Horoz dövüşü baskını
Horoz dövüşü baskını
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 13:55

ATSO Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi (ATSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Süleyman Özer başkanlığında online olarak yapıldı. Başkan Davut Çetin toplantının açılışında yaptığı konuşmada, oda faaliyetleri ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

ATSO Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konuşmasına, kısa süre önce vefat eden Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş'ı anarak başlayan Davut Çetin, “Sevdiğimiz bir arkadaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Manavgat için çok çalışan, pandemiye rağmen koşturmaya devam eden başarılı bir başkandı. Buradan odamız adına kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Pandeminin hayatımıza girdiği geçen yıldan bu yana 15'inci meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çetin, "Bu dönemde en az 3 müşterek komiteler toplantısı yaptık, ayrıca sektörel toplantılarımız da oldu. Bunun dışında odamızın yönetim kurulu, Odalar Birliği Yönetim Kurulu toplantıları, sektörel toplantılar, basınla görüşmeleri sayarsak bu kadar toplantıda en çok kullandığım iki kelime var; birisi pandemi, diğeri destek" diye konuştu.

BİNLERCE ÜYEMİZ KREDİ, VERGİ, KİRA, ÜCRET ÖDEME DERDİNDE

Davut Çetin, 15 aydır açılmayan, açılsa da iş yapamayan, genelge mağduru binlerce ATSO üyesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Üyelerimize ekonomik desteği sürekli konuştuğumuz için neredeyse rüyasını göreceğiz. Konuşmaktan yorulduk, ama ateş düştüğü yeri yakıyor. 15 aydır açılmayan, açılsa iş yapamayan, genelge mağduru binlerce üyemiz artık tahammül edemez noktaya geldi. Halen binlerce üyemiz kredi, vergi, kira, ücret ödeme derdinde. Komitelerimiz her ay destek taleplerini yazıyor. Vergi ve kredilerin ertelenmesi, hibe destek verilmesi, yeni kredi talepleri değişmez gündem olmaya devam ediyor. Ülke olarak ekonomik destek konusunu tatmin edici bir şekilde çözemedik. Bunun neden böyle olduğunu anlamak mümkün değil. Daha önce de söyledim, geçen yıl kredide dünya rekoru kırdık. İşsizlik Fonundan sağlanan kısa çalışma ödeneği gibi destekler çok yararlı oldu. Küçük esnafa kira desteği gibi destekler kuşkusuz önemli olmuştur. Bu son 3 ve 5 bin lira destek ise tek kişi çalışan esnaf için yine bir can suyu olmuştur. Fakat bir daha altını çizerek söyleyeyim, kamu bütçesinden bizim üyemize, şirketlere verilen destekler yetersizdir. Kira, genel gider ve ciro kaybı destekleri yetersiz kalmıştır."

ANTALYA BİRİNCİ DARBEYİ PANDEMİDEN İKİNCİ DARBEYİ TURİZMDEN ALDI

"Biz Antalya olarak birinci darbeyi pandemiden, ikinci darbeyi turizmden alıyoruz. Havalimanından gelen ziyaretçi sayımız, 2019'da 5 ayda 3 milyon 300 bin kişiydi, geçen yıl 500 bine düşmüştü. Bu yıl özellikle Ukrayna sayesinde ancak 650 bin civarına çıktık. Yani 2019 göre yüzde 80 kaybımız var. Turizm ve turizme bağlı sektörlerde 15 aydır açılamamış, açılsa da iş yapamamış işletmelerimiz var. Geçen yıl mart-haziran arasında restoranları, kafeleri kapattık, kasımdan-mart sonuna kadar tekrar kapattık, nisanda açtık mayıs ayında yeniden kapattık. Paket servisle çalışmayan dünya kadar yiyecek-içecek işletmesi var. Sadece turizmle ayakta duran giyimden kuyuma kadar çeşitli sektörlerde binlerce üyemiz bulunuyor. Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez. Geçen ay söyledim bizde yüzde 3 olan ciro kaybı desteği Avrupa'da yüzde 70'e kadar çıkıyor, bizde 40 bin lira, yani 5 bin dolar olan destek orada 200 bin Euro'ya kadar çıkıyor. Aradaki fark 4-5 kat olsa anlarız, ama aradaki fark 40 kata çıkıyor. Türkiye bu kadar fakir bir ülke değil."

ANTALYA'YA 100 MİLYON LİRAYA YAKIN NEFES KREDİSİ

"Bu kapanma döneminde yeni bir nefes kredisi paketi sağlamak için yoğun şekilde çalıştık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak hükümetle ve bankalarla görüşüldü ve şartlar zorlanarak bir imkan yaratıldı. Biz zaten geçen yıl oda imkanlarının ötesinde bir destek sağlamıştık, bu yıl da Antalya'da 100 milyon liraya yakın bir nefes kredisi devreye almış olacağız. Kredi faiz yükünün bir kısmını odalar ve borsalar karşıladığı için faiz oranı da düşük olacak. Bu paketin acil ihtiyacı olan üyelerimize bir nebze faydalı olmasını temenni ediyorum."

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN İŞLETMELERİMİZ AÇILSIN İSTİYORUZ

"Ekonomik destek dışında önemli bir talebimiz kapalı olan işletmelerimizin açılmasıdır. Pandeminin yükünü, kapanma sürecindeki hataların yükünü bu işletmeler fazlasıyla çekmiştir. Artık 1 Haziran'dan itibaren kapalı olan işletmelerimizin de açılmasını istiyoruz. Turizm açılmadıkça Antalya için 2 afet birden var demektir. Geçen yıl turizmdeki kayıp nedeniyle çift bedel ödedik, bu yıl da kapanmada geç kalmanın faturasını hem sağlıkta hem turizmde birlikte ödüyoruz."

ANTALYA TICARET VE SANAYI (ATSO) MAYIS AYI MECLIS TOPLANTISI, MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER BASKANLIGINDA ONLINE OLARAK YAPILDI. BASKAN DAVUT CETIN TOPLANTININ ACILISINDA YAPTIGI KONUSMADA, ODA FAALIYETLERI VE GUNDEME DAIR DEGERLENDIRMELERDE BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir


Foto 3 indir

ANTALYA TICARET VE SANAYI (ATSO) MAYIS AYI MECLIS TOPLANTISI, MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER BASKANLIGINDA ONLINE OLARAK YAPILDI. BASKAN DAVUT CETIN TOPLANTININ ACILISINDA YAPTIGI KONUSMADA, ODA FAALIYETLERI VE GUNDEME DAIR DEGERLENDIRMELERDE BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
İlk karneyi Rus öğrenciler aldı
 
Orhan Okulu, altın kemeriyle evine geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk karneyi Rus öğrenciler aldı
RUSYA Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim verilen, Türkiye'deki ...
Vatandaşlar yangını büyümeden söndürdü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde çıkan yangın vatandaşların çabası sayesinde ...
Yazıcı: Antalya zengin tarihsel ve kültürel mirasa sahip
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Antalya'nın zengin bir tarihsel ve kültürel ...
 
92 basamak birden yükselen ADOPEN, ISO'nun ilk 500 listesinde...
İSO ilk 500 listesi açıklandı. ADOPEN, yine Antalya’nın gururu oldu. Mustafa ...
Çiftçiler yağmur duasına çıktı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde çiftçiler kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı.
Köprülü Kanyon'da rafting rezervasyonları alınmaya başladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Köprülü Kanyon Milli Parkı içinde gerçekleştirilen ...
 
Kaymakam Çimşit'ten evi yanan aileye ziyaret
KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit ve beraberindeki heyet evi yanan Soner ...
Yazın vazgeçilmezi karlama sezonu açıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde havanın ısınmasıyla 'karlama' sezonu açıldı. ...
8'inci kez Antalya'ya gelen Rus iş insanı Likya Yolu yürüyüşünde
RUS iş insanı İlia Grishkin (28), Likya Yolu'nda çıktığı 40 gün sürecek ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva