Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
15 Şubat 2019 Cuma - 10:16

ATSO'dan seçim bildirgesi

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle 'Antalya Yerel Yönetimlerinden Beklentiler' başlıklı seçim bildirgesi hazırladı.

ATSO dan seçim bildirgesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya 4.0 ana başlığında Kent 4.0, Tarım 4.0, Turizm 4.0, Ticaret 4.0 ve Sanayi 4.0 başlıklarında birçok öneri sıralandı. Ayrıca 2014, 2015 ve 2018 seçimlerinde hazırlanan ve geçerliliğini koruyan konular da hatırlatıldı.

ATSO'nun uzun yıllardır her seçim öncesinde hazırladığı bildirgelerle Türkiye ve Antalya ile düşüncelerini paylaştığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, iş dünyasının ortak aklı olma bilinciyle ve tarafsızlık ilkesiyle ortak bir vizyon oluşturmaya katkı yapmayı amaçladığını söyledi. Çetin, bu seçim öncesinde de kamuoyuyla paylaşmak üzere Antalya 4.0 çalışmaları neticesinde şekillenen tespit ve önerileri içeren seçim bildirgesi hazırlandığını açıkladı.

TÜRKİYE'Yİ 2023'E BU BELEDİYELER TAŞIYACAK

Davut Çetin, 2019-2024 dönemi belediyelerin, kentleri Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına taşıyacak belediyeler olacağına dikkat çekerek, Antalya'nın 2023 vizyonunun partiler üstü, ortak bir vizyon olması gerektiğini vurguladı. Bu dönemde dünyayı ve ülkemizi etkileyecek en önemli gelişmenin dijitalleşme olacağını belirten Çetin, “Dijital toplum ve ekonomide açık ve şeffaf olma, kurumların ve toplumun sürekli öğrenme kültürünü geliştirmesi ve vatandaşı aktif vatandaş yapan doğrudan katılımcı yönetim sistemleri hayati önem taşıyacak. Bu nedenle Antalya 4.0 vizyonu belediyelerimiz tarafından sahiplenilmeli, daha detaylı bir planlamayla yaşama geçirilmesi hedeflenmelidir" diye konuştu.

DÖRT BAŞLIKTAN OLUŞUYOR

Dört ana başlıktan oluşan seçim bildirgesinde Antalya 4.0 vizyonunda tespit ve öneriler, 2014 yerel ve 2015 bildirgelerinde dile getirilen ve halen geçerliliğini koruyan hususlar, 2018 genel seçimlerinde vurgu yapılan ve son dönemde Antalya kamuoyu tarafından da dile getirilen hususlar ele alındı. Antalya 4.0'ın Antalya'nın bütününü gelecek trendleri ekseninde, kentin tüm paydaşlarının katkı koyduğu, bütün sektörlere vizyon verecek bir araştırma projesi olduğu ve Kent 4.0, Tarım 4.0, Turizm 4.0, Ticaret 4.0 ve Sanayi 4.0 başlıklarında ele alındığı kaydedildi.

KENT 4.0

Kent 4.0, Akıllı Kent Antalya, Kültür Kenti Antalya ve Akıllı Çevre Yönetimi şeklinde üç başlıktan oluşuyor. Bu başlıklar altında yaygın ücretsiz internet, marka kent çalışmaları, akıllı kent yönetişim portalı, kentsel yaşam laboratuarları, sosyal geliştirme sermaye programları, dijital okuryazarlığı artırma çalışmaları, kurumlarda dijital dönüşüm eğitimlerinin olacağı Antalya Açık Veri Merkezi öneriliyor. Kültür Kenti Antalya için, anıtsal kent kavramı, etkinliklere derinlik ve kimlik kazanımı, Antalya markasının doğa ve tarih iki temel öğeye dayandırılması, çok dilli uygulamalar, Yörük odaklı yerel kültürün merkezi ilgide tutulması konuları var. Akıllı Çevre Yönetimi'nde de hava kalitesinin iyileştirilmesi, temiz toplu taşıma, elektrikli araç, bisiklet, araba imecesi, seralarda ve evlerde güneş enerji sistemleri, su altyapısının rehabilitasyonu, afet yönetimi, Antalyalılık bilinci ve katı atıkları kaynağında azaltacak sistemler, yeşil ve sürdürülebilir binalar ve enerji önerileri sunuluyor.

TARIM 4.0

Eski seralar, işlevsiz ve zayıf üretici örgütlenmesi plansız üretim, 50-55 olan üretici yaş ortalaması gibi sorunların dikkat çekildiği Tarım 4.0'a ait öneriler, seraların sökülüp yenilenmesi ve yatırım teşviği, seralara modern üretim altyapısı, küçük, orta ve büyük işletmelerin birlikte çalıştığı örgütlenme modelleri, tedarikçiler, üreticiler ve aracılar arasında akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı zincir, İyi Tarım Uygulamaları Sertifikalı üretimin yaygınlaştırılması, Akıllı Seracılık Pilot Uygulama Projesi, mobil tarımsal danışmanlık merkezi ve tarımsal açık veri merkezi önerileri getirildi.

TURİZM 4.0

SWOT analiziyle güçlü, zayıf, fırsat ve tehdit yönleri ayrıntılı ele alınan Turizm 4.0 başlığında, Destinasyon Yönetim Merkezi (DYM), Akıllı Turizm Koordinasyon Merkezi ve bio-çeşitliliğinin korunması ve eko uygulamaların yaygınlaştırılması, sürekli ve yıllık Antalya'ya gelen konukların kalplerine seslenen konseptler, 'All in Antalya', 'Wings of Antalya', 'Şanslı şehir Antalya', 'Güneşin şehri', 'Aşkımız Antalya' gibi birçok başlıkta imajı yansıtan ve destekleyen marka isimlendirmeler, akıllı turist kartları, Antalya resmi aplikasyonu, öne çıkan antik kentlere ilgi çekici tanıtım, Antalya destinasyonuna ait tablet uygulaması, yeni bir Antalya filmi gibi birçok öneri var.

TİCARET 4.0

Hızlı kentleşme ve büyümenin kentte ve sektörlerde kimlik kaybına neden olduğu, markalaşma kültürünün Antalya isminin gerisinde kaldığı dikkat çekilen bu alanda, üretim ve analize işletmelerin önem vermesi, şehrin ticari yoğunluk haritasına dayalı planlama, akıllı ticaret planlaması, şehir kartı, örnek dijital cadde, akıllı lojistik, marka kültürünün teşviki, sürdürülebilirlik ve etik ticaret, bilişim teknolojileri fuar ve festivalleri yapılması önerileri yer alıyor.

SANAYİ 4.0

Sanayi öncülerinin kentten ve gelişim dinamiklerinden kopuk, üniversitelerdeki bilgi birikiminden yeterince yararlanamama gibi sorunlara değinilen Sanayi 4.0 için üniversite-sanayi etkin çalışan işbirliği platformu, yeni nesil OSB-Ağ yapıları, yeni teknoloji alanlarına dönük inovasyon merkezleri oluşturulması, kent yönetimi inisiyatifiyle odaklanılacak girişim, yatırım, üretim alanlarının belirlenmesi, kilit teknolojilerin kullanılabilmesi için yerel ve ulusal teşvik mekanizmalarının planlanması gerektiği sıralandı.

2014-2015'TEKİ BİLDİRGELERDEN HATIRLATMALAR

2014'teki bildirgeden halen geçerliliğini koruyan hususlarda belediyelerin yasal çerçevenin ötesine geçerek şeffaf ve katılımcı bir yönetim mekanizması kurması, kentsel dönüşüm imar planı, Bahçelievler, Güllük Caddesi, Deniz Mahallesi gibi alanlarda kentsel dönüşümle modern bir kent yaratılması, Antalya Lisesi ve Öğretmenevi dışındaki binalar yıkılarak Haşim İşcan Caddesi'nin eski kimliğine kavuşması gerektiği hatırlatıldı. Antalya için bütüncül turizm planlaması, stratejik ticaret planı, ulaşım-trafik, Kaleiçi'nin tek elden yönetimi gibi turizm ve kültür-sanat odaklı kentsel gelişim, belediyelerin estetik kurumların aktif hale getirilmesi gibi kent estetiği, tarım arazilerinin korunması, kırsal peyzaj gibi birçok öneri yeniden gündeme getirildi. Bildirge, yine benzer birçok konuda hem 2015 hem 2018 seçimlerinde dile getirilen ve halen geçerliliğini koruyan sorunlar ve öneriler olmak üzere toplam 56 sayfadan oluştu.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO), 31 MART PAZAR GUNU YAPILACAK YEREL SECIMLER NEDENIYLE 'ANTALYA YEREL YONETIMLERINDEN BEKLENTILER' BASLIKLI SECIM BILDIRGESI HAZIRLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO), 31 MART PAZAR GUNU YAPILACAK YEREL SECIMLER NEDENIYLE 'ANTALYA YEREL YONETIMLERINDEN BEKLENTILER' BASLIKLI SECIM BILDIRGESI HAZIRLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Genç Taekwondoculardan 26 madalya
 
Kayıp başvurusunda bulundu, gerçek ortaya çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok Doğru Tespitler 16 Şubat 2019 Cumartesi 10:20

öncelikli olarak Aksu İlçesindeki Tarım işleri yapan çiftçilere özel olarak Proje uygulanmalıdır. Güneş enerji panelleri kurularak elektriğin depolanmasını ve kış döneminde kullanılması gerekiyor, havaya kirli karbondioksti salınımını da en alt düzeye indirilmiş olacaktır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da seçimi kim kazanır?..
Dursun Gündoğdu yazdı
Türel'den 359 proje vaadi
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yeni dönemde seçildiği ...
Millet İttifakı'ndan 'Birlik' pozu
CHP'nin Antalya'da aralarında gerginlik olduğu konuşulan Büyükşehir adayı ...
 
Başkan Gül'den 14 Şubat hediyesi
KEMER Belediye Başkanı Mustafa Gül, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ...
Antalya'da dün aldığı otomobil bugün bu halde
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, Ayşe A.'nın dün satın aldığı ikinci el ...
Buse'nin kaybolmasına neden olan hortumun görüntüsü ortaya çıktı
ANTALYA'nın Kemer ilçesini vuran ve üniversite öğrencisi Kader Buse Acar'ın ...
 
Başkan Uysal, 'Sevginin El İzi Pazarı'nda
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla, ...
Kaş'ın yüksek kesimlerinde kar etkili oldu
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası gece etkili olan kar yağışı ...
'Midas'ın Kulakları' Antalya Müzesi'nde
ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), 'Müzede Hayat Var' projesi kapsamında ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva