Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
20 Eylül 2021 Pazartesi - 12:02

ATSO'dan 'Dünya Temizlik Günü' farkındalığı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 18 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Düzlerçamı Orman Alanı'nda düzenlediği etkinlik katılımcıların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

ATSO dan  Dünya Temizlik Günü  farkındalığı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, çok sayıda meslek odası, STK, SİAD başkanı ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte orman bölgesinde geniş bir alan içerisindeki çöpler toplantı.

TÜPLÜ TV'DEN TRAKTÖR LASTİĞİNE HER TÜRLÜ ATIK ÇIKTI

Düzlerçamı Ormanlık Alanı içerisinde yer alan geniş bir bölgede orman işçileri ve katılımcıların birlikte yaptığı temizlik ilk olarak yol kenarındaki çöplerin toplanması ile başladı. Ardından orman alanının içine girerek temizliğe devam eden katılımcılar, burada tüplü televizyondan, traktör lastiğine, içki şişelerinden, plastik atıklara kadar her tür çöpü topladı. ATSO Başkanı Davut Çetin, "Bugün burada bir farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Doğa ve çevre konusu artık tüm dünyanın gündeminde. İklim değişikliklerinin, doğal afetlerin ve insan kaynaklı felaketlerin her gün yaşandığı ve doğaya verdiği zararı en aza indirmek için artık çevremize çok daha fazla özen göstermeliyiz" dedi.

'YANGINLARI TEKRAR YAŞAMAYALIM'

Ormanda yapılan temizlikte her çeşit atığın çıktığını ifade eden Başkan Çetin, şunları söyledi:

"Düzlerçamı Ormanlık Alanı'nda gerçekten bugün bizleri çok üzen manzaralarla karşılaştık. Yol kenarlarına atılmış cam şişeler ve cam kırıkları, orman alanının içerisinde bırakılmış içki şişeleri, plastik atıklar. Bunların yanında şaşırdığımız televizyon ve traktör lastik atığı ile karşılaştık. Bunlar doğada binlerce yılda kaybolmayan atıklar. Bu atıkların camlarından güneş ışıklarının etkisiyle yangınlar çıkıp ormanlarımızı yok ediyor. En son Manavgat'tan başlayan yangınlardan sonra artık aynı felaketleri yaşamamalıyız. Bu felaketler bizlere ders olmalı. Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu etkinlik bugünle kalmasın. Bugünden başlayan bu farkındalığı her gün devam ettirelim."

Konuşmasının sonunda etkinliğe gelen herkese teşekkür eden ATSO Başkanı Çetin, "Bugün burada genç öğrenci arkadaşlarımız da var torunlarıyla birlikte katılan vatandaşlarımız da var. SİAD Başkanlarımız, Meslek Odası Başkanlarımız, STK Başkanlarımız yanımızda. Orman Bölge Müdürümüz Vedat Dikici ve orman çalışanlarımız bizlere büyük destek oluyor. Ben hepsine teşekkür etmek istiyorum. Bu etkinlikte anladık ki bu duyarlılığı sağlayacağız. Ben tüm katılımcılara ama özellikle de Orman Bölge Müdürümüz ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

'ORMANLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN EVİDİR'

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, ormanların doğanın nefes aldığı akciğerler olduğunu vurgulayıp, "Bizler hem karayollarının kenarında hem de piknik alanlarında bir türlü temizliği sağlayamıyoruz. Ormanlık alanlara gelen her vatandaşımız buraya kendisinden sonra gelecek insanları da düşünerek hareket etmeli" dedi. Bölge Müdürü Dikici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün elimizden geldiğince gördüğümüz tüm çöpleri toplamaya çalışacağız. Ormanlarımız Türkiye Cumhuriyeti'nin evidir. Evlerimize nasıl bakıyorsak, nasıl temiz tutuyorsak ormanlarımıza da aynı şekilde özen göstermeliyiz. Geçtiğimiz günlerde büyük bir orman yangını yaşadık. Ormanların faydasını ve önemini bir kez daha anlamış olduk. Bir kez daha aynı felaketleri yaşamamak için lütfen duyarlı ve dikkatli olalım. Unutmayalım ki ormanlar tüm vatandaşlarımızın ve Cumhuriyetimizin ormanları. Bizim için su ve hava ne kadar önemliyse ormanlarımız da ülkemiz için o kadar önemli. Lütfen ormanlarımızı hep beraber koruyalım."

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 18 EYLUL DUNYA TEMIZLIK GUNU KAPSAMINDA DUZLERCAMI ORMAN ALANI'NDA DUZENLEDIGI ETKINLIK KATILIMCILARIN YOGUN ILGISI ILE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 18 EYLUL DUNYA TEMIZLIK GUNU KAPSAMINDA DUZLERCAMI ORMAN ALANI'NDA DUZENLEDIGI ETKINLIK KATILIMCILARIN YOGUN ILGISI ILE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 18 EYLUL DUNYA TEMIZLIK GUNU KAPSAMINDA DUZLERCAMI ORMAN ALANI'NDA DUZENLEDIGI ETKINLIK KATILIMCILARIN YOGUN ILGISI ILE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Prof.Dr. Sarı: Kasım ayında müsilaj tekrarlayabilir
 
Mevsimine göre beslenmeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köprülü Kanyon’da yaz bitmiyor
DOĞAL ve tarihi güzellikleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ...
UCİM Çocuk İhmal ve İstismarı Önleme Ofisi açıldı
SAADET Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Antalya Çocuk ...
Vali Yazıcı ile eşi, gazilerle bir araya geldi
VALİ Ersin Yazıcı ile eşi Hanife Yazıcı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ...
 
Dansçının ölümünde müebbetle yargılanan öğretmene beraat
ANTALYA'da Belaruslu Anastasiya Yazerskaya'nın (23) ölümüyle ilgili davada ...
Okul yemekhanesinde 'menü' uyarısı
GIDA Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, okul kantinlerinde, ...
Zeytin ve zeytinyağında önümüz açık yeter ki destek olsun
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), zeytin hasadı öncesi Zeytin ve Zeytinyağı ...
 
Tarihi ve kültürü canlandırdılar
BİR AB projesi olan Avrasya Yolu'nda Performatif Rota projesi kapsamında, ...
Demre'de plaj voleybolu turnuvası
DEMRE Belediyesi'nce bu yıl birincisi düzenlenen Demre Belediyesi Taş ...
Alanya'da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva