Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
26 Ağustos 2017 Cumartesi - 11:25

ATSO üyeleri dünyaya açılıyor

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO tarafından son 7 yılda hayata geçirilen Yapı Malzemeleri, Gıda ve Tarım Kümesi Projeleri ile bir çok Antalya firmasının ihracata başlayarak, yurt dışında yeni pazarlara açılma fırsatı yakaladığını bildirdi.

ATSO üyeleri dünyaya açılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


ATSO Gıda Kümesi'nin Ekonomi Bakanlığı tarafından 'İyi Uygulama Örneği' Ödülü kazandığını belirten Başkan Davut Çetin, önümüzdeki dönemde ahşap ürünleri, kozmetik ve diğer sektörlere yönelik UR-GE Projeleri gerçekleştireceklerini ifade ederek, ATSO üyelerine UR-GE Projeleri'ne katılmaları çağrısında bulundu. ATSO Başkanı Davut Çetin, “UR-GE projeleri, Ekonomi Bakanlığı'nın 2010 yılında yayınlanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliğiö çerçevesinde destekleniyor ve Ticaret Odaları, İhracatçı Birlikleri gibi İşbirliği Kuruluşları tarafından yürütülüyor. Projelerin temel amacı; aynı sektörde faaliyet gösteren firmalardan oluşan bir küme kurarak -yurtdışı pazarlara düzenli ihracat yapma deneyimi olmayan veya az deneyimi olan- firmaların yurtdışına açılmalarını desteklemek" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye'de UR-GE Projesi başlatan ilk odalardan biri olduğunu vurgulayan Davut Çetin şu bilgileri verdi:

“ATSO ilk kez 2011 yılında 'Yapı Malzemeleri Kümesi Projesi'ni başlattı. Dönemin Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıvrak öncülüğünde başlatılan proje; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz ve sonrasında ise Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç öncülüğünde 2014 yılına kadar çalışmalarını sürdürdü. Proje kapsamında Cezayir, Fas ve Umman'a yurtdışı pazarlama programları düzenlendi. Ayrıca Umman'dan bir alım heyeti getirildi. Yapı Malzemeleri Kümesi projesinin tamamlanmasının ardından Gıda ve Tarım sektörlerinde kümelenme çalışmalarına başlayan ATSO, UR-GE projeleri kapsamında şu ana kadar 5 kıtada 14 farklı ülkeye heyet organizasyonları düzenledi."

2014 yılında çalışmalarına başlayan ATSO Gıda Kümesi çalışmalarının Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bahar ve Erol Erkan öncülüğünde gerçekleştirildiğini kaydeden Çetin, şöyle devam etti:

"Gıda Kümesi şu ana kadar Rusya, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Japonya'da dünyanın sayılı gıda fuarlarına heyet ziyaretleri düzenleme fırsatı edindiler. ATSO Gıda Kümesi 2016 yılında Ekonomi Bakanlığı tarafından 'İyi Uygulama Örneği' ödülüne layık görüldü. Yine 2014 yılında faaliyetlerine başlayan 'ATSO Tarım Kümesi', Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç önderliğinde çalışmalarını sürdürdü. Kümenin ilk yurtdışı heyet ziyareti Tunus'ta düzenlenen 12'nci Siamap Tarım, Tarım Makinaları ve Balıkçılık Fuarı'na gerçekleştirildi. Kümenin standını ziyaret edenler arasında Tunus Başbakanı Habib Essid de vardı. Küme ayrıca Çin, Vietnam, Tayland ve Brezilya'ya heyet ziyaretleri düzenledi. Söz konusu UR-GE Projeleri ile çok sayıda Antalya firması ilk kez ihracat yapma ve yurt dışında yeni pazarlara açılma imkânı yakaladı."

Oda olarak en önemli hedeflerinden birinin Antalya'da ihracat yapan firma sayısını artırarak dış ticarete ve ekonomiye katkı koymak olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, üyelerden gelecek sektörel dışa açılma taleplerine sonuna kadar açık olduklarını söyledi. (DHA)

Etiketler:
 
Kuyudan çıktı jandarma el koydu
 
Muratpaşa Kocatepe'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 yılda 600 milyon TL'lik yatırım yapacak
​Kamil Gökhan Bozkurt – Nuh Çimento Röportajı
Media Markt 50'nci mağazasını Antalya'da açtı
PERAKENDE elektronik mağaza zincirlerinden Media Markt, Türkiye'de 50'nci ...
Mevlana Petrol'den 'Tam Hizmet' kampanyası
AKDENİZ Bölgesi'nde akaryakıt sektörünün önde gelen markalarından Mevlana ...
 
Akaydın borsayı ve doları nasıl etkiledi?
CHP Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında soruşturma açıldığına ilişkin ...
Antalya Büyükşehir Kepez'de arsa satacak
Büyükşehir Belediyesi Kepez ilçesinde bulunan taşınmazını 8.981.400,00 ...
Antalya için özel kampanya
Geçen yıl dünyada 140 milyon cep telefonu satışı yapan ve 26 milyar dolar ...
 
OSB heyeti Fas'taydı...
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sektörel ticaret heyeti, Fas programı ...
İhtiyaç Kredisi ve Kredi Kartlarını Yapılandırın
Yapılandırma işlemlerinde Tekkredi sistemi kişilerin ödeyebilecekleri ...
Tarlada yandılar
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde aşırı sıcak ve şiddetli poyraz nedeniyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva