Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
14 Kasım 2023 Salı - 14:34

ATSO'dan sigorta sektöründe dağıtım kanallarına eşitlik çağrısı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Bankalar ve diğer kuruluşlar, bazı zorunluluklardan muaf tutulurken, acenteler üzerinde bu yükümlülükler devam etmektedir. Sektöre yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep ediyoruz" dedi.

ATSO dan sigorta sektöründe dağıtım kanallarına eşitlik çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Başkanı Ali Bahar, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi'ne katıldı. Sigorta sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren fuara Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Vekili Davut Menteş, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi Yönetim Kurulu Başkanı & Meclis Üyesi İbrahim Düzenli, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, ATSO Meclis Üyeleri Süleyman Özer, Ayhan Yıldırım ve ATSO 40. Grup Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Azmi Karakoyunlu katıldı. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Ali Bahar, acenteler olarak faaliyet gösteren kuruluşların bir dizi zorunlulukla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Levha kaydı yapma, ticaret odalarına aidat ödeme ve fiziki şartları karşılama gibi gereklilikler, acentelerin iş yapma süreçlerini şekillendiren unsurlar arasında yer alırken, aynı sektörde faaliyet gösteren bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kuruluşlarda bu tür zorunluluklara tabi değiller" diye konuştu. 

ACENTELERİN ZORUNLULUKLARI HERKES İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Türkiye'de sigorta sektörünün gelişen ve büyüyen bir alan olduğuna işaret eden Başkan Bahar, sektörde faaliyet gösteren acentelerin eşitliksiz ve adaletsiz uygulamalarla karşılaştığını kaydetti. Levha kaydı, ticaret odalarına aidat ödeme ve fiziki şartları karşılama gibi gerekliliklerin acentelerin iş yapma unsurları arasında zorunluluk olduğunu dile getiren Bahar, “Aynı sektörde faaliyet gösteren bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kuruluşlarda bu tür zorunluluklara tabi değiller. Bu durum, sektörel eşitsizliklere ve rekabetin adil bir zeminde oluşmamasına yol açmaktadır" ifadelerini kullandı. 

ADİL REKABET ORTAMI İSTİYORUZ

Bankalar ve diğer kuruluşların bazı zorunluluklardan muaf olmasına karşın acenteler üzerinde yükümlülüğün devam ettiğini dile getiren ATSO Başkanı Ali Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sektöre yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep ediyoruz. Bu bağlamda, acenteler için, eşitlik ve adalete vurgu yapmak istiyorum. Acentelerin levha kaydı yapma zorunluluğu bulunurken, bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kurumlar bu yükümlülükten muaftır. Acenteler ticaret odalarına ve TOBB'a yıllık aidat ödemek zorundadır ancak bankalar, vakıflar, kooperatifler bu ödemeyi yapmazlar. Acentelerde fiziki şart ve teknik personel zorunluluğu bulunurken, bankalar, vakıflar, kooperatifler bu şartlara tabi değildir. Acentelerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için belirli bir süre içinde kayıt ücretini ödemeleri gerekirken, diğer kurumlar bu durumdan muaf tutulmuştur. Acenteler meslekten men edilebilirler, aldıkları komisyonlar denetlenir, usulsüzlük durumunda ceza öderken, bankalar, vakıf ve kooperatifler edilmezler. Bu konuda yaşanan eşitsizliklerin giderilmesi, sektördeki tüm paydaşlar için daha adil bir rekabet ortamı yaratılmasına katkı sağlayacaktır. Türk sigorta sektörünün güçlenerek büyümesi adına, bu konuda bir çözüme ulaşılmasını umut ediyoruz."

SİGORTA SEKTÖRÜ KÂRA DEĞİL RİSKE ORTAK

Sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak olduğuna dikkati çeken Başkan Bahar, “Ekonomimizin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak, sigortacılık sektörümüz de, büyümektedir. Rekabetin her geçen gün arttığı ve ülke sınırlarını aştığı bir ortamda, ticari faaliyetleri sürdürmek, hem zorlaşmakta hem de daha riskli hale gelmektedir. Tüm bu riskleri tek başına yüklenmek, mümkün değildir. Sigortacılık sektörü de, işte tam burada devreye girmektedir. Girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan, bir ortak haline gelmektedir" diye konuştu. Başkan Bahar, sigorta sektörünün gelişemediği halde iş dünyasının daha az risk almak durumunda kalacağına işaret etti. Bahar, “İş dünyası daha az ticari faaliyette bulunacak, neticede de ekonomi yavaşlayacaktır. Bu nedenle, vatandaşlarımıza, iş insanlarımıza ve girişimcilerimize, alacakları riskleri minimize edecek olan sigortacılığı, en iyi şekilde tanıtmak ve korumak durumundayız. Ekonomiyi büyütmenin ve ticareti artırmanın yolu, güçlü bir sigorta sistemine sahip olmaktan geçmektedir" dedi.

SEKTÖRÜN VE ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

Sigortacılık sektörünün yaşanan felaketlerden ve enflasyonist ortamdan en çok etkilenen sektör olduğunu dile getiren Bahar, “Yüksek rekabet ortamı, maliyetlerin hızla artması ve ödenen primlerin enflasyon karşısında değer kaybetmesinin sektör için zorlayıcı unsurlar olması, hepimizin malumudur. Bizim de ATSO olarak her zaman sigortacılık sektörümüzün ve üyelerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Burada yaşanan sorunların da görmezden gelinmemesi gerektiğini ve sektörün bulunduğu durumdan çok daha değerli hale gelmesini ve bunu hak ettiğini düşünüyorum. Bugün acentelerin oranı, sektör büyümesine rağmen her sene düşüyor. Acentelerimiz haksız rekabetle uğraşıyor" diye konuştu.

Fuarda, '100. Yıl Atatürk Köşesi' açılışı gerçekleştirilerek, fuara katılım sağlayan stantlar ziyaret edildi.

ATSO BASKANI ALI BAHAR, BU YIL IKINCISI DUZENLENEN ULUSLARARASI SIGORTA FUARI VE KONGRESI'NE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ATSO BASKANI ALI BAHAR, BU YIL IKINCISI DUZENLENEN ULUSLARARASI SIGORTA FUARI VE KONGRESI'NE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ATSO BASKANI ALI BAHAR, BU YIL IKINCISI DUZENLENEN ULUSLARARASI SIGORTA FUARI VE KONGRESI'NE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA) 

 
AÜ Ziraat Fakültesi’nden Büşra Yapıcı’ya Onur Ödülü
 
Öğretmenler Günü İçin Gül Çeşitleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekelioğlu, son belgeseliyle Antalya'da çalıştayda
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla düzenleyeceği ...
Antalya Edebiyat Günleri başlıyor
Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Antalya ...
Antalya Bilim Merkezi’nden öğrencilere bilimsel tatil
Ara tatilde Antalya Bilim Merkezi’nin bilim kampına katılan öğrenciler, ...
 
Antalya'da 10 milyon dolarlık şantaj operasyonu
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde yabancı uyruklu Z.A.T.'den özel görüntülerini ...
Serik Belediyesi'nden turizm yoluna asfalt
SERİK Belediyesi ekipleri Belek- Boğazkent arasında ulaşımı sağlayan ve ...
Antalya'da plastik fabrikası alevlere teslim oldu
ANTALYA'da plastik kasa üretimi yapılan fabrikada çıkan yangında yüzlerce ...
 
Konyaaltı'nda nostaljik öyküler sahnelenecek
KONYAALTI Belediyesi Tiyatro Akademisi hocalarından Bülent Patoğlu'nun ...
Türkiye'de 2022 yılında, 109,2 milyon ton atık oluştu
TÜRKİYE'de 2022 yılında, imalat sanayi iş yerleri, maden işletmeleri, ...
Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde Antalya'dan 15 milyon turist rekoru
ANTALYA'da pandemide dibe vuran turizm sektörü, son 3 yılda hızla toparlandı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva