Çocukluk travmaları heykel oldu
Çocukluk travmaları heykel oldu
Antalya limanının onur konuğu: TCG Nusret
Antalya limanının onur konuğu: TCG Nusret
22 yaşındaki berke kaza kurbanı
22 yaşındaki berke kaza kurbanı
Alex de Souza Antalyaspor ile sözleşme imzalamak için geldi
Alex de Souza Antalyaspor ile sözleşme imzalamak için geldi
5 Mayıs 2011 Perşembe - 17:45

ATSO'dan Gül'ü ziyaret

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, yeni sezon öncesi Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden Kemer İlçesi’ni ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

ATSO dan Gül ü ziyaret
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer’de Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Kemer Kaymakam Vekili Bayram Yılmaz’ı makamlarında ziyaret eden ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, daha sonra ilçedeki ATSO üyeleriyle bir toplantı yaptı. ATSO Heyeti toplantı sonrasında esnafı ziyaret ederek, yeni sezon için başarı temennisinde bulundu.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet sezon öncesi Kemer’de çeşitli temaslarda bulundular. Heyet ilk olarak Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret etti. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ziyarette Kemer’in konaklama tesisleri, Mavi Bayraklı sahilleri, doğal zenginlikleri, dalış merkezleri ile sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.
Tanıtım Şirketi ve Ralli
Antalya Tanıtım A.Ş. ve markalaşma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Budak, “Tüm Antalya’yı, Gazipaşa’dan Kalkan’a kadar tek bir destinasyon olarak tanıtmak için Tanıtım Şirketi kurma çalışmalarında son aşamaya gelindi. Antalya bölgesindeki her turizm beldesi, yurt dışı tanıtımlarını kendi başına yapıyor. Bu durum hem tanıtımın eksik kalmasına hem de büyük bir ısrafa neden oluyor. Antalya’yı bütün varlıklarıyla birlikte profesyonelce tanıtmak istiyoruz. Bu şirket Antalya’nın markalaşma çalışmalarında da öncülük edecek. Bugün hediyelik eşya mağazalarına baktığımız zaman Kemer’e özgü, Antalya’ya özgü bir hediyelik eşyamız yok. Ama kurulacak Tanıtım Şirketi bu çalışmaları da yürütecek. Kemer’i mutlaka bu oluşumun içinde görmek istiyoruz” dedi.
Dünya Ralli Şampiyonası’nın Kemer’e geri getirilmesi gerektiğini belirten Budak, “biz Antalya olarak Formula 1’e de taliptik ancak İstanbul’a verdiler. Gelecek yıldan itibaren de İstanbul’da da düzenlenmeyecek. Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Kemer’de düzenlenen Ralli Şampiyonası’nı da 1 yıllığına İstanbul’a aldılar. Önümüzdeki süreçte bu şampiyonanın tekrar ait olduğu yere Kemer’e dönmesini bekliyor ve konuyu çok yakından takip ediyoruz. Kemer’in ve Antalya’nın tanıtımı için çok önemli bu etkinliği yeniden bölgeye getirilmesi gerekiyor” dedi.
Kongre merkezi
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de, ATSO’nun ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Son 30 yılda Kemer’in küçük bir köyden, dünya çapında tanınan bir turizm merkezine dönüştüğünü anlatan Gül, 40 bin turistik yatak ve 20 bin nüfuslu ilçenin nüfusunun yaz aylarında 100 bine ulaştığını söyledi. Gül, “Hedefimiz Kemer’i dünya çapında bir çekim merkezi yapmak. Her zaman iş dünyası ile işbirliğine hazırız” dedi.
Kemer’de doğa ve yayla turizmini geliştirmek için 13 yürüyüş parkuru yaptıklarını anlatan Gül, kongre turizmini geliştirmek için önümüzdeki dönemde 10 bin kişi kapasiteli bir kongre merkezi projesi geliştirdiklerini söyledi. Kemer’e futbol ve golf turizmi için yeterli toprağın olmadığını ifade eden Gül, “Bölgemizi kongre turizmi konusunda çekim merkezi yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
ATSO Heyeti, Kemer Kaymakam Vekili olan aynı zamanda Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz’ı makamında ziyaret ettikten sonra ATSO üyeleriyle bir toplantı yaptı.
Shoppingler ilçe merkezine kadar girdi
Toplantıda ATSO üyeleri yeni sezon öncesi sıkıntılarını dile getirdi. Özellikle shopping center olarak tabir edilen turistik mağazaların sayısının hızla arttığını belirten ATSO üyeleri, ilçe merkezinde turistik ticaretin bitme noktasına geldiğini, bir çok esnafın siftah yapmadan dükkanını kapattığını anlattı.
Çarşı merkezinde küçük mağazaların her şeyi satar hale geldiğini vurgulayan esnaflar, “Herkes her işi yapıyor. Ayakkabıcı aynı zamanda parfüm satıyor. Saatçi, ayakkabı satıyor. Herkes faaliyet konusu ne ise o alanda ticaret yapmalı, bu konuda yerel yönetim de yaptırım uygulamalı” dediler.
Alışverişle ilgili sıkıntıların arttığını, turistlerin hanutçular ve yoğun trafik nedeniyle sokakta yürüyemez hale geldiklerini anlatan esnaflar, güvenlik tedbirlerinin yetersizliğinden yakındılar.
Sahillerin otellerin işgali altında olduğunu da belirten ATSO üyeleri, özellikle zengin turistlerin ilçeye çekilmesi için kruvaziyer gemilerin de gelebileceği yeni bir marinaya ihtiyaç bulunduğunu söylediler.
Toplantıda ATSO tarafından daha önce Kalekapısı’nda uygulanan Güvenli Alışeriş ve Tüketiciye Koruma Sistemi gibi güvenli alışverişi özendirecek kampanyaların düzenlenmesi de gündeme geldi.
Akşam ticaretini canlandıralım
Sıkıntıları ve önerileri ilgili yerlere ileteceklerini belirten ATSO Başkanı Budak, her işyerinin öncelikle kendi dükkanının önünü temizlemesi gerektiğini ifade etti. Etiket ve hanutçuluk konusunda esnafın ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Budak, “Bizim en önemli organlarımızdan biri Disiplin Kurulumuz. İşyeri kapatmaya uzanan yetkilerimiz var. Etiket ve hanutçuluk konusunda önce kendimize çeki düzen verelim. Bu konuda öncelikle esnafın ve yerel yönetimin kararlığı çok önemli. Biz karar mercii değiliz. Biz kurum olarak özel sektörle kamu arasında bir köprüyüz. Sorunlarınızın çözümü için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.
ATSO heyeti Kemer ziyaretini üyelerinin yoğun olarak bulunduğu çarşı esnafını dolaşarak tamamladı.
 
 

 
Kızıltepe karıştı
 
Gazeteci Ali Ergin kimden niçin özür diledi ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mevduat 5.4 milyar TL arttı
Yurtiçi yerleşiklerin bankalardaki TL ve yabancı para toplam mevduatı, ...
Yıllık enflasyon Mayıs ayında artacak
Merkez Bankası, Mayıs ayında işlenmemiş gıda fiyatlarından kaynaklanan ...
Enflasyon rakamları açıklandı
TÜFE, Nisan ayında yüzde 0.87, UFE yüzde 0.61 arttı. Yıllık bazda TÜFE ...
 
Çalışan başına üretim arttı
Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) verilerine göre, imalat sanayi genelinde ...
Dış ticaret açığı arttı
İhracat yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artışla ...
Para arzı yükseldi
En geniş tanımlı para arzı M3, 8-15 Nisan tarihleri arasında 3 milyar ...
 
Baykal horon tepti
'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen YÖREX, ...
Enflasyon tahmini yükseldi
Merkez Bankası 2011 yılı sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etti.
Kredi kartı harcaması arttı
Vatandaşın yılın ilk iki ayında benzin, giyim ve market için kredi kartından ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva