Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
12 Kasım 2019 Salı - 17:45

ATSO ve Milliyet'ten Ekonomi ve İnovasyon Zirvesi

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Milliyet Gazetesi işbirliğiyle 'Ekonomi ve İnovasyon Zirvesi' düzenlendi. Zirvede, ekonomi ve güncel gelişmelerin yanı sıra, teknoloji ve inovasyon konuları ele alındı.

ATSO ve Milliyet ten Ekonomi ve İnovasyon Zirvesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Atatürk Konferans Salonu'ndaki zirvede, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, yazarlar Ali Ağaoğlu ve Zeynep Aktaş ile Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Menderes Özel konuşmacı olarak yer aldı. Zirvede, ekonomi ve güncel gelişmelerin yanı sıra, teknoloji ve inovasyon konuları ele alındı. Zirveye ATSO Başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, ekonomi ve iş dünyasından temsilcilerle, üniversite öğrencileri katıldı.

DÜNYA EKONOMİSİNDE BELİRSİZLİK

ATSO Başkanı Davut Çetin, dünya ekonomisinin dikkatle izlenmesi gereken bir belirsizlik döneminde olduğuna dikkat çekti. Çetin, Irak'ta, Şili'de, Bolivya'da, Fransa'da, Cezayir'de her yerde sosyal tepkilerin sokağa yansıdığını belirterek, "Ekonomik ve sosyal adaletsizlik küresel ekonomiyi tehdit etmektedir. Bütün ülkelerde toplumlar kutuplaşmakta, öfke ve ümitsizlik artmaktadır. Dünya siyaseti 1920'lerden, 1930'lu yıllardan İkinci Dünya Savaşı'ndan ders çıkarmalıdır. Ticaret yasakları, yabancı karşıtlığı tarihte çözüm olmamıştır, bugün de olmayacaktır" dedi.

İŞSİZLİK, EKONOMİK VE SOSYAL SORUNLAR

Özel sektör olarak işsizliği, ekonomik ve sosyal sorunları görmezden gelemeyeceklerini belirten Çetin, “Ekonominin borsadan, dolardan ibaret olmadığını, insan hayatı olduğunu unutamayız. Küresel ekonomiyi yeniden düşünmeliyiz. Ahlaklı, insani ve ekolojik dengeyi dikkate alan bir sistem geliştirmeliyiz. Ekonomik büyüme ile birlikte bölüşümü de konuşmalıyız. Siyaset dünyası, medya ve özel sektör hep birlikte, yüksek işsizliğe, geçinme derdine, esnaf ve küçük üreticinin sorunlarına öncelik vermeliyiz" dedi.

'HİKAYE, BERLİN DUVARI'NIN YIKILMASIYLA BAŞLADI'

Zirvede 'Güncel Politikada Son Gelişmeler' konulu bir konuşma yapan Mete Belovacıklı, aslında hikayenin tam da 1989'da Berlin duvarının yıkılmasıyla başladığını belirtti. Belovacıklı, “Bütün dünyanın altüst olduğu, değer yargılarının birbirine girdiği, tartışmaların farklı boyutlara çıktığı bir dönem başlamış oluyor. O dönemin hemen ardından aslında bütün dünyada neoliberalizm denen bir akım giderek bütün bu sürece damgasını vurdu. Bu süreçte sanki emekten sermayeye, teknolojiden insanlara, herkesin her yerde rahatça dolaşabileceği, sonsuz liberal bir sistemin varolacağının vaaz edildiğinin bir döneme girildiğini görüyoruz. Oysa hayat öyle anlatılanlar gibi gelişmedi. Tam aksine çok da tersine giderek biriken, yekpareleşen, bu nedenle de giderek kendi içine kapanan, liberallikten ziyade tutuculaşan bir hal görüyoruz. Özellikle üretim, gelişim ve birey açısından" diye konuştu.

BİR IPHONE FİYATINA ERİŞMEK İÇİN 9.2 TON BUĞDAY

Zirvenin moderatörü Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, katma değerin önemine değinerek, “Yıllardır bildiğimiz işleri yapıyoruz. Buğday, soğan, limon üretiyor ve bunları satmaya çalışıyoruz, dolar-euro getirmeye çalışıyoruz. Ama gelin görün ki bir iPhone'un Türkiye'de başlangıç fiyatı 10 bin 999 TL'ye satıldığı fiyata erişebilmek için 9.2 ton buğday satmak gerekiyor. Sadece bu örnek bile net bir ifadeyle katma değerin önemini gösteriyor. Türkiye'de İSO-500'deki en büyük şirketler10 yıl önce 320 milyar dolar değer üretiyordu, bugün 180 milyar dolar. Yüzde 40'lık yani 120 milyarlık dolarlık kaybımız var. ABD'li bir şirket Amazon 10 yıl önce 23 milyar dolar iken, bugün 233 milyar dolar. Yani bizim 500 şirketimizi alt etmiş" dedi.

KÜRESELLEŞME AZ SAYIDA

Yazar Ali Ağaoğlu, küreselleşmenin emek, sermaye, mal ve hizmet dünya üzerinde serbestçe dolaşacağı, genel refahı yukarıya çekeceği ve gelirin herkese yayılacağı yönündeki vaatleri hatırlatarak, AVM'lerden örnek verdi. Birçok ülkede AVM'leri gezdiğini belirten Ağaoğlu, AVM'ler içindeki işletmelerin yüzde 70'inin uluslararası markalardan oluştuğu, yüzde 30'unun yerel olduğunu kaydetti.

YASTIK ALTINDA 3 BİN 500 TON ALTIN

Yazar Zeynep Aktaş, 31 Aralık 2018 ile 4 Kasım 2019 verileri baz alındığında en fazla değer kazananın altın olduğunu ve yüzde 26'lık değer artışı yaşandığını söyledi. Aktaş, borsada yüzde 10, dolarda yüzde 7, euroda ise yüzde 5'lik değer artışı olduğunu söyledi. Aktaş, Türkiye'de son 16 yılda 252,2 ton altın üretildiğini, 2 bin 424 ton altın ithal edildiğine dikkat çekerek, “Türkiye'de yastık altında 3 bin 500 ton altın olduğu tahmin ediliyor. Bugünkü fiyatlara göre yaklaşık 145 milyar dolar, Türkiye'nin GSYH'nin yüzde 18'i. Bunun sisteme girmesini çok mümkün görmüyorum. Ağırlıklı düğünlerde takılması ve ziynet eşyası olarak görülmesi nedeniyle sistem dışında tutuluyor. Ev alınmadığı, yeni bir işyeri veya girişim olmadığı sürece de bu altınların bozulmadığını görüyoruz" dedi.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) VE MILLIYET GAZETESI ISBIRLIGIYLE 'EKONOMI VE INOVASYON ZIRVESI' DUZENLENDI. ZIRVEDE, MILLIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI METE BELOVACIKLI, EKONOMI MUDURU SUKRU ANDAC, YAZARLAR ALI AGAOGLU VE ZEYNEP AKTAS ILE MILLIYET GAZETESI YAZI ISLERI MUDURU MENDERES OZEL KONUSMACI OLARAK YER ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) VE MILLIYET GAZETESI ISBIRLIGIYLE 'EKONOMI VE INOVASYON ZIRVESI' DUZENLENDI. ZIRVEDE, MILLIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI METE BELOVACIKLI, EKONOMI MUDURU SUKRU ANDAC, YAZARLAR ALI AGAOGLU VE ZEYNEP AKTAS ILE MILLIYET GAZETESI YAZI ISLERI MUDURU MENDERES OZEL KONUSMACI OLARAK YER ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) VE MILLIYET GAZETESI ISBIRLIGIYLE 'EKONOMI VE INOVASYON ZIRVESI' DUZENLENDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) VE MILLIYET GAZETESI ISBIRLIGIYLE 'EKONOMI VE INOVASYON ZIRVESI' DUZENLENDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) VE MILLIYET GAZETESI ISBIRLIGIYLE 'EKONOMI VE INOVASYON ZIRVESI' DUZENLENDI. MILLIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI METE BELOVACIKLI KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
5'inci kattan atlayan genç kız, ağır yaralandı
 
Beyoğlu'nda silahlı saldırıya uğrayan kahvehaneci hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk'ü anma briç turnuvası
ATATÜRK'ü anma adına Antalya Şehir Kulübü'nde düzenlenen briç turnuvasına ...
Jandarma personeline trafik dedektifi eğitimi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında jandarma ...
Antalya'da geç kalmış FETÖ gözaltıları
ANTALYA'nın Finike ilçesinde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı.
 
Elmalı'da fidanlar toprakla buluştu
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde Geleceğe Nefes Ol kampanyası kapsamında fidan dikimi yapıldı.
Vali Karaloğlu'ndan deniz temizliği uyarısı
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, denizlerin temizliğinin tüm dünya için ...
Prof. Dr. Topbaş: Yarınlara bırakılacak en önemli miras, su
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 3'üncü Uluslararası Su ve Sağlık ...
 
Başkan Topaloğlu'ndan hayırsevere plaket
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'de eğitim ve öğretime destek ...
Antalya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde iki otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
Türkiye'yi karıştıran olayı Antalyalı vekil araştırıyor
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva