Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
18 Ekim 2011 Salı - 13:45

ATSO'nun Ankara çıkarması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Ankara’da temaslarda bulundu. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcıları Güray Parlak ve Adnan Vucudi Özen, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yılmaz, Kenan Çelik ve Mızrap Cihangir Deniz’den oluşan heyet, Ankara’da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret etti. ATSO Heyeti, Antalya milletvekilleriyle de yemekte bir araya geldi.

ATSO nun Ankara çıkarması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel
ATSO Heyeti’nin Başkent’teki ilk durağı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Burada ATSO’nun faaliyetleri ve Antalya ekonomisiyle ilgili bilgi veren ATSO Başkanı Budak, Demirel’i ATSO’nun Kasım ayında yapılacak geleneksel vergi ödül törenine davet etti. Antalya’nın Türkiye’nin gözbebeği kentlerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Demirel, Antalya’nın gerekli altyapı yatırımlarını tamamlaması halinde 20 milyon turisti ağırlayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Demirel, “Antalya, Türkiye’nin gelişmeye en açık ili. 20 milyon turist istiyorsak ikinci havalimanı mutlaka yapılmalı. Ulaşımı mutlaka gelişmeye paralel götürmek lazım. Bunu yaparken de doğayı, denizi kirletmemek lazım” dedi. Antalya’da yaşanan sel felaketinden büyük üzüntü duyduğunu da belirten Demirel, sağlığı ve programı elverdiği takdirde ATSO’nun törenine katılmak istediğini söyledi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek
ATSO Yönetim Kurulu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’i de TBMM’deki makamında ziyaret etti. ATSO’nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Meclis Başkanı Çiçek, sel felaketi dolayısıyla Antalyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. ATSO Başkanı Budak, Antalya ve ATSO çalışmaları hakkında Meclis Başkanı Çiçek’e bilgi verdi ve ATSO’nun Kasım Ayı içinde yapılacak geleneksel vergi ödül törenine davet etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

ATSO Heyeti daha sora CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Antalya ekonomisi ve Serik’de yaşanan sel felaketi konusunda bilgi veren ATSO Başkanı Budak, Antalya’nın EXPO 2016 ve ICCA 2014 gibi önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirterek, önümüzdeki dönemde, ulaşım, kongre merkezi, stadyum gibi altyapı eksikliklerinin süratle tamamlanması gerektiğini söyledi. Başkan Budak, yıllardır konuşulup bir türlü yol alınamayan Büyük Mağazalar kanununun çıkmamasının esnafı bitme noktasına, sanayiciyi de fasoncu haline getirdiğini belirtti. ATSO Heyeti’nin ziyaretinin kendisini memnun ettiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Serik Gebiz’de yaşanan sel felaketi nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi. ATSO Başkanı Budak, Kılıçdaroğlu’na üzerinde nar figürü bulunan bir plaket hediye ederek, ATSO’nun kasım ayında yapılacak geleneksel vergi ödül törenine davet etti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer
ATSO Heyeti Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Antalya’nın bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Türkiye birincisi olduğunu belirten ATSO Başkanı Budak, “Antalya eğitimde Türkiye’nin en başarılı kentlerinin başında geliyor” dedi. ATSO’nun mesleki eğitim konusundaki çalışmalarını anlatan ATSO Başkanı Budak, Antalyalı sanayicilerin desteği ile Türkiye’nin OSB’de yer alan ilk meslek lisesinin hayata geçirildiğini ve lisenin ilk mezunlarını verdiğini söyledi. ATSO Akademi çatısı altında her yıl 3 bin üye ve çalışanına eğitim verdiklerini kaydeden Budak, UMEM BECERİ 10 projesi kapsamında işsiz gençleri meslek sahibi yaptıklarını, VOC Test Projesi ile de hizmet sektörüne yönelik değerlendirme ve sertifikalandırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, konuşmasında mesleki eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, meslek eğitim projelerinde TOBB’un ağırlığını artıracaklarını, böylece sanayicinin talebine göre eleman yetiştirileceğini bildirdi.
Bakan Dinçer, özel sektörün yeni okullar açması için de destek vereceklerini ve bürokratik sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirtti.
Başkan Budak, Bakan Dinçer’e ziyaretin anısına ATSO yayınları arasında bulunan “Antalya Teke Yöresi Ağzı ve Deyimleri” ve “Antalya Folkloru” adlı kitapları hediye etti ve kendisini geleneksel ATSO Vergi Ödül Törenine davet etti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ
ATSO Yönetim Kurulu’nun sonraki durağı Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın makamı oldu. Ziyarette bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya’da turizmin mevsimlik olması dolayısıyla kış aylarında otellerin yarısından fazlasının kapandığını, 300 bine yakın kişinin işsiz kaldığını söyledi. Kış aylarındaki bu kapasitenin kongre ve sağlık turizmi gibi turizm çeşitlendirmeleri ile değerlendirilebileceğini belirten Budak, “Hedefimiz büyük kongreleri Antalya’ya çekmek. Önemli kongreleri teker teker Antalya’ya kazandırıyoruz. Önümüzdeki günlerde ABD’deki IV. Dünya Sağlık Turizmi Kongresi ve Fuarına giderek ATSO olarak tanıtım standı açacağız” dedi.
Sağlık Bakanı Akdağ da, sağlık kongrelerinin potansiyeline ve önemine değinerek, Bakanlık olarak tüm sağlık kongrelerinin turizmin yoğun olduğu yaz ayları yerine kış döneminde yapılması önerisinde bulunduklarını hatırlattı.
ATSO Başkanı Budak, Bakan Akdağ’a ziyaretin anısına bir plaket sundu ve kendisini ATSO’nun Kasım ayında yapılacak geleneksel vergi ödül törenine davet etti.

 

ATSO milletvekillerini buluşturdu

ATSO Yönetim Kurulu, Ankara’da Antalya milletvekillerini akşam yemeğinde bir araya getirdi. Yemeğe, AKP Milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Hüseyin Samani, CHP Milletvekilleri Gürkut Acar ve Arif Bulut ile MHP Milletvekili Mehmet Günal katıldı. Oldukça sıcak bir atmosferde geçen yemekte, Antalya’nın sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Antalya’nın sorunlarına 14 Antalya milletvekillinin ve ilgili kurumların tamamının periyodik toplantılarla bir araya gelerek yapacakları ortak akıl toplantıları ya da arama konferansları ile çözüm aranması teklifini getiren Başkan Budak, bu birlikteliğin ilkini Antalya’ya bir stadyum kazandırılması konusunda görmek istediklerini belirtti.
 

 
Sandığınız gibi değil
 
Çöllü'nün merkezi yeni binasına taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdurrahman Arıcı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı oldu
Ak Parti eski Antalya Milletvekili Dr. Abdurrahman Arıcı, Başbakan Recep ...
CHP’liler piknikte buluştu
CHP’liler, Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Toy’un düzenlediği ...
Ülken; Halkımız AKP'nin çıkarlarına kurban edildi
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, “Kurban Bayramı öncesi halkımız AKP’nin ...
 
Deniz Baykal piyaz gününde
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, orta ve lise ...
Batum; Amerika Erdoğan'ı kafeste yargı karşısına çıkaracak
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Mısır lideri Hüsnü Mübarek’in ...
CHP’li milletvekilleri, felaketi Meclis'e taşıdı
CHP Antalya milletvekilleri, TBMM Başkanlığına verdikleri ortak önergede, ...
 
Baykal’dan Sözen’e destek
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal; İl Başkanı Özer Ülken, Milletvekili ...
Sırada bürokrat köstebekler var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri’nde yapılacak baskınları ...
Türel Meclis'te Antalya'daki felaketi anlattı
Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Menderes Türel Türkiye ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva