeki çiftçiler ortalamanın üzerinde bir bilgi düzeyine sahiptirler ve işlerinin de ehlidirler" diye konuştu.

HASYURT TARIM FUARINA DAVET

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Finike Hasyurt Tarım Fuarı’nın, 7 yıldır düzenlenmediğine dikkat çeken Ali Çandır, Hasyurt Tarım Fuarı’nı bu yıl 11-14 Mayıs tarihlerinde ‘eski yerinde yeni yüzüyle’ mottosuyla 25’inci kez düzenleyeceklerini söyledi. Çandır, fuara davette bulundu.

Mecliste üyeler sektörleriyle ilgili sorun ve taleplerini dile getirdi.

ANTALYA TICARET BORSASI (ATB) NISAN AYI MECLIS TOPLANTISI, MECLIS BASKANI ERDOGAN EKINCI BASKANLIGINDA CEVRIMICI YAPILDI. MECLIS UYELERININ YONETIMIN 1 AYLIK CALISMASI HAKKINDA BILGILENDIRILDIGI MECLISTE, ATB YONETIM KURULU BASKANI ALI CANDIR, KENT VE ULKE GUNDEMI, TARIM VE EKONOMIYE ILISKIN DEGERLENDIRMELERDE BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI (ATB) NISAN AYI MECLIS TOPLANTISI, MECLIS BASKANI ERDOGAN EKINCI BASKANLIGINDA CEVRIMICI YAPILDI. MECLIS UYELERININ YONETIMIN 1 AYLIK CALISMASI HAKKINDA BILGILENDIRILDIGI MECLISTE, ATB YONETIM KURULU BASKANI ALI CANDIR, KENT VE ULKE GUNDEMI, TARIM VE EKONOMIYE ILISKIN DEGERLENDIRMELERDE BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Aleyna'yı ölüme sürükleyen sanığa müebbet hapis
 
'Süperstar' Alev'in ifadesi ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tütüncü’den Kepez’e 26 okul müjdesi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitim yuvalarıyla donatılan Kepez’e ...
Martı 'Osman', balık avında tekneden ayrılmıyor
ANTALYA'nın Demre ilçesinde amatör balıkçı Yusuf Şimşek'in elleri ile ...
Aksu'daki çardakların yıkımı yine ertelendi
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde otellerin yanı başında denize sıfır yapılan ...
 
Ebru Türel'in 'ses kaydı' davasında tanıklar dinlendi
ANTALYA'da, 2019 yerel seçiminden iki gün önce ortaya çıkan, eski Antalya ...
Yayla evlerinden hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Finike ilçesindeki 6 yayla evinden hırsızlık yaptığı belirlenen ...
Karaca Adası, 360 milyon TL'ye alıcı bekliyor
MUĞLA'nın Marmaris ilçesi Gökova Körfezi'nde, 316 bin metrekare büyüklüğündeki ...
 
Yaralı sürücü tedavi olmamak için sağlık ekiplerine direndi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde TIR'la çarpışan kamyonet sürücüsü Ali S. ...
Manavgat'ta kaldırımda gelen ölüm
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde kaldırımda yürürken otomobilin çarptığı ...
Gazipaşa'da trafik kazası: 3 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde beton mikseri ile çarpışan otomobilde sürücü ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva