Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
7 Mayıs 2015 Perşembe - 09:43

Adana'daki TIR savcılarına tutuklama

HSYK'nın talebi üzerine Tarsus 2’nci Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan 4 savcıdan, Antalya'da bulunan Süleyman Bağrıyanık, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Adana daki TIR savcılarına tutuklama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"BU MEMLEKETTE DOĞDUK, BU MEMLEKETTE ÖLECEĞİZ" 

HSYK'nın talebi üzerine Tarsus 2’nci Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan 4 savcıdan, Antalya'da bulunan Süleyman Bağrıyanık, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Haklarındaki kararı basından öğrendiğini anlatan Bağrıyanık, şunları söyledi:

"Biz bu memleketin insanıyız. Biz bu memleketten kaçacak da değiliz. Bu memlekette doğduk, bu memlekette öleceğiz. Ben uygun bir saatte gider çıkarım mahkemeye. Tarsus’a gideceğim. Ne sorarlarsa söylerim. Bizim sakladığımız, çekindiğimiz bir şey yok. Kararı basından öğrendim, davetiye çıkabilirdi. Adresim belli. Gidip mahkemenin huzuruna çıkarız. Bizim saklayacağımız bir şey yok."

Ancak bu açıklamalarından bir süre sonra savcı Süleyman Bağrıyanık'ın adliye yakınındaki evine polisler gitti. Polislerin savcı Bağrıyanık'ı götürmeye mi geldiği henüz netleşmedi.

Süleyman Bağrıyanık, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden alındıktan sonra Antalya’ya önce Başsavcı vekili, ardından savcı olarak atanmıştı. Süleyman Bağrıyanık yürütülen soruşturma gerekçesiyle HSYK tarafından bu görevinden uzaklaştırılmıştı.

POLİSLER GÖZALTI İÇİN GELMİŞ 

HSYK’nın talebi üzerine Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın akşam saatlerinde evine polis ekipleri gitti. Yakalama kararını gösteren polislere teslim olmayacağını belirten Bağrıyanık’ın bu sırada haberi alan Finike İlçesi’ndeki annesi Rabia Bağrıyanık ve kardeşleri de Antalya’ya geldi. Yapılan uygulamaya dikkati çeken Bağrıyanık, “Benim asıl neslim belli, yerim belli. Ben sadece hukuk ne dediyse onu yaptım. Ben terörist olsaydım, gerçekten suç işleseydim bana dokunamazlardı. Ben Finikeli çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Bu haber basına çıktıktan sonra polis kapıya geliyor. Bu çok ayıp birşey. Ben yıllarca bu devlete savcılık yapmış biriyim. Eve sürekli ziyaretçiler geliyor, bir yandan da eşyalarımı topluyorum" dedi. 

ADANA ESKI BASSAVCISI SULEYMAN BAGRIYANIK HAKKINDA YAKALAMA KARIRINI DUYAN ANNESI RABIA BAGRIYANIK FINIKE ILCESI'NDEN OGLUNUN EVINE GELDI
(FOTO: YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)

Bağrıyanık’ın eşi Süreyya Bağrıyanık, soruşturmaların olabileceğini belirterek, "Eşimin kanun kaçağı gösterilmesi, kapıya polis gönderilmesi ağrıma gitti” dedi. 

Eski Başsavcıya destek olmak için Antalya Barosu’ndan avukat Oğuz Sarıçobanoğlu, Polat Balkan ve İnsan Hakları Kurulu Koordinatörü Lider Tanrıkulu Bağrıyanık’ın evine geldi. Telefonları susmayan Süleyman Bağrıyanık’ı gözaltına almak isteyen polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.  


HAKKINDA YAKALAMA KARARI CIKARILAN ADAN ESKI CUMHURIYET BASSAVCISI SULEYMAN BAGRIYANIK ANTALYA'DAKI EVINE GELEN POLISLERE TESLIM OLMADI. BAGRIYANIK ESI SUREYYA BAGRIYANIK'LA UYGULAMANIN SEKLINI ELESTIRDI
(FOTO: YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)

BAĞRIYANIK: 'TIR’LARI ARAMAYIN’ EMİRLERİNİ DİNLEMEDİĞİM İÇİN GÖZALTINA ALINIYORUM

Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, hakkında verilen yakalama kararı ardından Antalya’daki evinin önünde hareketli saatler yaşandı. Bağrıyanık’ın evine Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Gülay Kandemir, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Taha Gün ve çok sayıda polis ile Antalya Barosu’na kayıtlı avukatlar geldi. Yaklaşık 3.5 saatlik beklemenin ardından 23.50 sıralarında yakalama kararı yüzüne okunan Süleyman Bağrıyanık, ailesi ve arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra evinden ayrıldı. 


HAKKINDA YAKALAMA KARARI CIKARILAN ADANA ESKI CUMHURIYET BASSAVCISI SULEYMAN BAGRIYANIK GECE SAATLERINDE GOZALTINA ALINDI
(FOTO: YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)

Meltem Mahallesi, Arpet Sitesi’ndeki dairesinden çıkan Bağrıyanık’ı komşuları alkışlarla uğurladı. Eşiyle birlikte apartmandan inen Bağrıyanık gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ben 23 senedir bu mesleğe hizmet ediyorum. Doğu'da çalıştım, terör bölgelerinde çalıştım. Hakim, savcı kardeşlerimiz, personelimiz bilir ben hiç taviz vermedim. Yine vermeyeceğim. Bu bir algı operasyonu, sadece insanlar nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışmak, hukukun iflas ettiği nezaketin alt üst olduğu bir geceyi yaşıyoruz. Benim kaçacak bir halim yoktu. Ben başsavcılık yaptığım zaman çalışmayı yürütürken, bırakın davetnameyi yakalama kararını, meslektaşlarımı kahve içmeye çağırıyordum. Biz terör örgütleri değiliz. Ben isteseler de hiçbir şekilde kaçmam. Ne olursa olsun gerçeği herkes görecek. Ben sayın bakanın bana verilen ‘TIR’ları aramayın’ diye emirlerini, tehditlerini dinlemeyip meslektaşlarıma engel olmadığım için şu anda gözaltına alınıyorum. Daha ne diyebilirim ki, yasalar ortada. Benim görevim yasaları uygulamak. Ben bu işte bırakın annemi, babamı eşimi hatta kendimi bile dinlemem. Yasalar ne derse onu yaparız. Çekindiğim hiçbir şey yok. İlk gün ağzımdan ne çıktıysa arkasındayım” diye konuştu. Bağrıyanık son olarak eşi Süreyya Bağrıyanık’a sarıldıktan sonra polis aracına bindi. Süleyman Bağrıyanık sağlık raporunun ardından emniyete götürüldü.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI CIKARILAN ADANA ESKI CUMHURIYET BASSAVCISI SULEYMAN BAGRIYANIK GECE SAATLERINDE GOZALTINA ALINDI
(FOTO: YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

 
Deniz Gezmiş ve arkadaşları Antalya’da anıldı
 
Temiz eller hayat kurtarır
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 7 Mayıs 2015 Perşembe 10:27

Demek ki hukuk bir gün herkese lazımmış.İnsanlar düzmece delillerle tutuklanırken,gece yarıları evlerinden alınıp götürürlerken ve yıllarca cezaevlerinde tutuklu kalırlarken,bunlara karar verenler de sanırım hukukçular dı.O kararları alkışlayanlara sıra gelince mi hukuk hatırlanır oldu?Eline geçirdikleri yetkileri millet adına değil de,onun bunun düşünceleri doğrultusunda kullanan yapılar, devlet düzeni içerisinden bir an önce temizlenmelidir.Bunlar sembolik göstermelik sınırlı olmamalıdır.Bekliyoruz.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Gezmiş ve arkadaşları Antalya’da anıldı
ANTALYA’da idam edilmelerinin 43’üncü yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Yusuf ...
Aksi halde kaybeden hepimiz oluruz
“Sendika hakkı, toplu sözleşme ve grevli toplu eylem haklarını kapsar ...
Antalyalı işadamına milyonluk tehdit
Antalyalı bir işadamını cep telefonundan arayıp ölümle tehdit ederek 1 ...
 
Turizm işçilerinin endişesi
TURİZM İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ümit Akduman, “Türkiye'yi ekonomik ...
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Gençlik Şenliği başlıyor
BU Yıl 18'incisi düzenlenecek Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası Gençlik ...
Basın ve İletişim Birimleri Antalya'da buluştu
SAĞLIK Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Destek ve İdari ...
 
Kahramanmaraş'ta inşaat çöktü: 9 işçi yaralı
KAHRAMANMARAŞ'ta bir PVC imalathanesinin inşaatında beton dökülmesi sırasında ...
Vali Türker, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gezdi
ANTALYA Valisi Muammer Türker, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ve Kent Güvenlik ...
Domates serasına 1 milyon liralık uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde jandarmanın seraya yaptığı baskında, domates ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva