Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
27 Ağustos 2019 Salı - 12:48

ATSO Başkanı Çetin: İnternette dolaşan kişiyi yakalama zamanı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, turizmde artık yenilik, kaliteye ve markalaşmaya yatırım zamanı olduğunu belirtti.

ATSO Başkanı Çetin: İnternette dolaşan kişiyi yakalama zamanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Süleyman Özer'in başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin konuşulmasının ardından ATSO Başkanı Davut Çetin, durum değerlendirmesi yaptı. İzmir'deki orman yangınlarını ele alan Çetin, Türkiye'nin yangın, sel, deprem gibi afetlere karşı çok daha donanımlı ve hazırlıklı olmak zorunda olduğunu, bu konuların siyaset malzemesi olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Çevre koruması konusunda her düzeyde daha hassas olunması uyarısında bulunan Çetin, "Antalya, turizm ve tarım nedeniyle doğal koşullara, iklim değişikliğine daha duyarlıdır. Avrupa'da sıcak hava, Antalya'ya son dakika satışlarında azalmaya neden oldu. Dolayısıyla 'çevreden bize ne' diyemeyiz" dedi.

KAZ DAĞLARI'NDAKİ TARTIŞMA

Kaz Dağları'nda maden arama tartışması yaşandığına da dikkati çeken Çetin, "'Ormanda madencilik yapılmasın' diyemeyiz, önemli olan kurallara uyulması ve en doğru biçimde yapılmasıdır. Maden Mühendisleri Odası raporuna göre altın madeninden devletimizin kazancı 75 milyon dolar olacaktır. Maden olacaksa, hiç olmazsa Türkiye'nin kazancı daha yüksek olmalıdır. Bu konuları siyaset dışı konular olarak ele almalı, fayda ve maliyet karşılaştırması yaparak karar vermeliyiz" diye konuştu.

OTOMOTİV SATIŞI YÜZDE 66 DÜŞTÜ

Ekonomi cephesinde iç piyasanın durgun olduğunu belirten Davut Çetin, dünyada ticaret savaşlarının hız kazandığını, Avrupa ekonomisinin ise yavaşlamaya devam ettiğini söyledi. Çetin, "Bu nedenle ihracatta bazı sektörlerimiz iyi durumdadır ama bazıları zorlanmaktadır. Temmuz ayında otomotiv iç pazar satışı geçen yıla göre yüzde 66 azalma kaydetti, beyaz eşya satışı yüzde 31 düştü. Konutta düşüş temmuzda devam etti. Tüketici güveninde hafif bir kıpırdanma oldu, reel sektör güven endeksinde de bir yükselme başladı. Bu iyileşmenin devam etmesini temenni ediyoruz. Antalya verileri nispeten Türkiye'ye göre daha iyi duruyor. Turist sayısı artışı yüzde 17 oranındadır ve yeni rekorlar kırılmaktadır. Karşılıksız çeklerde Türkiye'de yüzde 52, Antalya'da yüzde 29 artış var, fakat karşılıksız çek oranı artmamıştır. Protestolu senet artışı yüksek, ama hacim olarak yüksek bir tutar ifade etmiyor" dedi.

ANTALYA KONUT FİYATLARINDA DAHA İYİ DURUMDA

Son dönemde tarım ihracatının arttığını dile getiren Davut Çetin, 7 aylık toplam rakamda artışın düşük kaldığını söyledi. Turizm ve tarımda teşvik belgesi hacminde hızlı bir yükseliş gördüklerini belirten Çetin, "Konut satışlarında yavaşlama hem inşaat yatırımlarını hem de konut fiyatlarını etkiledi. Yeni inşaat ruhsatları ilk 6 ayda yüzde 66 oranında düşmüştü. Türkiye genelinde son bir yılda konut fiyatı artışı yüzde 1.7 oldu. Büyük iller arasında Antalya konut fiyatlarında daha iyi durumda kalmıştır. Şimdi kamu bankaları konut kredisinde önemli bir kampanya başlattı. Son haftalarda konut piyasasında bir kıpırdanma ve satış başladığını arkadaşlarımız söylüyor. Konut kredisi bakiyesinde henüz artış yok, bununla birlikte önümüzdeki ay ivmelenmenin rakamlara yansıyacağını bekliyoruz. Kredi kampanyasıyla konut ve inşaat sektörünün desteklenmesi doğrudur, fakat önemli olan faizlerde düşüşün kalıcı olmasıdır" diye konuştu.

'DÖNÜŞMELİ, KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ'

Davut Çetin, Antalya'nın ağustos itibariyle 10 milyon yabancı turist sayısını aştığını belirterek, geçen yıla göre yüzde 17 düzeyinde bir artış olduğunu söyledi. Artık yenilik, kaliteye ve markalaşmaya yatırım zamanı olduğunu kaydeden Çetin, "Caddeden geçeni değil, internette dolaşan kişiyi yakalamak zamanıdır. Artık kısır tartışmaları bırakalım. Gelişmiş ülkelere bakalım, oralarda hangi sektörler gelişiyor, geleceğin sektörleri nelerdir inceleyelim. Türkiye'de ve Antalya'da küçük tarım üreticisi ve esnaf, hatta hepimiz mutlaka dönüşmeli, kendimizi yenilemeliyiz" dedi.

ATSO'nun denetim ve yaptırım yetkisi olmadığına dikkati çeken Çetin, bakanlıklar ve belediyelerin bu konularla daha fazla ilgilenmesi gerektiğini aktardı. Davut Çetin, "Artık kurallar konulmalı, denetim yapılmalı ve kurala uymayan işyerine yaptırım uygulamalıyız. Turizm polisi, turizm zabıtası gibi yeni denetim birimleri olmalıdır" diye konuştu. 

Davut Çetin, turist sayısındaki artışın son derece önemli olduğunu söyledi. Ancak Almanya, Hollanda gibi ülkelerden gelen turist sayısının halen 2014 yılı düzeylerinde kaldığını ifade eden Çetin, "İstanbul ve Ege'de de klasik bireysel Avrupalı turist yeterince yoktur. Bunun nedenlerini konuşmak ve çözümü düşünmek zorundayız. Dünyadaki imajımıza dikkat edilmelidir" dedi.

 ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASININ AGUSTOS AYI MECLIS TOPLANTISI MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER BASKANLIGINDA YAPILDI (FOTO: HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASININ AGUSTOS AYI MECLIS TOPLANTISI MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER BASKANLIGINDA YAPILDI (FOTO: HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

 ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASININ AGUSTOS AYI MECLIS TOPLANTISI MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER BASKANLIGINDA YAPILDI (FOTO: HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da yangın çıkan gecekondu çöktü
 
Taciz şüphelisi linçten korkup, dereye atladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da yangın çıkan gecekondu çöktü
ANTALYA'da, boş gecekondu henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında çökerek kullanılamaz hale geldi.
Anadolu Ateşi turistleri coşturdu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Anadolu Ateşi dans topluluğu yaklaşık 2 ...
Mavi bayraklı plajlara çevreci potalar
MURATPAŞA Belediyesi, mavi bayraklı plajlarda gerçekleştirdiği bilinçlendirme ...
 
Memurlardan iş bırakma eylemi
ANTALYA'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, ...
Öğrenciler, caretta carettaları denizle buluşturdu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, aralarında yabancıların da bulunduğu 15 gönüllü ...
Alyazma Anıtı, kadın cinayetlerine tepki için siyah örtüyle kapatıldı
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin çağrısıyla çok sayıda kadın, cinayete ...
 
Antalya'da iş yerinde patlama: 4 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamada ...
'Balık hafızası' miti yıkıldı
ANTALYA'daki dalış okulunun önünde, denizde günde 3 öğün ekmekle beslenen ...
İki sürücü trafikte kavga etti... Polisten 'rozet' açıklaması
ANTALYA'da, beraberinde otizmli oğlu bulunan Akdeniz Otizm Spor Kulübü ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva