Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
21 Ocak 2020 Salı - 14:43

Abla cinayeti sanığı: Kalbine kulağımı dayadım, atmıyordu

ANTALYA'da, kavga ettiği hamile ablası Kader Kübra Çiko'yu (20) bıçaklayarak öldürdükten sonra maket bıçağıyla kendi bileklerini kesen, ölmeyince de kendini iple tavana asarak intihara kalkışan Asilhan Çiko'nun (19) yargılanmasına başlandı.

Abla cinayeti sanığı: Kalbine kulağımı dayadım, atmıyordu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 13 Ağustos günü, Aksu ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'ndeki gecekonduda meydana geldi. Mustafa Çiko eşinden boşandıktan sonra velayetini aldığı kızı Kader Kübra ve oğlu Asilhan ile yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce de psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan kızı Kader Kübra Çiko'yu Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdı. Genç kız tedavisinin ardından Antalya'daki babası ile erkek kardeşinin yanına döndü. Kader Kübra Çiko, geçen yıl da evi terk edip, İstanbul'a gitti. Hamile olarak geri dönen Kader'i, babası kabul etmedi. Bir kez daha ortadan kaybolan Kader, son olarak 13 Ağustos günü baba evine geldi. Ancak kardeşi Asilhan Çiko ile aralarında kavga çıktı. Kavga sırasında erkek kardeş, ablasını mutfaktan aldığı bıçakla 13 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek, öldürdü. Ardından da maket bıçağıyla bileğini keserek, intihara kalkıştı. Ölmeyince de banyo tavanına iple kendisini astı. İpin kopması üzerine hayatta kalan Asilhan Çiko, gözaltına alınıp, tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Asilhan Çiko'nun yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya tutuklu sanık Asilhan Çiko ile babası Mustafa Çiko, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vekili ile taraf avukatları katıldı. Savunması alınan Asilhan Çiko, "Olay günü saat 06.00-07.00 sıralarında kalktım ve bahçeye çıktım. Ablam çekyatta yatıyordu. Kötü durumda görünüyordu. Uyandırdım, içeri girip yatmasını istedim. Ablam evden kaçıp, bizi terk etmişti. Onu gördüğüme hem sevindim hem de sinirlendim. Birkaç saat sonra uyandı. Kendisine bizi neden terk ettiğini, neden geri geldiğini sordum. İstanbul'dan geldiğini ve gidecek yeri olmadığını söyledi. Kimden hamile kaldığını sordum. Bana, 'Sana ne kimden hamile kalırsam kalırım' dedikten sonra küfür edip, beni öldüreceğini söyledi. Elinde falçata vardı. Boynuma doğru vurdu. Beni yaraladı. Mutfağa kaçtım. Mutfakta siyah saplı bıçak vardı. Göstererek korkutmak istedim. Ama korkmadı. Üzerime gelmeye devam etti. Bu sırada bıçağı bilinçsizce savurmaya başladım. Kendime geldiğimde ablam odada kanlar içerisindeydi. Yastığı boynuna dayayıp, tampon yaparak kanı durdurmak istedim. Nefesi gitti. Kalbine kulağımı dayadım, kalbi atmıyordu. Kardeşimi öldürdüğümü fark ettim" diye konuştu.

Kardeşinin kendisine saldırdığı maket bıçağı ile bileklerini keserek ölmeyi beklediğini, ancak ölmediğini sözlerine ekleyen Asilhan Çiko, “Tavana ip bağlayıp kendimi bıraktım. İp koptu. Bu sefer daha kalın ip ayarladım. Yine kendimi saldım. Bu kez ayaklarımın ucu yere değiyordu. Öldürememiştim kendimi. Ne yapacağımı bilemiyordum. Ortalığı toparlayıp babamı bekledim. Babam geldiğinde ambulansı ve polisi aradı. Kendimi öldürmeye karar vermeden önce babama mektup yazmıştım. Notta, 'Keşke bir silahım olsaydı. Hem ben hem kardeşim daha az acı çekerdi. Onu vahşice öldürmek zorunda kaldım. Kader utansın. Hakkını helal et' diye yazmıştım" dedi.

AVUKAT: KİMSE BU KADAR ACIKLI FİLM ÇEKEMEZ

Sanık avukatı Süleyman Yüksel de dosyanın çok trajik ve üzücü bir olaydan ibaret olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bir baba, evladının birini toprağa vermiş, diğer evladı ise cezaevindedir. Ki bu baba yaşananlardan dolayı da hasta olmuştur. Diğer tarafta ablasını öldürmek zorunda kalmış, kendisini de öldürmek isteyen ve şu anda da yaşamak istemeyen bir kardeş var. Ayrıca, bu olay öncesinde de yaşadığı ağır travmalardan sonra kardeşi tarafından genç yaşında toprağa verilmiş bir kız çocuğu bulunuyor. Senaristlere acıklı bir film çekin dense, kimse bu kadar acıklı film çekemez. Müvekkil Asilhan'ın ölmek için bıraktığı notta yazdığı gibi 'kader utansın'. Bu dosyada dikkatinizi çekmek istediğim bazı hususlar var. Birincisi, müvekkilim ablasını o kadar çok sevmektedir ki, olay günü maktul bahçede yatarken vicdanı elvermemiş ve onu içeriye almıştır. Bu da şunu gösteriyor. Müvekkil ablasına karşı olay öncesi kin ve nefret duymamaktadır. İkincisi, müvekkilim ablasına sorduğu soruya karşılık, 'Sen kimsin de hesap soruyorsun' diye küfür etmesine, sinirlenmesine rağmen hiç tepki vermeyip, dışarı çıkmıştır. Bu da müvekkilin saldırgan bir yapısı olmadığını göstermektedir. Üçüncüsü, bu olay meşru müdafaa sınırları içinde işlenmiştir. Müvekkilim sakinleşip, içeri girdikten sonra ablasına kimden hamile kaldığını sormuştur. Ablası ise sinirlenip falçata ile saldırması üzerine boynundan yaralanmıştır. Abla müvekkile saldırmasaydı, bu olay gerçekleşmezdi." 

'ÖLEN KIZIM, ÖLDÜREN OĞLUM'

Baba Mustafa Çiko ise ölenin kızı, öldürenin oğlu olduğunu söyledi. Sanık oğlundan şikayetçi olmadığını belirten Çiko, "Eve geldiğimde kızım ve oğlum kanlar içerisindeydi. Oğluma, 'kavga mı ettiniz?' diye sorduğumda 'evet' dedi. Sonra sağlık ekiplerini ve polisi aradım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına kararı vererek, duruşmayı erteledi.

ANTALYA'DA, KAVGA ETTIGI HAMILE ABLASI KADER KUBRA CIKO'YU (FOTODAKI) EKMEK BICAGIYLA OLDURDUKTEN SONRA BILEKLERINI MAKET BICAGIYLA KESEN, OLMEYINCE DE KENDINI IPLE TAVANA ASARAK INTIHAR TESEBBUSUNDE BULUNAN ASILHAN CIKO (19) ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, KAVGA ETTIGI HAMILE ABLASI KADER KUBRA CIKO'YU (20) EKMEK BICAGIYLA OLDURDUKTEN SONRA BILEKLERINI MAKET BICAGIYLA KESEN, OLMEYINCE DE KENDINI IPLE TAVANA ASARAK INTIHAR TESEBBUSUNDE BULUNAN ASILHAN CIKO (19) ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(BABA MUSTAFA CIKO (SOLDA) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, KAVGA ETTIGI HAMILE ABLASI KADER KUBRA CIKO'YU (20) EKMEK BICAGIYLA OLDURDUKTEN SONRA BILEKLERINI MAKET BICAGIYLA KESEN, OLMEYINCE DE KENDINI IPLE TAVANA ASARAK INTIHAR TESEBBUSUNDE BULUNAN ASILHAN CIKO (19) ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(OLAY YERI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Hülya Koçyiğit'in damadına Antalya'dan kötü haber
 
Zernek Barajı'nın yüzeyi buz tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hülya Koçyiğit'in damadına Antalya'dan kötü haber
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nce önceki başkan Menderes Türel döneminde ...
Hastanede yangın ihbarı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki özel bir hastanenin tesisat katındaki ...
ATSO'dan 'Dijital Dünyada Markalaşma Projesi'
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 'Dijital Dünyada ...
 
Yılbaşı gecesi hırsızlığa tutuklama
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yılbaşının ilk saatlerinde bir iş yerinden ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen operasyonda ...
Antalya'da sazlık yangını
ANTALYA'nın Aksu ilçesine bağlı Yamansaz mevkisindeki sazlıkta, henüz ...
 
Araçta uyuşturucu ele geçirildi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin şüphe üzerine arama yaptığı araçta ...
Alacabel'de kar ve tipi etkili oluyor
ANTALYA- Konya karayolunun bin 825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar yağışı ...
Uysal: Yaşlı Meclisi Türkiye'ye örnek olsun
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, katıldığı Yaşlı Meclisi toplantısında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva