'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
8 Mart 2023 Çarşamba - 12:34

ATSO'da geleceğin gerçekliği 'Metaverse' konuşuldu

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Bütün kurumlar, işletmeler artık dirençli hale gelmek için sadece binaları değil, aynı zamanda bilişim altyapısını da güçlendirmek mecburiyetindedir" dedi.

ATSO da geleceğin gerçekliği  Metaverse  konuşuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Bilişim Buluşmaları, Devim Danyal Blockchain- Metaverse Teknoloji Eğitim Akademi CEO'su Devrim Danyal ve Piksel Akademi CEO'su Emrah Kozan'ın sunumuyla, ATSO 22. Grup Bilişim Meslek Komitesi Meclis Üyesi Behçet Ülker moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Geleceğin tasarımı metadesing ve geleceğin ekonomisinin konuşulduğu etkinlikte, inovasyon, startup ekonomisi ve geleceğin unicornlarını destekleyecek ekosistemi kurmak ve güçlendirmek üzerine konuşmalar yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Ali Bahar, “Bu çağda en önemli araçlardan birisi internettir, bilişimdir, yazılımdır, otomasyondur, yapay zekadır ve hatta metaversetir. Bütün kurumlar, işletmeler artık dirençli hale gelmek için sadece binaları değil, aynı zamanda bilişim altyapısını da güçlendirmek mecburiyetindedir" dedi.

"YAPAY ZEKA EN ÖNEMLİ ARAÇ"

Metaverse teknolojisinin günümüzde şehir planlamalarında kullanıldığına dikkati çeken Başkan Bahar, “Deprem simülasyonlarını şehir, ilçe ve bölge bazında metaverse ile yapabilseydik, müdahale ve yardımları yine çok daha iyi bir şekilde koordine edebilirdik. Çünkü ortaya çıkan tablo telefonla, mesajlaşmayla anlatılır gibi bir tablo değildir, ancak çok yakın bölgesel uydu görüntüleri kullanarak ve metaverse simülasyonlarıyla durumu anlamak ve yönetmenin mümkün olabileceği gibi bir durum söz konusudur" diye konuştu. Deprem felaketinin olduğu illerde ekonomik olarak tahribata da dikkati çeken Başkan Bahar, “Böyle bir dönemde metaverse dayalı geleceğin ekonomisini konuşmak, e-ticaretin, dijitalleşmenin önemini bize bir keza daha hatırlatıyor. Neredeyse bin kilometrekarelik bir alanda 11 il, 100 civarında ilçe, binlerce mahalle ve köyde yıkım yaratan bir depremde saniyeler, dakikalar içerisinde karar almanız gerektiğinde en önemli araç otomasyon sistemleridir" dedi.

"DERS ÇIKARMALIYIZ"

Pandemi, deprem gibi felaketlerden ders çıkartılması gerektiğini kaydeden ATSO Başkanı Bahar, “Sağlık sistemimiz, belediyelerimiz, AFAD gibi kurumlarımızın bu teknolojileri daha fazla kullanacağına inanıyorum. Bu afetin ekonomi ve işletmelerle ilgili boyutunda da yine karşımıza dijitalleşme ve bilişim çıkmaktadır. Depremle birlikte yüzbinlerce işyeri, binlerce kurum binası ve tesis yıkıldı. Eğer bulut bilişim depolaması yapılmadıysa veri merkezlerinde yedekleme yapılmadıysa bilgisayarlarla birlikte arşivler, kayıtlar, hafıza da gitmiş oluyor" diye konuştu.

"EKONOMİK YARIŞ TEKNOLOJİ ALANINDA"

Depremin maliyetini omuzlamak, deprem bölgesini ayağa kaldırmak için güçlü bir kalkınma hikayesine ihtiyacımız olduğunu dile getiren Başkan Bahar, “Günümüzde ülkelerin ve şehirlerin ekonomik potansiyelleri unicorn sayısıyla ölçülmeye başlanmıştır, çağ artık teknoloji şirketleri çağıdır" dedi. Metaverse ekonomisi için 2030 perspektifinde 8-13 trilyon dolar düzeyinde ekonomik büyüklük tahminleri olduğunu kaydeden Başkan Bahar, “Dijital ekonominin büyük bir kısmının metaverse kayması, dünya genelinde 700 milyonlarla ifade edilen istihdam sayılarına ulaşması ihtimal dahilinde görünüyor. Bu çerçevede Türkiye ve Antalya için bilişim alanında bu teknolojiler alanında ilerlemekten başka yolumuz yoktur. Antalya OSB'de Teknopark ile bu alanda bir büyük adım attık. Küresel melek yatırımcılar ağını Antalya'ya getirdik. Odamızın inovasyon biriminin kapasitesini ve potansiyelini de büyüterek, bunları entegre ederek, startupları, geleceğin unicornlarını destekleyecek bir ekosistemi kurmayı veya güçlendirmeyi başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Programın sonunda, katılımcılara günün anısına ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz tarafından plaket takdim edildi.

TSO BILISIM BULUSMALARI, DEVIM DANYAL BLOCKCHAIN- METAVERSE TEKNOLOJI EGITIM AKADEMI CEO'SU DEVRIM DANYAL VE PIKSEL AKADEMI CEO'SU EMRAH KOZAN'IN SUNUMUYLA, ATSO 22. GRUP BILISIM MESLEK KOMITESI MECLIS UYESI BEHCET ULKER MODERATORLUGUNDE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TSO BILISIM BULUSMALARI, DEVIM DANYAL BLOCKCHAIN- METAVERSE TEKNOLOJI EGITIM AKADEMI CEO'SU DEVRIM DANYAL VE PIKSEL AKADEMI CEO'SU EMRAH KOZAN'IN SUNUMUYLA, ATSO 22. GRUP BILISIM MESLEK KOMITESI MECLIS UYESI BEHCET ULKER MODERATORLUGUNDE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI ALI BAHAR, BUTUN KURUMLAR, ISLETMELER ARTIK DIRENCLI HALE GELMEK ICIN SADECE BINALARI DEGIL, AYNI ZAMANDA BILISIM ALTYAPISINI DA GUCLENDIRMEK MECBURIYETINDEDIR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA) 

 
Dere yatakları genişletiliyor
 
ÖSYM, 2023 sınav takvimini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dere yatakları genişletiliyor
Konyaaltı Belediyesi, kırsal bölgelerde yer alan ve yoğun yağışlarda taşma ...
MATSO'da yeterlilik belgesi töreni
MATSO, TOBB MEYBEM AŞ iş birliğinde düzenlenen 'Sorumlu Emlak Danışmanı ...
Finike Sağlıklı Hayat Merkezi'ne yeni cihaz
FİNİKE İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi'ne Sağlık Bakanlığı ...
 
Vali Yazıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
VALİ Ersin Yazıcı, Antalya Valiliği'nde görevli kadın personelin 8 Mart ...
Antalya'da EYT'liler maaş döküm belgelerini aldı
ANTALYA'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte, ...
Avokado hırsızı tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir bahçeden 900 adet avokado çaldığı iddiasıyla ...
 
Korkuteli'de futsal maçları başladı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 22 okul takımının katılımıyla düzenlenen ...
Otomobille çarpışan motosikletteki genç, yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosiklette sürücü ...
Jandarmadan kaçak tütün baskını
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde bir eve baskın düzenleyen jandarma ekipleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva