Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 13:53

ATBden terör ve belirsizlik uyarısı

ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) Temmuz ayı meclis toplantısının gündemini, artan terör olayları ve siyasi belirsizliğin ortaya çıkardığı sorunlar oluşturdu. Teröre karşı TBMM'nin inisiyatif kullanması gerektiğini belirten ATB Başkanı Ali Çandır, terörün dışardaki imajımızı zedelediğini söyledi.

ATBden terör ve belirsizlik uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATB Temmuz ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Meclisin ana gündemini ise artan terör olayları, hükümet kurulumuna yönelik siyasi belirsizlik ve ekonomide yılbaşından bu yana devam eden kötü tablo oluşturdu.

TBMM İNİSİYATİF KULLANSIN

Artan terör olayları ve şehit haberlerinin herkesi derinden etkilediğini belirten Ali Çandır, terörü besleyenleri ve terörden beslenenleri lanetledi. Daha önceki mecliste güney sınırlarındaki olayların kaygı verici ve tedbir alınması gerektiği yönündeki uyarılarını hatırlatan Çandır, ateş çemberine dönen sınırlarımızda, parti ayrımı yapmaksızın Meclis'in katılımcı bir anlayışla, konunun tarafları ve uzmanlarla birlikte bir çalışma grubu oluşturmasını ve inisiyatif kullanmasının beklendiğini kaydetti.

BARIŞ ÇAĞRISI

Hayatlarının baharındaki gençleri bir hiç uğruna kaybetmeye tahammül kalmadığını dile getiren Çandır, sınır ötesi yapılacak her hamlenin en az 10 hamle sonrasının düşünülerek hareket edilmesini istedi. Bu bataklıklardan dünyanın süper güçlerinin bile çıkamadığına işaret eden Çandır, “Komşu ülkelerin sınırlarına yapılacak operasyonların ilerde bizlerden ne götüreceği iyi hesaplanmalı, komşularımızla aramıza kin ve nefret tohumları ekilmesini engellemeliyiz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözü ulusal politikamızın anahtarı olmalı" dedi.

BELİRSİZLİK DAYANMA GÜCÜNÜ ZAYIFLATIYOR

Seçimin üzerinden 51 gün geçmesine rağmen hükümet kurma çalışmalarında ilerleme kaydedilemediğini de belirten Çandır, milletin yetkiyi siyasilere verdiğini, ancak yetkinin hakkıyla kullanılamadığını söyledi. Belirsizliğin hem iş dünyasının hem de milletin sorunlara karşı dayanma gücünü zayıflattığını anlatan Çandır, “Hepimizin merakı, koalisyon görüşmeleri bir sonraki seçim sonucuna mı, yoksa dağ gibi birikmiş sorunları çözmeye mi odaklı? Hepimizin ortak derdi olan bu ayrımın açıklıkla millet önünde inandırıcı şekilde paylaşılması gerekli. Aksi halde bu ikilem, önümüzdeki herhangi bir seçimde siyasilerin evdeki hesaplarını alt üst edecektir" dedi.

EKONOMİDE İŞTAH KALMADI

Terör olaylarının dışardaki imajımızı da zedelediğine değinen Çandır, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin vatandaşlarını Türkiye'de tatile karşı uyardığını, bu uyarının turizm ve bağlantılı tüm sektörleri önümüzdeki yıllarda da sıkıntıya sokacağını dile getirdi. Ekonomik işleyişin her geçen gün çarklarını yavaşlattığını kaydeden Çandır, “Bu atalet tüm iş dünyasını ciddi bir yılgınlığa sürüklemektedir. İnsanlarımız olumsuzluklara karşı dayanma gücünü hala korumaya çalışmaktadır. Dolayısıyla iş dünyamız varlığını devam ettirme ve günü kurtarma çabası içindedir. Birçok göstergenin yanı sıra, karşılıksız çek ve protesto edilen senet ile kurulan/kapanan şirket hacimlerindeki sıra dışı dalgalanmalar dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır. Yılın ilk yarısı itibariyle kurulan/kapanan şirket sayılarında Antalyamız, Türkiye geneline yakın bir seyir izledi. Kurulan şirket sayısı Antalya'da yüzde 16 azalırken, Türkiye genelinde yüzde 21 azalmıştır. Kapanan şirket sayılarındaki azalma ise, kurulanların üç katı düzeyinde olmuştur. Yani sözün özü iş insanlarımız, yılın ilk yarısı itibariyle ne yeni şirket kurma iştahına sahip bulunmuşlar, ne de ellerindekini kaybetmeyi göze almışlardır. Sadece, yılların birikimiyle ve son dönemin tetiklemeleriyle derinleşmekte olan krize karşı kendilerini korumaya ve sorunlara dayanmaya çalışmışlardır" dedi.

MEVSİMLİK İŞÇİLERE SOSYAL GÜVENLİK

Mevsimlik tarım işçilerinin birbiri ardına gelen kazalarla hayatını kaybetmesinin de can sıkıcı bir durum olduğuna dikkat çeken Çandır, “Tarım sektörünün kendine özgü bir sosyal güvenlik ve istihdam düzenlemesine ihtiyacı olduğunu yıllardır dile getiriyoruz. Bu türden acı olayları yaşadıkça ve canımız yandıkça, bu düzenlemelerin yapılması ihtiyacı daha da önem kazanıyor. ATB çalışma grubunda gündemimize aldığımız tarım sektöründe çalışan işçi ve işverenlerin sosyal güvenlik problemleriyle ilgili çalıştayı önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz" dedi.

ANTALYA TICARET BORSASI'NIN (ATB) TEMMUZ AYI MECLIS TOPLANTISI, MECLIS BASKANI HUSEYIN CAHIT KAYAN BASKANLIGINDA ATB YONETIM KURULU BASKANI ALI CANDIR, YONETIM KURULU VE MECLIS UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Antalya'daki terör operasyonunda 3 tutuklama
 
Büyükşehir Yaz Okulları'na 10 bin katılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elmalı'da köy pazarı açıldı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde belediye tarafından organik ürünlerin satılacağı Köy Pazarı açıldı.
İflaslar yüzde 10 artacak
Euler Hermes’in ülke risk haritasına göre Türkiye’de 2014’te 15.822 şirket iflas etti.
ATSO Başkanı Çetin: Babacan ortada yok
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomi ve ...
 
Budak'ın oğlu Yiğit Budak mecliste
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı'yken istifa ...
Dolar 2.76 TL'yi aştı
Suruç katliamının ardından, savaş jetlerinin sınır ötesine yönelik bombardımanları ...
KONYSİAD'da Antalyaspor konuşuldu
Antalyaspor A.Ş. Başkanı Gültekin Gencer, kupa koleksiyoncusu bir futbolcuyu ...
 
Sevimçok'tan AVM teşekkürü
ANTALYA Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah ...
Emekli zammı ne kadar oldu?
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, emekli maaşı zamlarını açıkladı.
Muhalifler TL'ye geçiyor!
Suriyeli muhalifler kontrol ettikleri bölgelerde TL kullanmak için plan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva