Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
2 Nisan 2018 Pazartesi - 10:45

ATSO'da renkler karıştı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 7 Nisan'da yapılacak seçiminde yarışacak 3 isim, seçime girecekleri listelerin renklerini 'kırmızı', 'turkuaz' ve 'beyaz' olarak açıkladı. Seçime tarafsız girecekler de 'beyaz' olarak belirledikleri listeler için farklı renk arayışına girdi.

ATSO da renkler karıştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO'nun 7 Nisan Cumartesi günü ATSO Hizmet Binası'nda gerçekleşecek seçimi, çok renkli geçecek. Şu ana kadar ATSO yönetim kurulu başkanlığı için 3 isim adaylığını açıkladı. 43 bin 621 üye sayısına sahip ATSO'nun seçiminde, borçları nedeniyle üyelikleri askıda bulunan 12 bin üye dışındaki yaklaşık 30 bin üye oy kullanabilecek. Üç aşamalı yapılacak seçimin ilk aşaması üyelerin 49 meslek komitesinden 269 üye ve bunlar içinden de 110 meclis üye seçimiyle başlayacak.

ÜÇ ADAY ÜÇ RENK

Meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimleri için başkanlığa adaylığı açıklayan isimlerden ATSO Başkanı Davut Çetin 'kırmızı', Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar 'turkuaz', ATSO'nun eski yönetim kurulu üyesi Güray Parlak ise 'beyaz' liste ile seçime gireceklerini açıkladı. Bazı meslek komitelerinde ise tarafsız seçime girecek gruplar da bulunuyor.

BEYAZ RENK KARMAŞASI

Renklerini 'beyaz' olarak açıklayan tarafsız gruplar, başkan adaylarından Güray Parlak'ın aynı rengi kullanacak olması nedeniyle, listelerin karışmaması için farklı renk arayışına girdi. 6'ncı grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi, Hanefi Altun öncülüğünde hal esnafı olarak tarafsız listeyle seçime girecek. Altun, beyaz rengin Güray Parlak tarafından kullanılacak olması nedeniyle başka bir renk belirleyeceklerini söyledi.

KİMLER TARAFSIZ OLACAK

7'nci Grup Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi'nden Murat Ülger ve Murat Totoş'un öncülük ettikleri liste de seçime tarafsız girecek. Ülger, beyaz dışında tarafsızlığı simgeleyen bir renk kullanacaklarını açıkladı.

23'üncü Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi Salih Peker öncülüğünde seçime tarafsız listeyle girecek. Üç adayın da arkadaşları olduğunu belirten Peker, başkan adaylarının kullandığı üç renk dışında bir renk belirleyeceklerini söyledi.

36'ncı Grup Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesi AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hacısüleyman öncülüğünde seçime tarafsız listeyle gireceklerini açıkladı. Liste rengi ise tarafsızlığı simgeleyen beyaz veya karışmaması için başka bir renk olarak kullanılabilir.

39'uncu Grup Bankalar, Finansal Hizmetler ve Döviz Büroları Meslek Komitesi de seçime tarafsız listeyle katılacak. Renk konusunda ise tarafsızlığın sembolü olarak beyaz veya farklı bir renk kullanılabilir.

40'ıncı Grup Sigortacılık Meslek Komitesi'nde de Tahir İbili öcülüğünde bir grup, mevcut adaylar dışında seçime tarafsız girecek. Bu grubun da rengi tarafsızlığın sembolü olarak beyaz olarak açıklanmıştı, ancak karışmaması için farklı bir renk tercih edilebilir.

ATSO seçiminde 20'nci Grup İzolasyon, Seramik ve Sıhhi Tesisat Malzemeleri Meslek Komitesi, 27'nci Grup Oyuncak, Züccaciye ve Hediyelik Eşya Meslek Komitesi ile 45'inci Grup Seyahat Acentesi, Tur Operatörü ve Diğer Rezervasyon Hizmetleri Meslek Komitesi olmak üzere bu üç komite de tarafsız anlamını taşıyan beyaz listeler veya üç adayın dışındaki renkteki listelerle seçime girebilecek.

İNŞAATÇILARDA TURUNCU RENK

30'uncu Grup İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi'nde Deniz Karataş öncülüğündeki grup üç başkan adayının dışında 'turuncu' listeyle seçime girecek. Deniz Karataş, turuncu rengin Antalya'nın simgesi portakalı ve güneşini temsil ettiğini kaydetti.

AYNI ADAYI DESTEKLEYEN İKİ LİSTE RAKİP

En ilginç gruplardan biri de 26'ncı Grup Kuyumculuk, Mücevher ve Saat Meslek Komitesi'nde iki liste yarışacak. Adnan Kaya ve Ferda Erdem öncülüğündeki iki listenin de Davut Çetin'i desteklediğini belirten Erdem'im listesinden Yusuf Kocakahya, iki listenin de kırmızıyı desteklemesi nedeniyle, bu listelerden birinin kırmızı, diğerinin farklı bir renk veya ikisinin de farklı bir renk olabileceğini dile getirdi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 
Antalya'daki Demreliler buluştu
 
'Annem bana böbreğini, ben de ona torun verdim'
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finike portakalına duble yol tehdidi
FİNİKE Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ...
OSB en iyi projeleri ödüllendirdi
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon ...
2017'nin büyüme rakamları geldi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının son çeyreğine (Ekim-Aralık) ...
 
Denizbank satılıyor mu?
Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın, iştiraki olan Denizbank’ı yılın ...
Antalya’da o yer için 300 milyon Euro kredi alıyor
TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener, "Antalya Havalimanı'nın satın alınması ...
Hakkı Bahar, BAİB başkan adayı
BATI Akdeniz İhracatçıları Birliği (BAİB) Başkan vekili Hakkı Bahar, birlik ...
 
Benzin o ilçede 6 TL olacak
PETROL Ürünleri İşverenler Sendikası’nın (PÜİS) yaptığı açıklamaya göre ...
Deponuzu doldurun benzine zam geliyor
Benzine, bu gece yarısından itibaren 15 kuruş zam bekleniyor.
Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ali Bahar'ı ziyaret etti
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Sanayi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva