Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Yaş engeline takıldılar
Yaş engeline takıldılar
AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
24 Aralık 2014 Çarşamba - 14:34

ATSO, kazım özalp'ı aydınlatıyor

İŞADAMI Fettah Tamince'nin, yılbaşına ilişkin Antalya kent merkezinin aydınlatılmadığı, süslenmediği yönündeki eleştirileri üzerine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) da harekete geçti. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Kazım Özalp Caddesi'ni aydınlatacaklarını söyledi.

ATSO, kazım özalp ı aydınlatıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO'nun 2014 yılının son meclisi olan Aralık ayı meclis toplantısı, ATSO Meclis Salonu'nda 80'e yakın üyenin katılımıyla yapıldı. Meclis Başkanı İzzet Bayar'ın açılışını yaptığı mecliste değerlendirmelerde bulunan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, sadece sorunların konuşulmaması, çözüm önerilerinin de sunulması gerektiğini kaydetti.
 
Turizmde 2014 yılına ilişkin yüzde 8-14 aralığındaki büyümenin gerçekleşme yolunda ilerlerken Avrupa ve Rusya'da sorunlar ortaya çıktığını aktaran Çetin Osman Budak, Rusya'da rublede yaşanan kriz, Avrupa Birliği'ndeki ekonomik durgunluk, İspanya ve Yunanistan'a Avrupa'nın biraz fazla kaymasının, turizmin stabil kalmasına yol açtığını söyledi. Antalya ekonomisine ilişkin genel değerlendirmelerde bulunan Başkan Budak, teşviklerin yüzde 95'inin turizm sektöründe olduğunu kaydetti.
 
KREDİLER DÜŞERSE İŞLER DE DÜŞÜYOR
 
Geçen yıl yüzde 30 olan kredi hacminin bu yıl yüzde 9'a gerilediğini anlatan Budak, krediler artarsa işlerin canlandığını, düşerse düştüğünü söyledi. Vergi gelirlerinde artış gözüktüğünü, ancak bunun gerçekçi olmadığını dile getiren Budak, "Yoksa Antalya'dan kâr transferi edilen ciddi bir rakam var, vergileri başka yerde yatıyor. Merkezi Antalya dışında olan ama burada kazanan şirketler var. Antalya birçok göstergede 4'üncü, ama vergi gelirleri açısından 8'inciyiz. Bu yatırım anlamında da Antalya'ya eksiye işliyor" dedi.
 
RUSYA SORUNUNA MISIR ÖRNEĞİ
 
Toptancı halde yüzde 2.5 oranında değer anlamında düşüş yaşandığını ve buna dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Budak, turizm sektöründe yaşanan sorunlara ilişkin de şöyle konuştu:
 
"Elimizden gelen gayreti oda olarak yapıyoruz. Tanıtım A.Ş. ile tanıtım ağırlıklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mısır örneği, eğer bir siyasi veya başka bir kriz olursa hemen hükümet devreye girer. Rusya'daki krize ilişkin Sisi ve Putin biraraya geldi. Bu iş sadece özel sektörün gayretleriyle olmaz. Mutlaka merkezi yönetim, ekonomi yönetimi özellikle turizm ve tarımla ilgili bir takım ilişkilerde bulunmalıdır. Ofset anlaşmalar yapılabilir. Petrol, doğalgaz alıyorsak karşılığında sektörel yatırımlar alabiliriz."
 
KAZIM ÖZALP AYDINLATILIYOR
 
Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin, "Antalya karanlık şehir, hiç olmazsa yılbaşında süslensin" şeklindeki sözlerinin ulusal basında yer bulduğuna işaret eden Budak, şöyle konuştu:
 
"İyi ki de yer buldu. Biz yıllardır bunları söylüyoruz. Antalya'da kent merkezinde aydınlatma ve ticari sıkıntılar var. Biz bir ucundan tuttuk ve Kazım Özalp'ı aydınlatıyoruz. 3-4 gün içinde oradaki aydınlatma tamamlanacak. Gidip görülmesi lazım ve önümüzdeki yıllar için fikir oluşturulmalı. Aydınlatma yapıyoruz, orada çok güzel bir bina yapıyoruz. Yeterli mi değil. Bizim İstiklal ya da Bağdat caddeleri gibi bir caddemiz var mı? Dünyanın en kaliteli ya da ulusal markalarımızın satıldığı bir caddemiz yok. Eskiden vardı ama ne oldu? AVM'ler şehir merkezinde yapıldı ve bu tür caddeler yokoldu. Öbür türlü sadece aydınlatma, süslemeler sadece makyaj olur. Bir kere markaya önem verilmeli. O eski ruhun Antalya kent merkezine gelebilmesi için yeni şeyler yapılmalı. 3-5 liraya döner satılan ve taklit ürünlerin satıldığı yerde maalesef bu kadar olur. O yüzden Antalya kent merkezine yönelik önemli çalışmalar yürütülüyor. Yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Kıt kaynaklarımızla bu kadar yapabiliyoruz. Orada bir kültür merkezi yapıyoruz ve sihirli dokunuş olabilir. Bu bir vizyondur. Kaleiçi'ndeki ATSO Evi bir vizyondur. Orada yaptığımız iş aslında örnek olabilmektir. Antalya'nın ticari, sosyal anlamda kurtuluşu Kaleiçi'nden geçiyor. O yüzden cazibe merkezi olmalıdır burası."
 
DÖVİZLE İŞİ OLMAYAN BULAŞMASIN
 
Dövizle ilgili işi olmayanların döviz yatırımına yanaşmamasını öneren ATSO Başkanı Budak, "Özellikle 2015'in son senesinin tahmini 2.40'tı, 2.50'ye çıktı. Önümüzdeki yıl da bu dalgalanmalar sürecek. Fakat dalga boyunu kimse tahmin edemez. O yüzden dövizle işi olmayan arkadaşlarım dövize yaklaşmasın. Tasarruf için bile girmeyin. O dalgalanmada elinizde yüksek miktarda döviz kalır. O yüzden bildiğiniz işe girin" dedi.
 
2015 BÜTÇESİ 25.7 MİLYON TL
 
Aralık ayı meclisinde ATSO'nun 2015 yılı gelir ve gider bütçeleri de görüşülerek karara bağlandı. 25.7 milyon TL olarak belirlenen 2015 yılı bütçesini değerlendiren Başkan Budak, şöyle konuştu:
 
"Temel gider kalemleri dediğimiz personel ücretleri, elektrik, su gibi harcamalar yüzde 70'e denk geliyor. Kalan yüzde 25-30'u ancak projelere ayırabiliyoruz. Bununla proje yapılabilir mi yapıyoruz işte. Örneğin bu bina da o şekilde yapıldı, tasarruf edilerek yapılabiliyor. Bizim belediye bütçeleri gibi bütçelerimiz yok. Tasarruf yapıyoruz, para biriktirmiyoruz, para biriktirecek kurumlar değiliz ve elde edilen tasarrufu Antalya ve üyelerimiz için mutlaka yatırıma dönüştürmek zorundayız."
 
2015 yılı bütçesinde oda aidatı ve bilirkişi ücretlerine ise yüzde 10'a yakın zam yapıldı. Budak, Türkiye'de en düşük aidatı alan odanın ATSO olduğunu da söyledi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
ATSO'NUN 2014 YILININ SON MECLISI OLAN ARALIK AYI MECLIS TOPLANTISI, ATSO MECLIS SALONU'NDA 80'E YAKIN UYENIN KATILIMIYLA YAPILDI. ATSO BASKANI CETIN OSMAN BUDAK, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Kasım'da Rus pazarı daraldı
 
Suriyeliler antalya'dan gitmek istemiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MURATPAŞA’DAN ÖRNEK SÖZLEŞME
Muratpaşa Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi; ...
Çocuklar yılbaşı hayalleriyle yarıştı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 3-14 yaş arası çocukların katıldığı Yılbaşı ...
Çin'den eğitim turizmi
ANTALYA'daki Eduant Özel Rus Okulu bünyesindeki International College ...
 
'Eğer baştan başlasaydım'in izleyici kitlesi artıyor
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ile TUBİM tarafından hazırlanan 'Eğer Baştan ...
'Bilge sönmez akıl oyunları atölyesi' açıldı
TEMMUZ ayında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Bilge ...
Camisi olmayan mahalleye elektrik direğiyle ezan
ANTALYA'da 'Zeytinköy' olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'nde cami olmaması ...
 
Bir söylenti Manavgat'ı savaş alanına çevirdi
ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde tarım işçileri arasında çıkan kavgada ...
Liman'daki kazada ölü var
ANTALYA Limanı Serbest Bölge'de bir gemiye iş makinesi yükleyen vinç, ...
Antalya Limanı'nda feci bir kaza
ANTALYA Limanı Serbest Bölge'de bir gemiye yükleme yapan vinç, devrildi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva