'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
26 Kasım 2019 Salı - 13:15

ATSO'dan uçak seferi çağrısı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Vekili Cihangir Deniz, son dönemde hem uçak seferlerinin azaldığını hem de bilet fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

ATSO dan uçak seferi çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO'nun kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Süleyman Özer başkanlığında, yönetim kurulu başkan vekili Cihangir Deniz, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. ATSO'nun bir aylık faaliyetlerinin anlatıldığı mecliste, kent ve ülke ekonomisine yönelik değerlendirmeler de yapıldı.

THY'YE DİREKT SEFER BAŞVURUSU

Türkiye'de iç turizmin gelişmesi için şehirler arasındaki direkt uçak seferlerinin yetersiz olduğunu belirten Cihangir Deniz, "Hızlı tren ağımız zaten yok. Son dönemde hem uçak seferleri azaldı hem de bilet fiyatları yükseldi. Antalya- Ankara uçak seferleri bile yetersiz. Ankara'ya günde 10-12 olan uçak sayısı 3-4'e düşürülmüştür. Antalya gibi bir şehir için bu kabul edilemez. Bu konuda Türk Hava Yolları (THY) yönetimine yazı yazacağız" dedi.

12 SAHADA 150 BİN GOLF TURİSTİ

Bu yıl düzenlenen Antalya Uluslararası Golf Turnuvası'na da değinen Deniz, dünya genelinde 1 milyar televizyon izlenmesine ulaşıldığının tahmin edildiğini söyledi. İspanya'nın 300 golf sahasıyla yılda 5.5 milyar dolar gelir sağladığını belirten Deniz, "Biz Belek'te 12 sahayla 150 bin golf turistine ev sahipliği yapabiliyoruz. Sayı az, ama golf turizmi Antalya'nın marka değerini yükseltiyor ve turizm gelirini artırıyor. Bu turnuvanın böyle bir dönemde Türkiye imajına, reklamına da çok önemli katkı yaptığı açıktır" dedi.

BÜTÜN ÜLKELERDE GELİR DAĞILIMI BOZULUYOR

Bütün ülkelerde gelir dağılımının bozulduğuna işaret eden Cihangir Deniz, dünyadaki huzursuzluğun en önemli nedeni olarak adalet duygusunun zayıflamasını gösterdi. Türkiye'de de son yıllarda gelir dağılımının bozulduğunu anlatan Deniz, "TÜİK verilerine göre son yıllarda gelir payı artan tek grup en üstteki yüzde 5'dir. Buna karşılık orta sınıfın gelir payı azalmaktadır, en düşük gelir grubunun payı ise sabit kalmaktadır. Dünyada işsiz insanlara bile asgari gelir ödemesi yapılması, mirasa sınır getirilmesi ciddi şekilde tartışılan konulardır. Ülke olarak biz de bu konuya dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

ÜLKE VE EKONOMİYE GÜVEN UYARISI

Herkesin ülkeye ve ekonomiye güven üzerine düşünmesi gerektiği uyarısında bulunan Deniz, ekonomiye ve ülkeye güvenin kurumlara güvenden başladığını söyledi. Yargı sistemine güvenin en önemli unsur olduğunu da vurgulayan Deniz, “Kanunların ve uygulamaların öngörülebilir olması, liyakat ve şeffaflık, siyasi gerilimin azalması güven tesisi için temel koşullardır. Bu koşullar sağlanmadığı için Türkiye potansiyelini gerçekleştirememektedir" diye konuştu.

YASA TEPKİSİ

Son günlerde eski milletvekilleri dahil olmak üzere, milletvekillerine ve bakanlara, ayrıca ailelerine ömür boyu ayrıcalık tanınmasına dönük kanun tekliflerinin gündeme geldiğini kaydeden Deniz, şunları söyledi:

"Eski milletvekilleri ve bakanlara ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti, çakarlı otomobil, kırmızı ışıkta geçme gibi hakların düşünülmesi bile abestir. Gidip çağdaş demokrasilerde Hollanda'da, Danimarka'da bir milletvekili, bir bakanın böyle hakları var mıdır diye bakılmalıdır. Bizler de burada temsil görevi yapıyoruz. İşimizi bırakıp burada mesai veriyoruz. Bir maaş almadığımız gibi herhangi bir imtiyaz da talep etmiyoruz. Milletin temsilcileri milletten üstün bir sınıf haline gelmemelidir."

'VERGİ REKORTMENLİĞİ GURUR DUYULMASI GEREKEN BİR STATÜ'

Konaklama, değerli konut, döviz işlemleri, dijital hizmetler gibi alanlardaki vergi değişikliklerini hatırlatan Cihangir Deniz, "Biz vergi reformu beklerken, devlet tasarruf yapsın derken, bu vergiler gelmiştir. Bu vesileyle şunu da ifade etmek istiyorum. 2018 yılının vergi rekortmenleri açıklandı, fakat gelir vergisinde ilk 100 rekortmenin 57'si isminin gizli kalmasını istemiştir. İlk iki isim de açıklanmadı. Kurumlar vergisinde de ilk 100'de açıklanmayan şirketler bulunuyor. Bu garip bir durumdur. Vergi rekortmenliği gurur duyulması, örnek alınması gereken bir statüdür. Türkiye'de utanır gibi isim gizlenmesi doğru değildir. Bunun nedenlerinin sorgulanması gerekir" dedi.

TÜKETİCİ KREDİSİYLE KISMEN CANLANMA

Piyasada tüketici kredilerindeki faiz düşüşü nedeniyle kısmen bir canlanma olduğunu dile getiren Deniz, "Kuyum sektöründe taksit sayısı 8 aya çıkarıldı. Tüketici güveni de biraz arttı ve geçen yılın düzeyine ancak ulaştı. Komitelerimizde elektrik zamlarından şikayetler halen devam etmektedir. Alacak tahsilatı son zamanlarda daha zor olmaya başladı. Piyasada parası olan nakitte kalmaya devam etmektedir. Bu da reel sektörde finansman sıkıntısı yaratmaktadır" diye konuştu.

REEL SEKTÖR KREDİLERİ

Reel sektör kredilerine dikkat çeken Deniz, "Son bir yılda kredisini net olarak artıran sektör tarım sektörüdür. Sektörlerin çoğunda krediler azalmıştır. Ayrıca reel sektörde takibe düşen krediler hızla artmıştır. Örneğin enerji sektöründe takipteki kredi artışı yüzde 148'dir. İnşaat ve bazı finans kuruluşlarında artışlar çok yüksektir. Burada en iyi sektörün turizm olduğunu görüyoruz. Son aylarda tüketici kredisindeki artış reel sektör kredi artışını geçmiştir. Örneğin 7'nci aydan 10'uncu ayın sonuna kadar baktığımızda reel sektör kredileri 16 milyar lira artarken, tüketici kredileri ihtiyaç kredisi ağırlıklı olarak 33 milyar lira artmıştır. Grafikte tüketici kredisindeki artışın çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu tablo özel sektörün bir kısmının işlerin durumu nedeniyle kredi almadığını, bir kısmının da alamadığını göstermektedir" dedi.

ATSO'NUN KASIM AYI MECLIS TOPLANTISI MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER BASKANLIGINDA, YONETIM KURULU BASKAN VEKILI CIHANGIR DENIZ, YONETIM KURULU VE MECLIS UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI. ATSO'NUN BIR AYLIK FAALIYETLERININ ANLATILDIGI MECLISTE, KENT VE ULKE EKONOMISINE YONELIK DEGERLENDIRMELER DE YAPILDI. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Diş apsesi sonrası fenalaşıp, öldü
 
Gündüz Öğretmenler Günü'nü kutladı, gece kalp krizinden öldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kALEİÇİ IŞIKLANDIRILSIN 26 Kasım 2019 Salı 14:12

SAYIN ÜYEM; KALEİÇİ SAAT KULESİ IŞIKLAR CADDESİ ACİL OLARAK IŞIKLANDIRILMALIDIR. BURALAR YILBAŞINA ÖZEL CADDE SOKAKLARA PANAYIRLAR KURULARAK ESNAFLAR KALKINDIRILMALIDIR.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diş apsesi sonrası fenalaşıp, öldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde son 15 günde birkaç dişini çektiren Durmuş ...
Antalya trafiği havadan denetlendi
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, kent genelinde helikopterle ...
Başkan Dere: Çekte hapis cezası kaldırılsın
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
 
Manavgat'ta Açık Kapı Bürosu vatandaşın hizmetinde
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Kaymakamlık tarafından, vatandaşların işlerinin ...
Şiddetli yağmur ve rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan, şiddetli rüzgarla ...
İnşaatta kadına tecavüz eden saldırgan aranıyor
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tuvalet ihtiyacını gidermek için ...
 
Dansta profesyonel olmak istiyor
ÇOCUK yaşta uzak doğu dövüş sporları yapmaya başlayan ardından dans ile ...
'Memleketim'in dünya prömiyeri 7 Aralık'ta
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Memleketim' müzikalini Antalyalı ...
Arkadaş katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis
ANTALYA'da, tartıştığı arkadaşı Atıf Ergen'i (25) bıçakladıktan sonra ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva