Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
27 Ekim 2015 Salı - 15:35

ATSO Başkanı Çetin: Kaleiçi çakma saatten kurtulmalı

ANTALYA'nın '5 Çiçekli Altın Şehir' ödülü almasının ardından Kaleiçi'nde artık yöresel ürünlerin tanıtıldığı bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, "Kaleiçi'nde çakma saat ve giyimin yerini ciddi tasarımlar, özgün giyim ve markalar almalı" dedi.

ATSO Başkanı Çetin: Kaleiçi çakma saatten kurtulmalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ekim ayı meclis toplantısı meclis salonunda yapıldı. Perşembe günü Cumhuriyet'in ilanının 92'nci yıl dönümünün kutlanılacağını hatırlatarak meclisin açılış konuşmasına başlayan ATSO Başkanı Davut Çetin, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. ATSO Başkanı Davut Çetin, ayrımcılığa tepki göstererek cumhuriyetin ne 'mutlu Türk olana değil', 'Ne Mutlu Türküm diyene' sloganıyla inşa edildiğini söyledi. Bir ülke için en büyük tehlikenin, vicdanların bölünüp, toplumun kutuplaşması olduğunu kaydeden Başkan Çetin, BBC'ye verdiği röportajda "Mardin'de doğmuşsam, Cizre'de doğmuşsam, Kars'ta da doğmuşsam ben Türk'üm" diyen Nobel ödüllü Aziz Sancar'ı tebrik etti.

'FAKİRLEŞİYORUZ'

Son dönemde ekonomi ve diğer sorunların 2'nci plana atıldığını, yerini seçim vaatlerinde emekliye, asgari ücretliye zam gibi konulara bıraktığını kaydeden Davut Çetin, "Yüzde 4 veya 5 büyüme hedefleri şu an için çok iyimser, mevcut durumda yüzde 3'ü aşmamız zor. Buna rağmen yüzde 4 ve ya 4.5 büyüsek bile dolar bazında fakirleşmiş oluyoruz" dedi. 2015 yılı ortasında dolar kuru 2.73 alındığı için kişi başı gelirin 9 bin doları ancak kurtardığını, gelecek yıl dolar ortalama 3 lirada kalsa dahi kişi başı gelirin 8 bin dolarlara ineceğini vurgulayan Davut Çetin, "2008 yılında 10 bin dolar düzeyine çıkılmıştı. Yani böyle giderse 2008 yılı düzeyine 2018'de de ulaşamamış olacağız" diye konuştu.

KREDİ TAKİBİ ARTTI

Türkiye genelinde takipteki kredilerin yüzde 27 artış gösterdiğini de işaret eden Başkan Çetin, Antalya'da takipteki kredilerdeki artışın yüzde 12.6 oranıyla ülke geneline göre daha iyi durumda olduğunu söyledi. Başkan Çetin, eylül ayında Türkiye'de karşılıksız çek tutarının yüzde 2.6 arttığını, Antalya'da ise bu oranın yüzde 19 gibi daha yüksek bir düzeye çıktığına değindi. Türkiye'de ayda yaklaşık 2 milyar TL tutarında 60-70 bin çekin karşılıksız çıktığını sözlerine ekleyen Davut Çetin, "Antalya'da ayda 100-120 milyon TL tutarında 3-4 bin çek karşılıksız çıkıyor" diye konuştu.

TURİZM KAN KAYBEDİYOR

Kent ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan turizmdeki düşüşün sabit hızla devam ettiğini, bu durumun yabancı çalışan sayısını bile etkilediğini aktaran ATSO Başkanı Çetin'in işaret ettiği tabloda, ülkelere göre çalışan sayılarında yüzde 47'ye varan düşüş yaşandığı görüldü. Buna rağmen kentte SGK'ya kayıtlı işyeri sayısının arttığına da değinen Başkan Çetin, açılan işyerlerinin üretime yönelik değil, gayrimenkul, kafe, restoran gibi işyerleri olduğuna değindi. 

KALEİÇİ ÇAKMA SAATTEN KURTULMALI

Antalya'nın '5 çiçekli Altın Şehir' ödülünü almasının ardından artık Kaleiçi'nde yöresel ürünlerin tanıtıldığı bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Davut Çetin, "Kaleiçi'nde bir sanat sokağı, bir de geleneksel el sanatları sokağı olmalıdır. Biz başlatırsak, bu konuda da öncü oluruz. Kaleiçi'nde çakma saat ve giyimin yerini özgün ürünler, ciddi tasarımlar, özgün giyim ve markalar almalıdır" dedi. 

EXPO İÇİN MADONNA YA DA RİHANNA KONSERİ ÖNERİSİ

EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımı için dünyaca ünlü birkaç sanatçının konser vermesinin yararlı olacağına da değinen ATSO Başkanı Davut Çetin, haziran- temmuz aylarında Madonna ve Rihanna gibi dünya çapında isimlerin davet edilmesinin kent turizmine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYARISI

Başkan Davut Çetin, kentsel dönüşüme de değinerek, eski evlerin yıkılıp yenisinin yapılması olarak algılanmasının yanlış olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün İstanbul'da büyük bir furyaya dönüştüğünü şimdi de Antalya merkezinde başladığına vurgu yapan Çetin, "Kentsel dönüşüm bireysel değil, semt bütünüyle planlanması gerekiyor. Antalya'da kentleşmenin, ticaretin, ulaşımın, estetiğin kurtuluşu kentsel dönüşümden geçmektedir.

Bu nedenle belediyeler acilen bir kentsel dönüşüm kurultayı toplamalı, Antalya'nın inşaat şirketleri hatta kooperatifleri birleşmeli ve bu konu tarihi bir fırsata dönüştürülmelidir. Antalya'nın çılgın projesi kentsel dönüşüm olmalıdır" diye konuştu.


Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - 

 
Torununun geleceğinden kaygılı
 
Başbakan Antalya'ya kiralık uçakla geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torununun geleceğinden kaygılı
ANTALYA'da 6 yaşındaki kızı Zeliha ile görüşmesine izin vermediği gerekçesiyle ...
Prof. Dr. Cumal Kınacı: Sudaki kayıp sanılandan büyük
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumal ...
'Kaya Şenliği' sona erdi
TOROSLAR Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından düzenlenen 15'inci 'Kaya Şenliği' sona erdi.
 
Oy ve Ötesi 5 ilçede gönüllü arıyor
1 Kasım seçimlerinde sandık başında gönüllü müşahitlik yapacak ve il geneli ...
Sedef hastalığı, kalbi tetikliyor
TÜRK Dermatoloji Derneği Psoriasis Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Erkan ...
Gençler Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti
SERİK, (DHA) - SERİK Müftülüğü tarafından düzenlenen gezide gençler Çanakkale ...
 
Toplu taşımaya yeni kart geliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, toplu taşımada kullanılan ...
Antalya'da IŞİD operasyonu, 3 gözaltı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda, ...
Ormanlık alanda intihar etti
ANTALYA'da işadamı 55 yaşındaki Harun Kofoğlu, evinin yakınındaki ormanlık ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva