Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
18 Şubat 2022 Cuma - 12:08

ATSO'nun 'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' projesi tamamlandı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik yeni bir projeyi daha başarılı şekilde tamamladı.

ATSO nun  Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü  projesi tamamlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Proje faaliyet sonuçlarının paylaşıldığı 'Kapanış Değerlendirme Toplantısı' ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler, BAKA Antalya Koordinatörü Alaaddin Özyürek ve il müdürlüklerinin proje yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, BAKA Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 13 Şubat 2019 yılında uygulamaya başlayan 'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' isimli projenin başarılı şekilde sonuçlandığını söyledi.

GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 20

ATSO tarafından hazırlanan toplam 591 bin 520 lira bütçeli projenin yüzde 90'ının BAKA, yüzde 10'unun ATSO tarafından finanse edildiğini belirten Başkan Yardımcısı Deniz, "TUİK verilerine göre 3 milyon 794 bin işsizimiz var. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 20,8. İşgücüne katılma oranı yüzde 52,9, yani çalışma çağındaki insanlarımızın sadece yarısını işgücüne dahil edebiliyoruz. Kadınlarda bu oran yüzde 30,9. Ben bu verileri ülkemizin gelişmesini, gençlerimizin geleceğe umutla bakmasını engelleyen prangalar olarak görüyorum. Potansiyelimiz çok daha fazladır ve bizim ayağımızdaki prangaları kıracak adımları atmamız gerekiyor. Bu yüzden ATSO olarak istihdam odaklı projelere özel önem veriyoruz. İşgücü talebini, mesleki yetkinlikleri artırmak üzere yürüttüğümü bir projeyi daha başarılı şekilde sonuçlandırdık" dedi. ATSO Başkan Yardımcısı Deniz, bölgede yenilikçi eğitim, bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, CNC Simülasyonu, 3D Yazıcı ve Robotik Kodlama yenilikçi mesleki eğitim modelleri ile nitelikli işgücünü istihdama kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

ATSO Başkan Yardımcısı Deniz, projenin önemli faaliyetleri arasında öğretmenlerin ve öğrencilerin son teknolojik ekipman kullanarak eğitim almaları olduğunu vurguladı. Başkan Yardımcısı Deniz, ATSO bünyesindeki inovasyon merkezi İNOVATSO'da projenin hedef grubu içerisinde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 15 öğretmene Robotik Kodlama Arduino eğitici eğitimi, 11.sınıfta Endüstriyel Otomasyon, Bilişim, Elektrik Elektronik Teknolojileri alanında okuyan 30 öğrenciye yönelik Robotik Kodlama Arduino eğitimi verildiğini de belirtti. Deniz, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıfta okuyan 200 öğrencinin, iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile "Mülakat Teknikleri, Özgeçmiş Hazırlama" ve "İşveren Beklentileri" eğitimi ile "Meslek Seçimlerinin Tanıtımına" yönelik bilgilendirme eğitimleri verildiğini söyledi. Ayrıca 120 öğrencinin firmaları tanımaları ve mezuniyet sonrası istihdama geçişlerini kolaylaştırmak için 10 firma yetkilisi ile bir araya geldiğini böylelikle özel sektör-eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirildiğini ifade etti.

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler de, mesleki eğitimin kalitesinin artmasını ve işgücüne değer katacak projelere yönelik BAKA'nın desteğinin ve hibelerin artarak devam edeceğini belirtti. ATSO tarafından yürütülen 'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' proje faaliyetlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ve somut çıktıları olan bir proje olduğunu vurgulayan Güler, projenin yazımında ve yürütülmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO), MESLEKI EGITIMIN GELISTIRILMESINE YONELIK YENI BIR PROJEYI DAHA BASARILI SEKILDE TAMAMLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Yeni nesil girişimcilik ve yatırımcılık
 
Suç kaydı kabarık hırsızlar yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni nesil girişimcilik ve yatırımcılık
MURATPAŞA Belediyesi'nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ...
Kepez'de şampiyonluğa son adım
BÜYÜK Erkekler Basketbol Ligi'nde 7'de 7 kazanan Kepez Dokuma Spor, son ...
TBB Başkanı Çakar, Ali Bahar'ı ziyaret etti
TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar'ı misafir eden Antalya ...
 
Antalya Müzesi'nde heykeller arasında opera
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) tarafından başlatılan ve ...
Yeşilgöl buz tuttu
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası doruklarında, Batı Toroslar'ın ...
Antalya'daki ilk su altı müzesinde heykellerin içler acısı hali
TÜRKİYE'nin ilk su altı müzesi olan Side Su Altı Müzesi, bakımsızlık ve ...
 
Filmdeki rolü gerçek oldu!
ANTALYA'da, uyuşturucunun zararlarını anlatan 'Koptum Bu Hayattan' adlı ...
Antalya'daki makamına Erdoğan'ın resmini tutanakla astıran müdür gitti
Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, makamına Cumhurbaşkanı ...
Site çatısında boru anahtarlı 'senet' eylemi
ANTALYA'da bir sitenin doğal gaz bağlantısını yapan firmanın sahibi Engin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva