Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
24 Kasım 2011 Perşembe - 13:42

Adalet Bakanı Ergin: Adli makamları etkilemeye dönük beyanlardan kaçınalım

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, KCK operasyonları ile ilgili yeterince açıklama yapıldığını, soruşturma sürerken Adalet Bakanı'nın konuşmasının anayasaya uygun olmadığını söyledi. Bakan Ergin, "Bu açıdan şu anda gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Herkesi de soruşturma ve kovuşturma evresinde adli makamları etkilemeye dönük beyanlardan kaçınmaya davet ediyorum" dedi.

Adalet Bakanı Ergin: Adli makamları etkilemeye dönük beyanlardan kaçınalım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Hukuk ve Adli Yardımlaşma Semineri, Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'nde bulunan beş yıldızlı Queen Elizabeth Oteli'nde bugün başladı. Toplantılarını sadece Anadolu Ajansı'nın takip etmesine izin verilen iki gün sürecek seminerin açılışına katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra tesisin amfitiyatrosunda hakim ve savcılarla birlikte aile fotoğrafı çektiren Bakan Ergin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği seminer için Antalya'ya geldiğini söyleyen Bakan Ergin, "Seminer, adli yardımlaşma konusunda çalışan hakim ve savcılarımızın konuyla ilgili uzmanlaşmasını sağlamak, daha az hatayla bu iş ve işlemleri yapabilmeleri için düzenlendi. Konuyla ilgili 134 ceza merkezinden hakim ve savcılarımız buradalar. Bu konuyla ilgili yeni geliştirdiğimiz programları, yazılımları, hakim ve savcılarımıza tanıtıyoruz ve bundan sonraki çalışmaların en az hatayla en kısa zamanda yapılabilmesini ve yargılama süreçlerini hızlandırmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

'TAKDİR PARLAMENTONUN'

Meclise sunulan ve şike soruşturmasını yakından ilgilendiren yasa teklifi ile ilgili soru üzerine, "Konuyu Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanımız takip ediyor" diyen Bakan Ergin, "Bu bir düzenleme değil tekliftir. Parlamentonun takdiridir. Yasalaşırsa da, yasalaştığı şekliyle yargı organlarınca uygulanacaktır. Bu tartışmasızdır. Takdir parlamentonun ve Genel Kurul'undur. Orada nasıl tahakkuk edecek hep beraber göreceğiz" yorumunu yaptı.

DOĞRU YÖNTEM DOĞRU ZAMANDA

KCK operasyonları üzerine yöneltilen soru üzerine de Bakan Ergin, şöyle konuştu:
"KCK operasyonları hakkında zaten yeterince açıklama yapanlar var. Bu soruşturmalar devam ederken, Adalet Bakanlığı'nın soruşturma makamlarını etkileyecek hususta bir söz söylemesi anayasada uygun değil. Bu açıdan, çok soruluyor bu soru, ama benim hareket alanım da geniş değil. Bizim yürütme organı ve yasamanın bir temsilcisi olarak yapacağımız şey soruşturma makamlarının, yargılama makamlarının yaptığı tasarrufları tartışmaktan ziyade yasalardan ya da uygulamadan kaynaklı problem varsa bunların çözümü için, yasal çalışmalar yapmak, yasama organına öneriler götürmektir. Bu açıdan şu anda gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Herkesin de soruşturma ve kovuşturma evresinde adli makamları etkilemeye dönük beyanlardan kaçınmaya davet ediyorum. Ancak, bu şu demek değil; maksadı aşan bir uygulama varsa bunun çözüm yeri parlamentodur. Yoksa soruşturma ve kovuşturma yapan savcı ve hakimleri bu işlemleri yaptıkları sırada etkileyecek tarzda bir propaganda, bir yayın yapmak değil. Onun için doğru yöntemleri doğru mekanlarda, zamanlarda kullanmakta yarar var diye düşünüyorum."

ÖLÇÜSÜZ ELEŞTİRİLER

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili verilen cezanın da sorulması üzerine Bakan Ergin, bu konuda da şunları söyledi:

"Mahkemeler yürürlükte olan suçun işlendiği tarihte, yürürlükte olan yasalarla sınırlıdır. Dolayısı ile mahkeme kendisi bir yasa hükmü ortaya koyarak karar veremez. Parlamentonun oluşturmuş olduğu mevzuata uymak zorundadır. Orada yargı organlarının, hakimlerin hareket alanı vardır. Hareket alanı içerisinde takdirini kullanır. Onun için yargı oranlarından verilen kararlar şekli anlamda bir hata içermiyor ise yargılama esnasında hukuki bir yanlış, hata var ise bunların mekanizma içerisinde, sistem içerisinde düzeltilmesini sağlayacak zaten kurumlar öngörülmüştür. İtiraz müessesesi, temyiz müessesesi vardır. Bütün bunlar sistemin kendi içinde yanlışlarını, hatalarını telafi edecek unsurlardır, mekanizmalardır. O açıdan, yargı organlarına dönük, biraz ölçüsüz yapılan eleştirileri doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Yargı kararları eleştirilebilir. Bunlar çok rahat konuşulabilir. Ama bunlar yargı kararını aldıktan sonra yapılabilir. Mevzuatı eleştirebilirsiniz. Uygulayıcının, uygulamadan kaynaklı yanlışları, hataları varsa bunları eleştirebilirsiniz ama soruşturma ve kovuşturmaları etkilemeye yönelik çabalar şeklinde algılanacak tutumlar doğru değildir."

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

 
Einstein'ın akrabası mı?
 
Genç öğretmenler yemin etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Velilerden öğretmenlere müzikli karşılama
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir grup veli, çocuklarının öğretmenlerini ...
Piyano şöleni başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Uluslararası Antalya ...
Örnek öğretmenin örnek sınıfı
Antalya'daki Baraj İlköğretim Okulu'nun sınıf öğretmeni 37 yaşındaki Sadık ...
 
Oyuncaklar Van'a gönderildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Van’da meydana gelen depremde mağdur ...
Depremzede antrenörden ağlatan konuşma
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) Antalya'da düzenlediği ...
İsrail'le 3 kriz, Alanya'ya 'sıfır' turist
Davos Zirvesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'one minute' çıkışıyla ...
 
Müdür Gülay’a TED’lilerden kutlama
TED Antalya Koleji Özel İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri okul müdürü ...
Kask takmayan genç sürücü hayatını kaybetti
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde kasksız kullandığı motosiklet ile kamyonete ...
87 Yaşında iki kişiye hayat verdi
Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 87 yaşındaki Nadire Gözütok’un ailesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva