Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
15 Kasım 2014 Cumartesi - 10:09

ATSO, AB'den 2 milyon euro'luk proje aldı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 1998 yılından bu yana yürüttüğü 22 projeye Avrupa Birliği (AB) hibelerinden toplam 1 milyon 950 bin 825 Euro destek alarak, Antalya ve çevresine vizyon kazandırdı.

ATSO, AB den 2 milyon euro luk proje aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO'nun 16 yılda gerçekleştirdiği istihdam, mesleki eğitim, oda hizmetlerini geliştirme, AB hakkında farkındalık yaratma ve bilinç geliştirme projeleriyle, AB hibelerinden 1 milyon 950 bin 825 Euro destek alındı. Antalya'yı 'Türkiye'nin dışarıya açılan penceresi' olarak belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, odanın, pek çok alanda projeler üreterek çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Yakın zamanda 2 milyon Euro barajını aşacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Budak, "16 yılda alınan yaklaşık 2 milyon Euro ile hem Antalya'ya hem de çevresinde AB hakkında ciddi farkındalık yaratıldı" dedi.
 
 EN YÜKSEK BÜTÇELİ PROJE 338 BİN EURO
 
 ATSO Başkanı Budak, açıklamalarına projelerin detaylarını vererek devam etti. 16 yılda AB hibelerinden alınan en yüksek desteğin 2008 yılında 338 bin 735 Euro ile 'Avrupa İşletmeler Ağı Projesi' olduğuna değinen Budak, "Bu projeyi 270 bin 990 Euro ile ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi projemiz takip ediyor" dedi. Projelere büyük veya küçük gözüyle bakmadıklarını belirten Budak, "Antalya ve çevremize katma değer kazandıracak birçok proje ürettik. Bu projeler içerisinde yaklaşık 340 bin Euro destek aldığımız projeler de var, 5 bin Euro destek aldığımız da var. Önemli olan yapılan çalışmalarla bir farkındalık yaratarak Antalya'yı Avrupa standartlarına uygun bir marka haline getirmek" dedi.
 
 16 YILDA 96 BİN KİŞİYE ULAŞTI
 
 AB Türkiye Delegasyonu işbirliğinde 1998 yılından bu yana ATSO bünyesinde faaliyet gösteren Antalya AB Bilgi Merkezi de kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği projelerle 96 bin kişiye ulaştı. AB Bilgi Merkezi için bugüne kadar 344 bin Euro hibe aldıklarını söyleyen Budak, "Antalya AB Bilgi Merkezi faaliyete başladığı yıldan bugüne düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik ve bilimsel toplantılar, bilgilendirme faaliyetleri sayesinde yaklaşık 100 bin kişiye ulaştı. Bu süreçte binlerce kişi AB'yi tanıma fırsatı buldu. İlerleyen tarihlerde de gerçekleştirilecek projelerle daha da çok kişiyi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
 
 2023 İÇİN KÜME PROJELERİ
 
 ATSO'nun AB hibelerinin yanı sıra, Ekonomi Bakanlığı'yla da yürüttüğü küme projeleriyle odayı lider konuma getirdiğini söyleyen Budak, çalışmalar kapsamında firma kümeleri oluşturularak yapılan projelerin, Antalya'nın dış ticaretine ivme kazandırdığını belirtti. Antalya'nın 2023 hedefleri kapsamında 5 milyar Euro'luk ihracat hedefine ulaşmayı sağlamak için bu çalışmaların son dönemde hız kazandığını vurgulayan Budak, "Müdürlüğümüz bugüne kadar 3 tane küme projesine destek aldı. Bu projeler Yapı Malzemeleri, Gıda ve Tarım Kümesi" dedi.
 
 DESTEK ALINAN PROJELER
 
 ATSO-AB Bilgi Bürosu üç ayrı proje için 15 bin Euro, 44 bin Euro, 44 bin 500 Euro. Batı Akdeniz Bölgesi için Turizm Sektörüne Yönelik Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Modeli Projesi 63 bin 265 Euro. Batı Akdeniz Bölgesi'nde Destinasyon Pazarlama Organizasyonu Kurulmasına Yönelik Teknik Destek Projesi 67 bin 665 Euro. Anadolu Semalarında Avrupa Ufukları Projesi 182 bin 640 Euro. AB İletişim Projesi 5 bin Euro. AB Turizm Bilgi Ağı Projesi 68 bin 19 Euro. Oda Hizmetlerinde Yeni Ufuklar Projesi 9 bin Euro. Yeni Bir Geleceğe Yelkenler Fora Projesi 140 bin 245 Euro. Avrupa- Batı Akdeniz Oda Ağı Projesi 67 bin 368 Euro. Avrupa İşletmeler Ağı Projesi üç ayrı proje için 338 bin 735 Euro, 199 bin 441 Euro, 199 bin 441 Euro. Türkiye'de AB Bilgi Büroları Ağı'nın Desteklenmesi Projesi 7 ayrı proje için 23 bin 245 Euro, 38 bin 965 Euro, 38 bin 965 Euro, 33 bin 970 Euro, 29 bin 720 Euro, 32 bin 750 Euro, 37 bin 900 Euro. ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi 270 bin 989 Euro.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 
ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO), 1998 YILINDAN BU YANA YURUTTUGU 22 PROJEYE AVRUPA BIRLIGI (AB) HIBELERINDEN TOPLAM 1 MILYON 950 BIN 825 EURO DESTEK ALARAK, ANTALYA VE CEVRESINE VIZYON KAZANDIRDI.(CETIN OSMAN BUDAK)(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Sezonun ilk çileği 28 liraya satıldı
 
Nürnbergli gazetecilerden Türel'e ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezonun ilk çileği 28 liraya satıldı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde hasadı yapılan sezonun ilk çileği, Serik ...
Manavgat AKM'yi Baykal açtı
MANAVGAT Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), ...
Antalya'dan yağmur manzaraları
ANTALYA'da öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent trafiğini felç ...
 
Meterolojiden son dakika uyarısı
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Antalya için çok önemli uyarı yaptı. İşte o uyarı:
Antalya'da işyeri ve cipe pompalı saldırı
ANTALYA'da iş güvenliği konusunda uzman işadamı Tekin Şahintürk'ün ofisi ...
O kokunun nedenini polis ortaya çıkardı
ANTALYA'da kullanılmayan harebeye dönmüş bir binada 15 günlük olduğu ...
 
Piri Reis İlkokulu'nda aşure günü
Kültürümüzde önemli bir yeri ve kıymeti olan aşure günü nedeniyle Piri ...
Sapan: “Tehlikenin yeterince farkında mıyız?”
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya'da bağımlılık yaşının ...
Demre insan hakları kurulu toplandı
ANTALYA'nın Demre İlçe Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu, ikinci toplantısını ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva