Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
3 Nisan 2015 Cuma - 14:33

ATSO'nun 133'üncü yıl gururu

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü yıldönümü, ATSO Meclis Salonu'nda kutlandı.

ATSO nun 133 üncü yıl gururu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Törene, Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ATSO'nun eski başkanları ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, CHP Milletvekili Kontenjan Adayı ve ATSO'nun eski başkanı Çetin Osman Budak, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Törende ayrıca ünlü foto muhabirleri Coşkun Aral, Reza ve Murad Sezer de yeraldı. 

133'üncü kuruluş yıldönümünün açılışında Çağlayan Adliyesi'nde şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Ardından ATSO'nun 133 yıllık tarihinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterime sunuldu. 

133 YILLIK TARİHİ TANIKLIK
ATSO'nun Türkiye ve Antalya tarihine tanıklık ettiğini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, Cumhuriyetimizin kurulup gelişmesine, Antalya'nın bir dünya markası olmasına katkıda bulunduğunu kaydetti. ATSO'nun Antalya'nın bugünlere gelmesinde, Antalya'ya özel ilgi gösterdiğini belirten Çetin, “Vizyon vermiş siyaset ve devlet adamlarının yanı sıra, odamızın da her zaman önemli katkısı olmuştur" dedi. Çetin, ATSO tarihinde emek veren tüm meclis ve yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile komite üyelerine minnetlerini sundu. 

ANTALYA'NIN ORTAK MENFAATLERİ
ATSO'nun, 133 yıllık tarihi boyunca köklü kurumsal gelenekleri ve kurumsal kültürü ile her sektörden, her ölçekten Antalyalı işadamını birleştirdiği ve onların sesi olduğunu kaydeden Çetin, “Tarihimiz boyunca Türkiye siyaseti çalkantılı dönemlerden geçmiştir. Aramızdan başarılı siyaset adamları da çıkmıştır. Ama bu odanın resmi tek bir sözünde, resmi tek bir faaliyetinde siyasi bir yön, siyasi bir amaç olmamıştır. ATSO her zaman Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye bağlı, Türkiye'nin ve Antalya'nın ortak menfaatlerini üstün tutan bir anlayışa sahip olmuştur. Odamız bu geleneği bugüne kadar hep korumuştur, bundan sonra da koruyacaktır" dedi. 

100'ÜNCÜ YILA REFORM VURGUSU
Cumhuriyetin 100'üncü yılına sadece 8 yıl kaldığı ve Türkiye'nin 100'üncü yıla milli birlik ve heyecanla hazırlanmak durumunda olduğunu dile getiren ATSO Başkanı, Türkiye'nin, bütün partileri ve kesimleriyle, geniş bir uzlaşmayla hem demokrasi hem ekonomi alanında reformlar yapmak zorunda olduğunu vurguladı. Eğitim sisteminin çağdaşlaşması, sanayi ve teknoloji hamlesi, imar ve kent rantlarının önlenmesi, kayıt dışı ile mücadelenin önümüzdeki acil reform konuları olduğuna dikkat çeken Çetin, “Bu reformlar geniş bir uzlaşma olmadan başarılamaz. Türkiye'de bu tür reformlar ancak büyük krizler sonrasında zorunlu olarak yapılabilmiştir. Bu kez kriz beklenmeden uzlaşmayla, işbirliğiyle, 100'üncü yıl atılımının gerçekleşmesini ümit ediyorum" dedi. 

ZAYIF NOKTALARA DİKKAT ÇEKTİ
Antalya'nın da Cumhuriyetin 100'üncü yılına güçlü adımlarla hazırlandığını kaydeden Çetin, “Antalya 13 milyon turist, 850 bine yaklaşan turistik yatak kapasitesiyle, Türkiye konaklama kapasitesinin ve turist geceleme sayısının yüzde 60'ına sahiptir. Yabancı ziyaretçi sayısında Avrupa'da 3'üncü, dünyada 10'uncu sıradadır. Antalya Türkiye tarımsal üretim değerinin yüzde 8'i ile birinci ildir. Bu güçlü ekonomide bir zayıflığımız, Antalya'da yapılan satışların yüzde 30'unun Antalya dışındaki şirketler tarafından ve firmalarımızın alımlarının yüzde 60'ının diğer illerden yapılmasıdır. Diğer zayıflığımız ise az sayıda ürüne ve az sayıda pazara bağlı kalmamızdır. Bu nedenle Antalya'da kültür odaklı ve çevreci gelişme, Antalya şirketlerinin markalaşması, turizmin yeni ürünlerde ve yeni pazarlarda gelişmesi, modern tarım sistemine geçilmesi, ticarete plan ve disiplin getirilmesi, sanayimizin Ar-Ge destekli ihtisas bölgeleriyle gelişmesi ısrarla üzerinde durduğumuz konulardır" dedi. 

ATSO'NUN ÖNCÜLÜĞÜ DEVAM EDECEK
Antalya'da OSB'den Serbest Bölge'ye birçok oluşumun kurulmasında ATSO'nun öncü olduğu ve olmaya devam edeceğini belirten Meclis Başkanı İzzet Bayar ise “133'üncü yılda bu çatı altında hizmet etmekten onur duyuyoruz" dedi. Bayar da konuşmasında rahmetli olan ve hayattaki tüm ATSO meclis ve yönetim kurulu başkanları, meclis üyelerini unutmadı. 

OSMANLI'DAN DEVRALDIĞIMIZ KÖKLÜ KURULUŞ
Antalya'nın birçok cazibesi olan, dünyanın da gözbebeği bir kent olduğunu kaydeden Vali Muammer Türker, “Çok dinamik bir sivil topluma sahip. Osmanlı'dan devraldığımız köklü kuruluşlardan biri ATSO. 133 yılık tarihinde ATSO gittikçe güçlenen ve varlığı bu kent için büyük önem taşıyan bir kuruluş" dedi. ATSO'nun fotoğraf günlerinde olduğu gibi yıl boyu süren etkinliklerinin öneminden de bahseden Vali Türker, Antalya'da özel sektörün heyecanla, sürekli projeler getirdiği ve kentin gelişmesi yönündeki gösterdikleri heyecanını da kutladı.

133 YILLIK ÇINAR
Törene katılan ATSO'nun eski başkanı Çetin Osman Budak, “ATSO kökleri o kadar derinde ki, o kadar güçlü bir çınar ki 133 yıl hiç sarsılmadan bugünlere gelmiş, Türkiye'nin en eski odası. Onlarca oda başkanı geldi geçti ama hepsi gönülden hizmet etti. Antalya'da eğer bir güzellik, zenginlik varsa bunların ana ekseni aslında işadamları. Fakat bir taraftan istihdam, zenginlik sağlarken öbür taraftan da tüm topluma iyi mesajlar verir. Kültür ve sanat Antalya için kentleşme adına en önemli faktördür demiştik ve bugün Türkiye'nin en iyi sergisi yapılıyor" dedi. 

KÜLTÜR VE SANATIN ÖNEMİ
Antalya'nın çok hızlı göç aldığı ve çok fazla otel yatırımı olduğunu, fakat kent merkezinin yeterince turizmden faydalanamadığına işaret eden Budak, “Bunun için kültürel dönüşüm gerekiyor ve bunu da yapacak olan sermayesini biriktirmiş işadamları eliyle yapılmıştır. Avrupa'daki yatırımlar da böyledir ve ATSO da bu konuda öncü gücünü en iyi şekilde yerine getiriyor. Antalya'nın kültür ve sanata daha fazla yatırım yapması gerekiyor. Turizmden daha fazla pay alması için olmazsa olmazıdır. Bu konuda iki müze ve Kaleiçi evi önemli kuruluşları ATSO hayata geçirecek" dedi. Budak, 133 yıldır burada görev alan meclis başkanlarından komite üyelerine kadar herkesin gönüllülük esasıyla çalıştığını, bu kişilerin dolgun maaş aldığının zannedildiğini ama böyle bir şey olmadığını, tamamen gönüllülükle çalışıldığını anlattı. 

VEFA PLAKETİ
ATSO'da 10 yıl ve üzeri hizmet etmiş meclis üyeleri, en eski faal gerçek ve tüzel 3'er kişi ve kurumlar plaketle protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi. 

10 yıl ve üzeri hizmet etmiş meclis üyeleri: Ali Bahar, Atila Kutlu, Ethem Tayfun Kavukcu, Hamdi Güneş, Hasan Lütfi Yavuz, İzzet Bayar, Kemal Özgen, Köksal Totoş, Metin Budak, Mustafa Ayanaoğlu, Mustafa Karabağır, Mustafa Temizkan, Nafiz Tanır, Ömer Dinç, Rifat Çelik, Süleyman Atılgan, Süleyman Kıvrak, Süleyman Özer, Tarık Duru.

En eski faal gerçek 3 gerçek kişi üyeler: Sıtkı Serin, İsmail Gül, Nazım Fettahoğlu. 

En eski faal gerçek 3 tüzel kişi üyesi: Koruma Klor Alkalı Sanayi ve Tic. A.Ş. Mogaz Petrol Gazları A.Ş. Yaman Cam Sanayi ve Tarım İşletmeleri Kollektif ortaklığı
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 133'UNCU YILDONUMU, ATSO MECLIS SALONU'NDA KUTLANDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 133'UNCU YILDONUMU, ATSO MECLIS SALONU'NDA KUTLANDI. (MUAMMER TURKER - NAFIZ TANIR) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 133'UNCU YILDONUMU, ATSO MECLIS SALONU'NDA KUTLANDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Adliyeye iteklenerek sokuldu
 
Yılın Basın Fotoğrafları belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adliyeye iteklenerek sokuldu
İSTANBUL'da savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından Antalya'da ...
Türkiye'nin ilk foto muhabiri Photo Antalya'da
TÜRKİYE'nin ilk foto muhabiri Ferit İbrahim'in çeşitli gazete ve dergilerde ...
Sökülecek ağaçlar EXPO alanına taşınacak
ANTALYA'da 18 kilometre uzunluğundaki 2'nci etap raylı sistem çalışmalarının ...
 
Geyikbayırı'ndaki maden arama ruhsatı iptal edildi
Kaya tırmanış merkezi Geyikbayırı'ndaki maden arama ruhsatı iptal edildi.
Yemek tarifleri sitesi
Evinizdeki en iyi dostunuz olacak, sizlere en güzel yemek ve tatlı tariflerini ...
Toplu ulaşıma elektronik takip geliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarının depolama noktalarından ...
 
Tanık polis, dayağı şaka zannetmiş
ANTALYA'da Gezi olayları sırasında müzisyen Mustafa Düştegör'ü dövdükleri ...
Antalya'dan Diyarbakır'a gönül köprüsü
ANTALYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, topladıkları kitapları ...
AVM önünde reklam çekimi
ÜNLÜ şampuan markası için Antalya'da faaliyet gösteren organizasyon ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva