Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
7 Ağustos 2015 Cuma - 11:50

ATSO Vakfı'ndan örnek karar

ATSO bünyesinde kurulan Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı yönetim ve denetim kurulu üyeleri, 'Huzur hakkı' istemeyerek bu yönde bir karar aldı.

ATSO Vakfı ndan örnek karar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan “ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı”nın ilk Mütevelli Heyet toplantısı Antalya Kültür Sanat (AKS)’ta yapıldı. Toplantıda ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Yönetim ve Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri seçildi.

Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, “ATSO’nun bu vakıfla, vakfın isminde yer aldığı gibi eğitim ve kültür alanlarında Antalya’ya önemli hizmetler vermesini diliyorum” temennisinde bulundu.

ATSO olarak Antalya Kültür Sanat’ı yönetmek için doğru olanın Vakıf yapısı olduğuna karar verdiklerini ifade eden Çetin, “Bakanlıkla istişare ederek, İstanbul odalarının tecrübelerinden yararlanarak bu Vakfı kurduk. Vakıf senedinin hazırlığını da Bakanlıkla görüşerek yaptık ve senet hem Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hem de Vakıflar Genel müdürlüğü tarafından onaylandı” dedi.

Vakfın amacının, eğitim faaliyetlerini de içerecek biçimde geniş tutulduğunu anlatan Başkan Çetin, “Odamız bir gün üniversite veya başka eğitim kurumu açma durumuna gelirse, bu çatı altında bu da yapılabilecektir. Bu çerçevede Vakfımız, üniversite kurma, mesleki eğitim verme, sertifika eğitimi düzenleme, burs verme, bilimsel ve teknolojik faaliyetler ve kültür faaliyetleri düzenleme gibi kapsamlı bir amaç ve faaliyet yelpazesine sahip olabilecek durumdadır” diye konuştu.

Vakfın kişilere bağlı kalmaması, ATSO’nun kurumsal kimliğinden bağımsız olmaması ilkelerine tamamen uyarak hareket ettiklerini belirten Başkan Çetin şunları kaydetti;  “Mütevelli heyetin Oda yönetim kurulu, meclisi ve genel sekreterinden oluşmasını öngördük. Oda meclisi değiştikçe mütevelli heyet de değişecek ve kişiler kalıcı olmayacak, vakıf kişilere bağlı olmayacak. Meclis üyeliği sona eren çıkacak, meclise yeni girenler vakıf mütevelli heyetine girmiş olacaklar.  Mütevelli heyet Oda Meclisi gibi çalışacak. Yönetim kurulunu ve denetim kurulunu seçecek, yönetimi ibra edecek. Bütçeye karar verecek ve temel politikaları belirleyecek. Yönetim Kurulu, vakıf bünyesinde alt kurullar oluşturabilecek. Gerçekten de bu alanda katkı yapacak dışardan isimlere ihtiyaç olacak. Bu nedenle sanat kurulu, eğitim kurulu gibi kurullar oluşturulabilecek.”

Eski hizmet binasının nasıl değerlendirileceği konusunda çok tartışmalar yaşandığını, satılmasının veya kiralanmasının gündeme geldiğini anımsatan Başkan Çetin, “Sonuç olarak Oda meclisimiz onay ve destek verdi, bu eser ortaya çıktı. Aslında böylece Odamız hem eski hizmet binası yerini korumuş oldu, hem de kentin merkezine bir katkı yapmış oldu. Kaleiçi zaten tarihi bir yer ve asıl kent merkezinde böyle bir yapıya ihtiyaç var. Dolayısıyla, gerçekten, Antalya’nın ihtiyacı olan, Antalya tarihine geçecek bir eser ortaya çıktı. Bir kez daha katkısı olan, emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rönesans vurgusu

Batı medeniyetinin yükselişinin temelinde, bilimde, kültür ve sanatta ilerlemenin yattığını vurgulayan Başkan Davut Çetin şöyle konuştu;

“Yani Rönesans dediğimiz dönem Batı’yı değiştirmiş ve 6 yüzyıla yakındır devam eden üstünlüğün yolunu açmıştır. Avrupa’da Rönesans döneminde yapılan keşiflerin, bilim ve sanatta ilerlemenin arkasında hep ya krallar, ya da büyük zenginler vardır. Türkiye’de de bu ilerleme olacaksa bunu hem devlet hem de özel sektör birlikte yapmak zorundadır. Dolayısıyla Antalya Kültür Sanata biraz bu şekilde, tarihi açıdan bakmak gerekir. Yani benim için AKS, Antalya Rönesansı’nın başlangıç noktasıdır ve ATSO gibi 133 yıllık bir kurum için bu zaten tarihi bir görev veya misyondur.

Antalya Kültür Sanat’ın vizyonu; ulusal ve uluslararası sergileri, eğitim ve araştırma programları ile kentteki kültürel değişime liderlik ederek, Antalya’nın ‘kültür ve sanat kenti’ kimliğini güçlendirmek ve böylece turizm ve ticaretin de gelişimine destek olmaktır.
Antalya Kültür Sanat, sadece sanatsal ve kültürel özellikleri ile değil, eğitim altyapı olanakları ile de fark yaratacak. ATSO bünyesinde sürdürdüğümüz ATSO Akademi eğitimlerinin bir kısmını burada yapacağız, yetişkin eğitimi, mesleki eğitim ve mesleki sertifikasyon alanında verdiğimiz hizmetler buradaki çalışmalarla güç kazanacak.”
Mimari projesi Dr. Mimar Sinan Genim tarafından hazırlanan Antalya Kültür Sanat’ın 3 katının, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın 10 yıl boyunca sunacağı sanat danışmanlığı kapsamında belirlenecek sergilere ayrıldığını belirten Başkan Çetin, Antalya Kültür Sanat’ta, yıl boyunca Picasso ve Andy Warhol gibi yıldız uluslararası sanatçıların sergileri ile Antalya’nın tarih ve arkeolojisini ön plana taşıyan ulusal sergilere ev sahipliği yapacağını bildirdi. Sergilerinin yanı sıra, eğitim atölyeleri, etkinlikler ve oluşturulacak burs programları aracılığıyla gelecek nesillerin ufkunu geliştirmeyi, onlara kültürel bir vizyon sunmayı da önemsediklerini ifade etti.

Kaleiçi’nde restore edilen diğer binanın ise yerel sanatçıların üretim ve birikimine olanak tanımak amacıyla, Antalyalı sanatçıların geçici sergilerine ev sahipliği yapmasını hedeflediklerini belirten Davut Çetin sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kaleiçi binasında yer alacak sergiler Suna ve İnan Kıraç Vakfı, ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı ve Antalya’nın kültür-sanat alanındaki öncü isimlerinden oluşan danışma kurulu tarafından belirlenecektir. Benim gönlümde yatan, Antalya Kültür Sanat isminin kısa zamanda Türkiye çapında duyulan, bilinen bir isim olmasıdır. Antalya Kültür Sanat’ın turizm broşürlerinde yer alması, buradaki sergilerin hem Antalya’ya hem kent merkezine ziyaretçi çekmesidir. Antalya Kültür Sanat’ın sergi ve konferanslarının Antalya’da gündem yaratması, moda yaratmasıdır. Bunun için gerek mütevelli heyetine, gerek yönetim kuruluna, vakıf müdürümüze, danışma kurullarına, hatta Antalya’nın kültür ve turizm çevrelerine çok iş düşmektedir.

Burada esasen bir gönüllüler ordusuna ihtiyacımız var. Çünkü ne kadar çok katkı olursa Antalya’ya o kadar büyük hizmet veririz. Makam, unvan önemli değil, her fikir, her mesai çok değerlidir. Fikriyle, mesaisiyle, tecrübesiyle katkı yapacak herkese ihtiyacımız olacak. Başarının koşulu da hem gönüllü katkı verenlerin çok olması hem de birlik ve beraberlikle çalışılmasıdır. Örneğin bu binanın yapımında inşaat komisyonu gerçekten gönülden mesai vererek fedakârlıkla çalışmıştır ve bu eser öyle ortaya çıkmıştır. ATSO, bu eserle güzel bir örnek oluşturmuştur, aynı güzel örneği bu vakıfla da vermesi gereklidir. Bu Vakıf birlik ve beraberlikle, fedakârlıkla, Antalya’ya yine çok güzel hizmetler verecektir. Bu inançla hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Toplantıda yapılan Vakfın Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Davut Çetin, Hüseyin Barut, Ömer Dinç, Abdullah Keleş ve Metin Budak seçildi. Denetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Kenan Çelik, İbrahim Koru, İbrahim Erdoğan.

Toplantıda ayrıca vakfın yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine “huzur hakkı” ödenmemesi oybirliğiyle kabul edildi.


 
 

Etiketler:
 
Antalya'da cemaate kadın polis darbesi
 
Rüşveti açıkladı canlı yayında öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KONYSİAD Kaymakam Keklik'i ziyaret etti
Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, şu anda Konyaaltı İlçesinin öncelikli ...
YÖREX Danışma Kurulu toplandı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar Birliği'nin desteğiyle ...
ANTALYA OSB’DEN MARKALAŞMA ATAĞI
TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve ...
 
Yağışlar bal verimini düşürdü
ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde bu yıl yaşanan yağışlar bal veriminde düşüşe neden oldu.
Patronlardan ekonomik durum
ATSO Başkanı Davut Çetin ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı ...
Danimarkalı o ilçeyi çok sevdi
DANİMARKA’da yüksek tirajlı Berlingske gazetesi, Danimarkalılar için en ...
 
OSB Başkanı Ali Bahar'dan üç önemli talep
FAALİYETTEKİ 230 fabrikada 12 bine yakın çalışan sayısına sahip Antalya ...
ATBden terör ve belirsizlik uyarısı
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) Temmuz ayı meclis toplantısının gündemini, ...
Elmalı'da köy pazarı açıldı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde belediye tarafından organik ürünlerin satılacağı Köy Pazarı açıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva