Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
3 Nisan 2014 Perşembe - 14:50

ATSO 132 yaşında

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 132'nci kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Başkan Çetin Osman Budak, yerel seçimlerde birçok ilde oy oranının çok yakın olduğunu, herkesin birbirini dinlemek, saygı göstermek zorunda olduğunu belirtti.

ATSO 132 yaşında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Partili Menderes Türel ise ATSO'nun siyaset yapılacak kurum değil, siyaset üstü olması gerektiğini söyledi.
 
ATSO'nun kuruluşunun 132'nci yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreniyle başladı. ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ile yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
 
ATSO Meclis Salonu'nda devam eden 132'nci yıl kutlama törenine Vali Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Menderes Türel, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yönetim ve meclis üyeleri katıldı. ATSO Başkanı Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı'na seçilen Ümit Uysal'ı kutladı.
 
KURUCULARA TEŞEKKÜR
 
ATSO'yu 132 yıl önce kuranları ve bugüne kadar emek verenleri saygıyla anan Başkan Budak, "ATSO ve ATSO üyesi olan tüccar ve sanayiciler, işadamları, 132 yıl boyunca Antalya'ya öncülük etmişler, her alanda Antalya'nın gelişmesine önemli katkıları olmuştur. ATSO yönetimleri ve üyeleri Kurtuluş Savaşı'nda da Türkiye'nin ve Antalya'nın ekonomik savaşında da rol almış, mücadele etmişlerdir" dedi.
 
İMAJIMIZ GÜÇLÜ DEĞİL
 
Bugün ekonomide kırılgan ekonomi olarak anıldığımıza işaret eden Budak, "İmajımız güçlü değil. Siyasette gerginlik ve kutuplaşma topluma da yansıdı. Öyle bir güvensizlik oldu ki, kimse kimseye güvenmiyor, kimse kimseyi dinlemiyor. Bu ortamda hafta sonu yapılan yerel seçimlerin sonuçları herkese önemli mesajlar vermiştir" dedi.
 
HERKES DİĞERİNİ DİNLEMELİ
 
Birçok ilde birbirine yakın oy oranlarının bu gerilimin daha fazla devam edemeyeceği, etmemesi gerektiğini gösterdiğini söyleyen ATSO Başkanı, "Herkes diğerini dinlemek ve saygı göstermek zorunda. Hukuk ve adalet sistemi başta olmak üzere, devletin güvenlik sistemi başta olmak üzere temel konularda mutlaka bir milli duruş, bir milli uzlaşma ortaya çıkmalıdır" çağrısında bulundu.
 
'EKONOMİDE YARINA BAKMAK ZORUNDAYIZ'
 
Ekonomide ise artık bugüne değil, yarına, geleceğe bakmak zorunda olunduğunu belirten ATSO Başkanı, "Çünkü Türkiye orta gelir tuzağına girmiştir. Bu tuzaktan çıkmak için yeni bir vizyonla, ekonomik yapımızı değiştirerek çıkabiliriz. Türkiye inşaata dayalı, ranta dayalı ekonomiden, teknolojiye dayalı, bilgi ekonomisine geçmek zorundadır. Kent olarak birlik ve beraberliği yücelterek Antalya'yı dünya kenti yapabiliriz" diye konuştu.
 
TÜREL'DEN SİYASET UYARISI
 
Törende ATSO'nun eski yönetim kurulu başkanı olarak konuşan Menderes Türel, babaannesinin dedesi Barutçuzade'nin yat limanında gemilerle gelen malları limandan alıp Konya'ya naklettiğinden bahsederek, o dönem Ticaret Ziraat Odaları Birliği'nin kurucu başkanı olmasının kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini ve şeref verdiğini söyledi. ATSO'da görev alan birçok ismi de anan Türel, "Siyasetçiler olarak bizler ATSO'nun siyaset dışı kalması, siyaset üstü olması gerektiğini söylemeliyiz" dedi. Zaman zaman ATSO'nun siyasetin arka bahçesi gibi göründüğünü de belirten Türel, bu tür durumlarda uyarmaları gerektiğinin de görevleri olduğunu söyledi.
 
EMEKTARLARA VEFA
 
Vali Sebahattin Öztürk'ün de ATSO camiasını kutladığı törende protokol üyeleri, en eski üyeler ve 10 yılı aşkın süre meclis üyeliğinde bulunan isimlere plaketlerini takdim etti. Törende ödüllendirilen isimler şöyle:
 
En eski üç gerçek kişi Sezai Küçükyörük, Halil Erdem ve Mustafa Arslan. En eski üç tüzel kişi üye Lara İnşaat adına Salih Boyacı, Olimpos Otelcilik adına Nilgün Berberoğlu, Başer Maden Sanayi adına Cengiz Kayalı. ATSO'da 10 yıl ve üzeri görev yapan meclis üyeleri Abdullah Kara, Ahmet Acar, Ali Berberoğlu, Bulca Tanrıverdi, Bülent Kutlay, Cemal Öner, Davut Çetin, Fuat Karam, Gültekin Gencer, Hanif Mahir Boztepe, Hasan Berberoğlu, Hasan Bodur, Himmet Öcal, İlhami Kaplan, İstemihan Ataç, Mustafa Üstem, Oktay öner, Orhan Tolunay, Sedat Karakuy ve Süleyman Yalınlar plaketle ödüllendirildi.

 
Enflasyon 6 ayın en yükseğinde
 
Yılın ilk yolcu gemisi Alanya limanı'na yanaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Irina Shayk, dosso dossi fashion show'a geliyor
ANTALYA'da önceki dönemlerde Adriana Lima, Isabeli Fontana, Erin Heatherton ...
Akdeniz bölgesi'nde ilk suda doğum
ANTALYA'da Rus asıllı Türk vatandaşı Elena Kaya, suda doğum havuzunda, ...
Yönetimindeki traktörün altında kalarak öldü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde yönetimindeki traktörün devrilmesi sonucu ...
 
Nisanda 'kurtuluş' günleri
ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), geçen sezon prömiyeri gerçekleşen 'Kurtuluş' ...
Orta refüje çıkıp takla attı
ANTALYA'da kavşağı hızlı geçip orta refüje çıkan ticari taksi, takla atarak ...
CHP binası önünde şüpheli paket paniği
ANTALYA'da CHP Kepez İlçe Başkanlığı önünde bulunan ağzı kapalı çöp poşeti ...
 
İnternet için poz verdi
- ANTALYALI manken Ece Gökoğlu, kendi adını taşıyacak bir internet sitesi ...
Kuyumcuya kar maskeli soygun girişimi
ANTALYA'da, gece yarısı bir kuyumcuyu soyma girişiminde bulunan kar maskeli ...
Alanya'da deniz mevsimi açıldı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 3'üncüsü düzenlenen etkinlikle, 1 Nisan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva