Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
22 Ağustos 2023 Salı - 22:15

ATSO Meclis Başkanı Öztürk; 'Artık bardak taştı'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis toplantısı bir kez daha gergin bir ortamda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ahmet Öztürk’ün konuşması toplantıya damgasını vurdu. Öztürk,  “Bugüne kadar sustum ama artık bardak taştı” diyerek, ATSO Başkanı Ali Bahar ve yönetimini ağır şekilde eleştirdi.

ATSO Meclis Başkanı Öztürk;  Artık bardak taştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konuşmasına “Geçen hafta, basında şahsımla ilgili haberler çıktı. Bu kuruma olan saygımdan dolayı bugüne kadar sustum ama artık bardak taştı” diyerek başlayan Öztürk, uzun süredir bir algı operasyonu ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Sistematik olarak itibar suikastına uğradığını kaydeden ATSO Meclis Başkanı Öztürk,  geçen hafta bir zarf içerisinde ATSO hukuk biriminden Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar imzalı gönderilen bir tebligat aldığını belirterek şunları söyledi:

“Her ortamda kurum kültürü ve benzeri süslü laflar söyleyenlerin aslında gerçek düşüncelerini yansıttığı bir yazıydı bu.. Yazıda kısaca, şahsımın katıldığı bazı etkinlik ve toplantılar örnek verilerek, ATSO’da ikili bir yapı oluşturmayı amaçladığım ileri sürülüyordu. Daha da ileri gidilerek, bu tür toplantılara katılmadan önce yönetime bilgi vermem isteniyordu. Haddini aşan bu tebligat, sanırım 141 yıllık oda tarihinde bir ilktir. Diyorlar ki, Büyükşehir Belediyesi’nin gastronomi festivali basın toplantısına oda davet edilmedi, sen neden katıldın? Öncelikle niye ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri davet edilmedi? Bu sorunun cevabı bende değil arkadaşlar. Büyükşehir Belediye başkanı ile ATSO yönetim kurulu başkanı bu konuları neden istişare etmiyor da, farklı algılar yaratılıyor.Sadece bu olaya büyükşehir belediye başkanının ATSO başkanını yok sayması açısından bakmamak lazım.”

"BÖCEK DAVET EDİLMEDİ"

ATSO’nun kuruluş yıldönümüne Büyükşehir Belediye Başkanının davet edilmediğini Muhittin Böcek’den öğrendiğini kaydeden Ahmet Öztürk,  “Burada kurumlar arasında istişare yolu yerine bu tür davranışlar tercih edilmemeli. Bu işlerin sorumlusu olarak bir başkası hedef gösterilmemeli” dedi.

“Meclis Başkanı olarak bulunduğu ortamlarda Odayı ne hukuki olarak ne de maddi olarak bağlayıcı herhangi bir karar, imza ya da başka bir şeyde bulunmadım, bulunmam da...” diyen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Temsil olarak tören, açılış, özel günler gibi bu tür etkinliklere katılmam Odayı bu anlamda sıkıntıya sokan durumlar değildir. Şimdi bunun için seçilmiş Meclis Başkanı olarak izin mi almam gerekiyor? Sorarım sizlere. Ayrıca kaldı ki mevzuatta odaları protokolde meclis başkanı veya başkanın görevlendireceği meclis üyesi temsil eder hükmü bulunmaktadır. Sonrasında bana bu yetki seçim ile verilmiştir. Bu yazı, seçimde oy kullananların iradesini yok saymaktır. Ne hukuka, ne ahlaka, ne de etik değerlere uygun olmayan bu tebligat, kabul edilemez. Dahası şahsıma yapılan ihtar tarzındaki bu yazıyı TOBB’a da göndermişlerdir.”

Ahmet Öztürk yakınmalarına şu cümlelerle devam etti:

ASBAŞ KONUSU

“Geçmişte zaman zaman burada şahsıma yönelik sataşmak amacını güden konuşmalar oldu. Odayı hiç bağlamayan Asbaş’da Yönetim Kuruluna dahil olmam burada uzun uzun tartışıldı. Hatta Asbaş’da hissemin olmadığı yalanı bile söylendi. Keşke, bu iddianın doğruluğunu araştırdıktan sonra konuşsalardı.”

"TOPLANTI KAPISINDAN ÇEVRİLDİM"

“Başka bir husus da aylar öncesi bir yönetim kurulu toplantısı öncesinde yaşandı. Yıllardır odada meclis başkanı, yönetim kurulu toplantılarına oy kullanmamak kaydıyla girerdi. Ancak aylar öncesi şahsıma yönetim kurulu gündemi ve davet yazısı gelmesine, özel kalemim tarafından katılacağım saatler öncesinden bildirilmesine rağmen toplantı kapısından geri çevrildim. Bu nasıl bir hırstır?”

"BEN DAVET EDİLMİYORUM"

“En son TOBB Genel  Kurulu öncesi yönetim kurulu il ve ilçe odalarını ziyaret etmiştir. Doğaldır, edebilirler. Ancak ben, hem meclis başkanı, hem de TOBB delegesi olarak hiç bu ziyaretlere davet edilmedim. Yönetim Kurulu’nun bazı bakanlara yapılan ziyaretlerine protokol olarak sizleri temsil eden meclis başkanı davet edilmemiştir arkadaşlar. Dikkatinizi belki çekmiştir, odanın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, şahsım yok sayılmakta, ismim de yönetim kurulu üyelerinden sonra yazılmaktadır. Meclis Başkanı seçildikten sonra benden önceki başkan Sayın Süleyman Özer’e benim adımın yer aldığı plaket yaptırılıp iş yerine gönderilmesini, Süleyman beyin beni aramasıyla öğrendim.”

"AYRIMCILIK YAPILIYOR"

“Meclis Başkanı seçildiğim ilk günlerde Foto Muhabirleri Derneğinin Ankara’daki ödül törenine dikkatinizi çekiyorum davet yazısına rağmen alınan yönetim kurulu kararı ile Ankara’ya gidemezsin denilmesi. Aslında bu bizlere yapılacakların daha ilk başlangıcıymış. Sonradan anladım. Yapılan bu algı operasyonlarından herkesin bilgisinin olmasını istiyorum. Bu kurumu birlikte yöneteceğiz diye söyleyip, uygulamada ayrımcılık yapıldığını sizin de bilmeye hakkınız var. Ben yine bundan sonra Atso meclisine ve odanın kimliğine zarar getirecek davranışlarda bulunulmaması için elimden gelen her türlü çabayı göstereceğim.”

SÖZ İSTEDİ AMA…

ATSO Başkanı Ali Bahar, Öztürk son cümlelerini ederken, elini kaldırarak söz istedi. Öztürk, “Ağustos ayı meclis toplantımızı kapatıyorum. Katılımlarınız ve katkınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek toplantıyı bitirdi.

 

 

 
Sağlıkla Online Diyet ile Kalıcı Başarı
 
ATSO Meclis Üyesi Ali Yılmaz: 'Şehrin göbeğine hançer saplanıyor'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Boş işler müdürü 25 Ağustos 2023 Cuma 10:18

Boş işler ile uğraşmakta üzerinize yok! Gerçekleri konusun! Şuan Taksi T ile ilgili büyük bir rant var? 500 mılyonluk vurgunlar var UKOME de bır oraya bakın derım. Ihale ıle Mıgors Depo Altın Taksı vb en degerlı yerlere T alınacak ancak buralara alınacak olan 1 mılyon tl durak t bası parayı beledıye cebıne ıstıyormus? aynı zamanda Bosta T sı olanlar ukome ye ve soforler odasına gıdıp bızde kuraya gırmek ıstıyoruz Mıgrosa Depo ya altın taksıye pamfılya ya sızın taksıye dıyorlar oradan gelen cevap hayır gıremezsınız? nedemek oluyor bu? adrese teslım ıhaleyı soforler odası ve ukome elıyle gerceklestırıyorlar? garıbanın hakkı yenılıyor. hadı babayıgtsenız arastırın sorun sorusturun bır bakın ogrenın de gercek mılyonları yazın

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 270 kaçak göçmen yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ...
Antalya ulaşımında devir teslim
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül oldu.
Konyaaltı Sahili’nde canlı müzik yasaklandı
Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde bulunan işletmelerin canlı ...
 
Konyaaltı Oda Orkestrası müzisyenlerini arıyor
KONYAALTI Belediyesi Oda Orkestrası yeni müzisyenleri kadrosuna katmak ...
Antalya'da cani koca adliyeye böyle götürüldü
Antalya'da, boşanma aşamasındaki eşi Sümeyye Yavlak'ı 20'den fazla bıçak ...
'Tom Odell' Antalya'da sahne aldı
DÜNYACA ünlü indie pop sanatçısı Tom Odell, ilk kez Antalya'da sahne aldı. 
 
Kepez'de uyuşturucu ve tabanca operasyonu
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde jandarma operasyonunda 5 ruhsatsız tabanca ...
'Sakin şehir' Finike'yi huzursuz eden deprem gerçeği
ULUSLARARASI Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde yer alan Antalya'nın ...
Altınova’ya 12 bin m2’lik yeşil vadi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde, 40 yıla yakın beklenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva