Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
21 Ocak 2023 Cumartesi - 16:15

AÜ'de iklim, bilim ve kadın konulu çalıştay

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde, 'Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları; Akademi Buluşması-3 Antalya Çalıştayı' başladı.

AÜ de iklim, bilim ve kadın konulu çalıştay
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen iklim, bilim ve kadın konulu, 'Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları; Akademi Buluşması'nın 3'ncüsü, AÜ ev sahipliğinde gerçekleşti. Çalıştay, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer'in yanı sıra, Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan 30'un üzerinde kadın rektör ve rektör yardımcısının katılımıyla yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kadın bakışının dünya için yaklaşmakta olan krizi anlayıp politika üretmesi açısından çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Kadın, doğurganlığı, yavrularını besleme ve doyurma içgüdüsüyle bu soruna çok daha duyarlı" dedi.

Rektör Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İklim değişikliği konusunda elbette bilgi sahibiyim, ancak tehlikenin bu kadar yakınımızda olduğunu bu toplantılar vesilesi ile öğrendim. Ve açıkçası bir anne olarak inanılmaz panik oldum. Bunun en somut örneklerinden biri Emine Erdoğan hanımefendidir. Onun başlattığı 'sıfır atık' çalışmaları hepinizin bildiği gibi Birleşmiş Milletler çatısına alındı. Ayrıca 30 Mart da Dünya Sıfır Atık Günü ilan edildi. Bu Türk kadınının başarısıdır. Kendisine bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Yine kadın duyarlılığının bir diğer örneği de Fatma Şahin bakanımızın liderliğini yaptığı Gaziantep'in Yeşil Şehir vizyonudur. Dünyada da iklim değişikliğine dikkati çeken önemli isimlerden biri de yine genç bir kadın olan İsveçli Greta Thunberg'dir. O da eylemlerine devam ediyor ama medyada görünürlüğü azaldı. İnsanlık, tarih boyunca tecrübe ettiği en büyük krizlerden biri ile karşı karşıya. İklim değişikliği sadece bir çevre sorunu değil, yıkıcı etkileriyle insanlık için büyük bir gelecek kaygısıdır. Bu sorunun en büyük nedeni ise hayat tarzımızın, yaşam felsefemizin tamamen değişmesidir. Tüketim ve maddiyat üzerine kurulmuş hayatlar."

ŞAHİN: DOĞAYA KAFA TUTULMAZ

Çalıştayda konuşmasını slaytlar eşliğinde hazırlanan raporları anlatarak gerçekleştiren Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Doğaya kafa tutulmaz. Dünya nereye gidiyor bir görmemiz lazım. Sürdürülebilir kalkınma deniyor. Bir söz vardır ölçmediğin hiçbir şeyi düzeltemezsin, takip etmediğin hiçbir şeyi başaramazsın. Bugün ocak ayındayız, Türkiye Cumhuriyeti son 50 yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Matematik bize bir şey söylüyor. Bunu anlamalıyız" dedi.

VALİ YAZICI: BİZLER EMANETÇİYİZ

Şahin'in sunumunun ardından konuşan Vali Ersin Yazıcı, torun sahibi olduğunu hatırlatarak, "Biz emanetçiyiz. Bunu aldığımız gibi teslim edemezsek hesabını veremeyiz. Asla bozmamamız gerekiyor. Aldığımızdan daha güzel bir Türkiye bırakmak için birlikte çalışmalıyız" diye konuştu. Ersin Yazıcı, kadınların dokunduğu her alanın güzelleştiğinin altını çizerek, kadınların bu alandaki çalışmalarının çok önemli olduğunu kaydetti.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) EV SAHIPLIGINDE, 'YEREL YONETIMLER VE KADIN LIDERLER CEVRE VE KULTUR POLITIKALARI; AKADEMI BULUSMASI-3 ANTALYA CALISTAYI' BASLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) EV SAHIPLIGINDE, 'YEREL YONETIMLER VE KADIN LIDERLER CEVRE VE KULTUR POLITIKALARI; AKADEMI BULUSMASI-3 ANTALYA CALISTAYI' BASLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) EV SAHIPLIGINDE, 'YEREL YONETIMLER VE KADIN LIDERLER CEVRE VE KULTUR POLITIKALARI; AKADEMI BULUSMASI-3 ANTALYA CALISTAYI' BASLADI. (OZLENEN OZKAN)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) EV SAHIPLIGINDE, 'YEREL YONETIMLER VE KADIN LIDERLER CEVRE VE KULTUR POLITIKALARI; AKADEMI BULUSMASI-3 ANTALYA CALISTAYI' BASLADI. (FATMA SAHIN)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) EV SAHIPLIGINDE, 'YEREL YONETIMLER VE KADIN LIDERLER CEVRE VE KULTUR POLITIKALARI; AKADEMI BULUSMASI-3 ANTALYA CALISTAYI' BASLADI. (FATMA SAHIN)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

 
Araçta ölü bulunan 3 kişi, karbonmonoksitten zehirlenmiş
 
İsveç’te yine infial uyandıracak eylem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın liderler Antalya'da buluşuyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde, 'Yerel Yönetimler ve Kadın ...
Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden tam 11 yıl geçti
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk yüz ...
Kampüste her ay 40 kişiyi başıboş köpek ısırıyor
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kampüs içerisinde ...
 
Rektör Özkan: Ömer Özkan tekniğini dünya uyguluyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Prof. Dr. Özlenen Özkan, böbrek ...
Doğum gününde adı ölümsüzleşti
ANTALYA'da miyom ameliyatı sırasında beynine pıhtı atması sonucu hayatını ...
Akdeniz Üniversitesi organ naklinde marka oldu
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. ...
 
Alman OTH-Regensburg ile AÜ iş birliği yapacak
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ile Almanya'da bulunan OTH-Regensburg arasında ...
Zeynep 6 kişiye can, 2 kişiye ışık oldu
ANTALYA'da beyin ölümü gerçekleşen Zeynep Sükeyna Fidancı'nın (13) ailesi ...
Antalya'nın okulları Birleşmiş Milletler gibi
ANTALYA'daki özel ve devlet okullarında 92 ülkeden 21 bin 284 öğrenci ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva