Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
31 Temmuz 2023 Pazartesi - 12:47

ATSO Başkanı Bahar: Ekonomi tedbirlerini yakından izliyoruz

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Ekonomi yönetimimizin aldığı tedbirleri yakından izliyoruz. Beklentimiz, biraz daha yavaş bir geçiş" dedi.

ATSO Başkanı Bahar: Ekonomi tedbirlerini yakından izliyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Başkanı Ali Bahar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen açıklamalara ilişkin görüşlerini paylaştı. Seçim sonrası dönemde rasyonel ve makul ekonomi politikalarına dönüş yönündeki açıklamaların iş dünyası tarafından umut ve iyimserlikle karşılandığını kaydeden Başkan Ali Bahar, “Beklediğimiz gibi, kurların olması gereken düzeylere hareketlendiğini gördük. Peşinden vergi artışları açıklanmaya başladı. Ancak biz bu adımların çok sık gerçekleştiğini ve birikimli etkilerinin ekonomide ani bir yavaşlama riski barındırdığını zaman zaman dile getirdik" dedi.

TÜKETİCİLER YAVAŞ BİR DÖNÜŞÜMDEN YANA

2022'nin yaz aylarından itibaren Türkiye ekonomisinde üretim ve tüketimde büyümenin birbirinden ayrışmaya başladığını dile getiren Başkan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü; 

“Tüketimdeki büyüme üretim büyümesinin çok üzerine çıktı. Bu sürdürülebilir bir süreç olmadığı gibi, ekonomideki dengeler açısından da sağlıklı bir durum değildi. Son iki aydır yaşanan gelişmelerin, tüketim artışını daha kontrollü bir düzeye çekme amacıyla yapıldığını görüyoruz. Ancak hem bir sanayici hem de Antalya iş dünyasını temsil eden ATSO'nun başkanı olarak, bu zam ve vergi artışlarının çok sık yapıldığını, gerek iş dünyasının gerek tüketicilerin daha yavaş bir dönüşümden yana olduklarını düşünüyorum."

Türkiye ekonomisi üzerindeki tüketim ve üretim dengesini korumak, dengeli bir büyüme sağlamak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bahar, “Her ekonomik tedbirin, toplumun ve iş dünyasının görüşleri ve ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak dikkatli bir şekilde uygulanması önemli" diye konuştu.

OLUMLU GELİŞMELER YAŞANIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirten Başkan Bahar, “Sayın Yılmaz, yıl sonuna kadar yeni bir vergi artışının gündemlerinde olmadığını ifade etti. Geçtiğimiz hafta ise iş dünyası temsilcileri ile yapılan görüşmede, finansmana erişimdeki zorlukların farkında olduklarını ve bu konuda çalışma yaptıklarını açıklamıştı. Sayın Şimşek ise CDS primlerimizin 400 puanın altına indiği, yatırımlarda hareketlenme başladığını, Türkiye ekonomisine küresel güvenin çok hızlı bir şekilde tesis edilebileceğini dile getirdi. Bu konu oldukça olumlu gelişmeleri yansıtmaktadır" dedi. 

KÜRESEL PİYASALARDA GÜVEN

Vergi artışıyla ilgili açıklamaların iş dünyasını rahatlatacak nitelikte olduğunu belirten Başkan Bahar, “Yıl sonuna kadar yeni bir vergi artışının gündemde olmaması, şirketlerin mali yüklerinin ağırlaşmayacağına dair bir işaret olarak değerlendirilebilir. CDS primlerinin 400 puanın altına inmesi, ülkenin dış borçlanma maliyetlerinin düşmesi ve küresel finansal piyasalarda Türkiye'ye güvenin arttığına işaret eder. Bu durum, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yönelik ilgisini artırabilir ve ülke ekonomisine hareketlilik getirebilir" diye konuştu.

SÜREÇ DEVAM ETMELİ

Finansmana erişimdeki zorluklar konusunda çalışmaların çözüm adımları olduğunu kaydeden Başkan Bahar, “Bu çalışmalar, iş dünyasının finansal destek ve kaynaklara daha kolay ulaşmasını sağlayabilir ve ekonominin canlanmasına katkıda bulunabilir. Dolayısıyla, gerçekleşen olumlu sinyaller, istikrarlı bir ekonomi politikasına işaret ederken, bu pozitif söylemlerin uygulamaya geçmesi en büyük temennimiz olmuştur. Toplum olarak ve iş dünyamızın bu adımlara desteği, istikrar ve güven açısından da önemlidir" dedi.

İş dünyası olarak ekonomi yönetiminin aldığı tedbirleri yakından izlediklerini dile getiren Başkan Bahar, “Bunların nedenlerini biliyoruz ve olumlu sonuçlar vermesini umuyoruz. Ancak kendilerinden beklentimiz, biraz daha yavaş bir geçiş ile bu süreci devam ettirmeleri. Özellikle hizmet sektörlerindeki mikro ve küçük ölçekli işletmelerin sürdürülebilirliği açısından bunu önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI ALI BAHAR, EKONOMI YONETIMIMIZIN ALDIGI TEDBIRLERI YAKINDAN IZLIYORUZ. BEKLENTIMIZ, BIRAZ DAHA YAVAS BIR GECIS" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Rusya, Ukrayna’nın Kryvyi Rih kentini vurdu: 4 ölü, 33 yaralı
 
Antalya Dokuma Park’ta gözlem şenliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güreşin kalbi Antalya Feslikan’da attı
Konyaaltı Belediyesi’nin bu yıl 25’incisini düzenlediği Uluslararası Feslikan ...
AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı o mu?
Dursun Gürdoğdu yazdı
Antalya'da öldürülen Merve'nin cenazesi, Ankara'ya götürüldü
ANTALYA'da erkek arkadaşı Batuhan Canbak (23) tarafından öldürülen hostes ...
 
Antalya'da trafikteki motosikletliye 'alkol' tepkisi
ANTALYA'da arkasındaki kadın yolcu ile kask takmayıp, kırmızı ışıkta alkol ...
Antalya'da boğa güreşi düzenlendi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 6. Karagöl Yayla Şenlikleri boğa güreşleriyle sona erdi.
Başkan Uysal’dan Antalya Manay için önemli çağrı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Tekeli Yaylası’nın en yüksek yerinde ...
 
Antalya'ya gelen turistlere, SMS ile caretta uyarısı
NESLİ kritik tehlike altındaki caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının ...
Antalya Akdeniz'deki yunuslar tehlike altında
DENİZ Memelileri Araştırma Derneği (DMAD) araştırma ekibi, Akdeniz'deki ...
Antalya'da kız arkadaşını öldürdü, sonra kendi başına sıktı
ANTALYA'da sokakta tartıştığı kız arkadaşı Merve Girişmek'i (25) tabancayla ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva