Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
23 Ekim 2018 Salı - 14:11

ATSO'da makam odası tadilatı tartışması

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ekim ayı meclis toplantısı, ATSO yönetim kurulu kararıyla yönetim kurulu başkanının makam odasının 218 bin TL'lik tadilat masrafı tartışmalara sahne oldu. Makam odası tadilatını eleştiren üyelere, 'Azınlık' söylemi tansiyonu yükseltti.

ATSO da makam odası tadilatı tartışması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO meclis toplantısının ekim ayı oturumu, bir üyenin şerh koyduğu yönetim kurulu kararıyla ATSO Başkanı Davut Çetin'in makam odasının 218 bin liralık tadilatı nedeniyle sert tartışmalara sahne oldu. Eylül ayı hesap mizanının okunmasının ardından ilk sözü alan meclis üyesi Ahmet Kasapoğlu, ekonomik krizin olduğu, konkordatoların art arda geldiği, işyerlerinin kapatmak zorunda kaldığı, faizin yüzde 40'lara ulaştığı, esnafın zor durumda olduğu ortamda, başkan odasının mobilyası, kliması için 300 bin TL'ye yakın harcama yapılmasının kendisini vicdanen rahatsız ettiğini söyledi.

BÜTÇEYİ ONAYLAMAYALIM, PARAYI KENDİMİZ TOPLAYALIM

Bu harcamanın zamanlamasını kendi meslek grubunun da hoşgörüyle karşılamadığını dile getiren Kasapoğlu, "Ben de bu konuyu onlara izah etmekte büyük zorluk çekmekteyim. Herkesin, devletin tasarruf etmeye çalıştığı bu dönemde böylesi köklü odamızın israfla anılmasına gönlüm razı değildir. Gelin bu bütçeyi bugün onaylamayalım, bu parayı kendi aramızda toplayalım ve bu imajı ortadan kaldıralım" dedi.

'AZINLIK' BENZETMESİ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Kasapoğlu'nun bu eleştirileri üzerine makam odası tadilatını savunan ve karşı çıkan üyeler tek tek söz aldı. ATSO Başkanı Davut Çetin ve oda tadilatını savunan meclis üyeleri, olayın basına servis edilmesine tepki gösterdi. Bu sırada meclis üyelerinden Yaşar Topatan'ın, makam odası tadilatını savunan görüşlerini anlatırken, karşı çıkan üyelerle ilgili 'azınlık' benzetmesi yapması büyük tepkilere yol açtı. Tansiyonun yükseldiği, sert tartışmaların yaşandığı ve bazı üyelerin 'Terbiyesiz, özür dilesin' gibi söylemlerle tepki gösterdiği Topatan, 'muhalefet' demek istediğini belirterek, meclis üyelerinden özür diledi. Bir saati aşkın süren tartışmalar sonunda ATSO Başkanı Davut Çetin ve karara şerh koyan yönetim kurulu üyesi Murat Totoş da açıklamalarda bulundu.

'ATSO'NUN KURUMSAL YAPISINA YAKIŞMAYAN BİR ODAYDI'

Eleştirilere yanıt veren ATSO Başkanı Davut Çetin, “Ahmet beyin içine sinmemiş ama bu oda 136 yıllık kurumsal bir odadır. 20 senedir buradayım, burada neyin harcanıp neyin harcanmayacağını, kusura bakmayın herkesten daha iyi bilirim. Bu bina, kültür merkezi, Kaleiçi yapılırken bütün komisyonların başındaydım. 4 senedir bu odada ben oturuyordum, öyle bir şey olsa 4 sene önce değiştirirdim zaten. Burası Antalya'nın dünyaya açılan penceresi. Bu ayki mizanda yok, şu anda ödenmiş avans vardır 50 bin lira, fatura gerçekleşince 218 bin 120 lira. O odanın ne halde olduğunu daha önceki arkadaşlar gayet iyi bilir. Artık ATSO'nun kurumsal yapısına yakışmayan bir odaydı. Bu seneki bütçe gerçekleşmelerine baktığımızda da biz mümkün olduğu kadar iktisatlı davranmaya çalışıyoruz. Bunu da 45 bin üyenin sorumluluğuyla yapıyoruz, kusura bakmayın" dedi.

'GİDERKEN GÖTÜRECEK DEĞİLİM'

Sorumluluklarını çok iyi bildiğini dile getiren Davut Çetin, şöyle dedi:

"Bu binayı, bu odayı ben kendime yapmadım, ATSO'nundur, giderken de burada kalacaktır. 10 yıldır da o oda kullanılmıştır. Türkiye'ye en çok heyetin geldiği ticaret ve sanayi odası sizin kurumunuzdur. Burada bir şey yapılıyorsa gerçekten ihtiyaç olduğu için yapılıyordur. Şaşalı falan bir oda yapılmıyor, sadece bozulmuş mobilyalar gibi şeyler değişiyor ve hepsi de 218 bin liradır. Benim kendi işyerimde öyledir, evimde öyledir hiç kusura bakmayın. Burası Türkiye'de en çok ziyaret edilen, dış heyetlerin, yurtdışından 20 küsur kardeş odamız var, bu ihtiyaç olmasa ben zaten yapmazdım. Bunu da giderken götürecek değilim, ATSO'ya 15-20 sene daha hizmet verecek."

'UYARIDA BULUNDUM'

Oda tadilatıyla ilgili şerhi koyan kişinin kendisi olduğunu belirten Murat Totoş ise kimsenin adamı olmadığını ve seçimde OSB Başkanı Ali Bahar'la birlikte hareket etmesinin de suç olmadığını söyledi. Herkesin birinin adamı algısı oluşturulduğunu belirten Totoş, “Bu meclis çoğunlukla beni yönetim kuruluna seçti. Görevlerimden bir tanesi de bu meclisin hak ve hukuklarını korumak adına idi. Malum konu geldiğinde ben oda yapımına karşı değilim, sayın başkan ve yönetim kurulu üyelerine hepsine uyarıda bulundum. Sadece zamanlamanın yanlış olduğunu, devletin, hükümetin kemer sıkma politikası varken, biz bunu şimdi yapmayalım, nefes kredisi ihtiyacı olan üyelerimize daha fazla kaynak sağlayalım, bir 6 ay sonra veya önümüzdeki bir dönemde yapmamızın daha doğru olacağını ilettim. Benim yapmam gereken buydu, ama başkanım böyle bir karar aldı ve ben de bu kararın altına şerh koymak durumundaydım. Burada hiç kimse art niyetli değil. Benim amacım yönetim kurulu ve ATSO'yu korumaktır. Ama bugün çok farklı açıklamalar, 'yok sen servis ettin, yok şunu yaptın, yok bunu yaptın', Allah'ın bildiğini kuldan esirgeyecek halimiz yok. Kimseyi suçlayıcı da değiliz, sadece bir tavsiyede bulunduk. Tavsiyemiz dikkate alınmadı, şerhimi koydum. Bu bana verdiğiniz görevdir, bunu uyguladım" diye konuştu.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) EKIM AYI MECLIS TOPLANTISI, ATSO YONETIM KURULU KARARIYLA YONETIM KURULU BASKANININ MAKAM ODASININ 218 BIN TL'LIK TADILAT MASRAFI TARTISMALARA SAHNE OLDU. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Karpuzcunun 'Yenge doğru söylüyor' sözü cinayetle sonuçlandı
 
Bu deliklerin içinde koskoca bir şehir yaşıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet İPEKOĞLU 24 Ekim 2018 Çarşamba 15:04

Mehmet İPEKOĞLU 45 000 üye si olan ve ekonomik krizde insanların hayatına son verdiği bir zamanda başkan acaba üyelere sorma gereği duydumu.İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ DİYEN bir devlet adamının olduğu ülkede böyle başkanlar da eksik olmaz.Nasıl olsa üyeleri inek gibi sağıp duruyorlar.aslında mesleki tecrübelerini arttırmak için Kübaya falan bir seyahat yapsalar iyi olur,nasılsa oda seyahat giderlerini karşılar. JAPONYA İMPARATORUNDAN İNSANLIK DE SORUMLULUK DESİ ALMANIZ LAZIM BAŞKAN...

Yorumu oyla      3      3  
Hakan 24 Ekim 2018 Çarşamba 06:20

218 bin yirmi lira.Evet Antalya''da bu parayla katta 3+1 daire satın alabilirsiniz.Ama arkadaş bir odanın tefrişatı için kullanmış bu parayı gönlünden öyle gelmiş. Başka ne yapabilirsiniz bu parayla, Bir yılda yaklaşık 200 yetim çocuğu doyurabilirsiniz, ya da 200 üniversite öğrencinin yıllık kırtasiye ihtiyacını giderebilirsiniz ya da 30 fakir ailenin yıllık kirasını ödeyebilirsiniz ya da asgari ücretle 8 kişiye istihdam sağlayabilirsiniz ya da, ya da, ya da dedim ya adamın gönlünden geçmemiş bunlara vicdanı elvermemiş.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karpuzcunun 'Yenge doğru söylüyor' sözü cinayetle sonuçlandı
ANTALYA'da, birlikte yaşadığı Cengiz Aydın'ı kıskançlık yüzünden çıkan ...
Jandarma Genel Komutanı Çetin: Önceliğimiz yerli silah
JANDARMA Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, dışa bağımlı olmamak için ...
YÖREX yarın kapılarını açıyor
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 9'uncusu ...
 
Antalya Gençlik Mahallesi'nde asfalt çalışması
MURATPAŞA Belediyesi, Gençlik Mahallesi'nde asfalt çalışmalarına başladı.
Antalya ve Çin'in Anhui Eyaleti dostluk protokolü imzladı
ANTALYA Valiliği ile Çin Halk Cumhuriyeti Anhui Eyalet Valiliği arasında ...
İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu sona erdi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Dünya Vatandaşları Örgütü ...
 
Antalya trafiği havadan denetlendi
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın 'Trafik Kazalarını Önleme Planı' çerçevesinde hazırlanan ...
ASAT Manavgat'ta kışa hazırlık yapıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat genelinde ...
Antalya'da engelsiz ulaşım aracı gelin arabası oldu
İSTANBUL'da evlenerek Antalya'ya balayı için gelen ortopedik engelli Kadir ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva