Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
7 Ağustos 2018 Salı - 11:21

ATSO Başkanı Davut Çetin’den döviz açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, dövizin önlenemeyen artışı nedeniyle uzun süredir ilk kez iktidarı ağır şekilde eleştiren bir açıklama yaptı.

ATSO Başkanı Davut Çetin’den döviz açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Türkiye ekonomisi, Merkez Bankası ve Ekonomi Yönetimi, milli paramızın bu serbest düşüşü karşısında bu kadar çaresiz olamaz. Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesi etkisini kaybetmiştir; bekle-gör politikası veya küçük ölçekli önlemler beklentileri olumsuz etkilemekten başka bir sonuç sağlamamaktadır” dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, konuyla ilgili şunları kaydetti;

“Türk Lirası'nın Dolar ve Euro başta olmak üzere yabancı paralar karşısında erimesi, cari açık, Fed faizi gibi etkenler dışında güvensizlik nedeniyle kendi kendini besleyen bir sürece dönüşmüştür. Dövizin nereye kadar tırmanacağı belirsizleşmiş, herhangi bir psikolojik sınır kalmamıştır. 

Dövizdeki artışın döviz borcu olan, kira sözleşmesi döviz üzerinden yapılmış olan veya ithal girdi kullanan reel sektör işletmeleri için ne kadar büyük bir bedel ortaya çıkardığını ifade etmeye gerek yoktur. 

Türkiye ekonomisi, Merkez Bankası ve Ekonomi Yönetimi, milli paramızın bu serbest düşüşü karşısında bu kadar çaresiz olamaz. Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesi etkisini kaybetmiştir; bekle-gör politikası veya küçük ölçekli önlemler beklentileri olumsuz etkilemekten başka bir sonuç sağlamamaktadır. 

Dövizdeki bu bitmeyen çıkışa rağmen hiç bir ciddi önlem açıklaması yapılmamıştır. Ekonomide çapa görevi görecek hedef ve politikaların daha fazla geciktirilmesini bekleyemeyiz. Enflasyonu, cari açığı ve kur artışını dizginleyecek bütçe disiplini programı, faiz artışı, döviz cinsinden tahvil ihracı, dış borç yapılandırması gibi bütün önlemler hemen ele alınmalı ve  Orta Vadeli Mali Plan bu tür acil önlemleri içerecek şekilde hemen açıklanmalıdır. 

Ekonomide güven tesis edildiği ve yapısal reformlar kararlılıkla başlatıldığı takdirde Türkiye ekonomisi dinamizmini koruyacaktır. Aksi takdirde ekonomik ve sosyal maliyetin ağırlaşacağı açıktır. Bu konuda bütün siyasi partilerimizin uzlaşma içerisinde olmasını ve yapısal reformların yerel seçimler beklenmeden gündeme alınmasını önemle bekliyoruz.”

 
Antalya Elmalı'da selin vurduğu o an kamerada
 
Bu fotoğraflar yüzünden başları derde girdi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rent a car sektoru perişan 8 Ağustos 2018 Çarşamba 10:38

Antalya başta olmak üzere Türkiye genelinde ki rent a car firmalarının durumu kritik. Mayıs ayında işlerin açılması gerekirken Temmuz 20 sinde sonra açıldı ve 30 ağusto bitiyor 45 güne sıkışmış bir sektor olarak ıyı durunda degılız. Antalya genelınde hıc yoksa 50 kadar fırma batacak gıbı gozukmektedır yuksek kredı artan masraflarından dolayı. 70 bın tl degerındekı bır aracın aylık kıralama malıyetı en az 1800 TL 12 ay sabıt calısır ıse , ama bızler 1500 tl ye verenler ıle savasıyoruz... GALERİCİ araç kiralama işi yapıyor, marketi manavı kasabı temızlık ısı yapanı tasımacısı acentesı herkes rent a car yapıyor? boyle bır meslek olabılır mı allah askına...

Yorumu oyla      3      3  
Sevgi Akca ATSO 46.Komite Başkani 7 Ağustos 2018 Salı 17:57

Başkanımız Davut Çetin''e katılıyorum.Gerekli önlemler alınmazsa ekonomi içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Yorumu oyla      3      3  
Antalyalı Müteahhitler 7 Ağustos 2018 Salı 17:36

Müteahhitler olarak Sesimizi neden duyuramıyoruz? İnşaat maliyetlerimiz %30 artmış durumda. Daireler elimizde kaldı satamıyoruz, KREDİ faizleri çok yüksek tekrar piyasayı hareketlendirmek için mutlaka ama mutlaka KONUT FAİZLERİNİN 0,98 e çekilmesi ŞArt... Acilen Konut satışı için faiz indirimi yapılmalıdır. Ekim denilince Antalya'da piyasa duracak bu kesin artık..

Yorumu oyla      3      3  
Antalya lı Esnaflar? 7 Ağustos 2018 Salı 17:34

Bankaya kredi borcum var zamanında ödeyemezsem ne olur? kredi puanım düşer, başka yerden kredi bulamam. kredimi ödeyemessem ne olur, mal varlıgım yok parasına satılır. Pekı ulke olarak son durumda borcumuz nedır? ne zaman odenecektır? odenmesı ıcın Para varmıdır? para yok ıse yenı kredı bulabılıyormuyuz ulke olarak? bu durumda Kriz Kapıda girdi maliyetleri %45 artmış durumda, Gelir azalmış gider çoğalmış. Şuan son durumda ticaret yapmak yerine malı mülkü satıp TL ye yatırıp faizini yemek daha mantıklı veya , DOLAR alıp yıl sonunda 8 TL olunca satmak daha karlı olacak %100 karlı olacağzı?

Yorumu oyla      3      3  
İhsan 7 Ağustos 2018 Salı 16:08

Daha bu iyi günlerimiz bankalarda para fırınlarda ekmek bulamayacağız az kaldı

Yorumu oyla      3      3  
Alper Demirbaş 7 Ağustos 2018 Salı 12:06

gözün gördüğü,biraz çalışan aklın bile algılayabildiği gerçekleri söylemekle neden 'gemileri yakmış' oluyor,gerçekten anlayamadım.Davut Çetin'in bu açıklamaları yanan ülkeye bir kova su'da siz dökün çağrısıdır bence.Gördüğünü söylemekten korkanlara örnek losun.Davut Cetin'e saygı sunuyorum 'kral çıplak' diyebidiği için.

Yorumu oyla      3      3  
taş 7 Ağustos 2018 Salı 11:52

Üretmeden,tüketirsen kaçınılmaz son.Şöyle bir piyasaya bakın lüks otomobiller,cep telefonları,toplum alışdırılmış kazandığından çok harcamaya,her taraf plansız çirkin yapılaşma,sonunda ne olacak,herkes gerçekle yüzleşecek ama ağır olacak faturası. Kafa yarılmayınca kan çıkmaz derler,borç, borç al döndürmeye çalış nereye kadar,1950 den bu tarafa 68 yıldır el kesesinden yiyoruz ,deniz bitti diyor adamlar yok artık,başınızın çaresine bakın,acı olacak ama kendi yağımızla kavrulmayı öğrenene kadar belki de bize böyle bir ders lazım.

Yorumu oyla      3      3  
Bilal 7 Ağustos 2018 Salı 11:44

Ülke yıllardır üretime dönük olmayan yanlış ekonomik tercihlerin bedelinin faturasının ağır olacağı, kaynakların heba edildiği hiç bir kaynağın kalmadığı, nüfusun %80 ninin çok büyük borç altında olduğu , ülke borcunun da 500 milyar doları aştığı bu durumda da bağımsızlığın risk altında olduğu söyleniyor, çok korkunç bir durum. ALLAHIM ülkemizi koru.AMIN.

Yorumu oyla      3      3  
7 Ağustos 2018 Salı 11:31

Seçime beraber girmiştiniz, bence ilgili kişileri arayıp sormanızda ve belirsiz yazıyı belirli hale dönüştürmeniz de fayda var

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayi elektriğine zam üstüne zam
ANTALYA OSB sanayicileri, nisan ayında yaşanan yüzde 26,88'lik elektrik ...
AESOB'tan genel sekreterlere eğitim
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) 2018 yılı oda ...
AOSB'den sanayicilere geleceğin yol haritası
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetimi, bölge firmalarını geleceğe ...
 
GENÇOSD'nin stajyerleri sertifikalarını aldı
TÜRKİYE'nin en iyi üniversitelerinde eğitim gören 15 mühendislik fakültesi ...
'ATSO Vizyon' dijital ortamda
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 30 yıldır ...
Vergi daireleri hafta sonu açık
ANTALYA Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlı vergi daireleri, 28 Temmuz Cumartesi ...
 
O gün klima satışı patladı
23 Temmuz günü Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcak hava, klima satışlarını da artırdı.
IMF Başkanı G20 bakanlarına uyarı
Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, G20 bakanlarını yükselen ...
ATSO Akademi'den 'Maker' eğitimi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, çocuklara ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva